Kako preveriti, ali je bliskovni pogon virus ali skandirati vaš računalnik s pogona USB?

Sodobni računalniški virusi morda ne delujejo selektivno in okužijo nosilce vseh vrst, vključno z običajnimi napravami za shranjevanje USB. Ko priključite okuženo napravo na računalnik in prenosni računalnik, lahko zlonamerni program popolnoma preskoči na operacijski sistem. Zato mora vsak uporabnik vedeti, kako preveriti prisotnost virusa pred začetkom svoje destruktivne dejavnosti. Nato bo predlaganih več osnovnih metod skeniranja, kot tudi nekatera najučinkovitejša orodja, ki vam bodo pomagala odpraviti vse vrste groženj.

Kako preveriti, ali je bliskovni pogon na virusih nameščen protivirusni program?

Prvič, vsak uporabnik operacijskih sistemov Windows (in vse spremembe), po namestitvi glavnih komponent OS, mora namestiti vsaj neko vrsto varnostnega popravka v obliki standardnega protivirusnega programa. Večina virusov je ustvarjenih samo za sisteme Windows.


Kot veste, praktično vsi stacionarni antivirusi med postopkom namestitve ne samo uvajajo svoje sistemske komponente v sistem, ampak tudi integrirajo svoje ukaze v nekatere kontekstne menije.
Tako je v najpreprostejši obliki odgovor na vprašanje o tem, kako preveriti viruse bliskovnega pogona, uporaba standardnega razdelka "Explorer" ali "Moj računalnik" za izbiro izmenljive naprave USB, priključene na terminal in določen operacijski sistem in prekV meniju PCM izberite vrstico za preverjanje (scan), ki ustreza ukazu protivirusne programske opreme, nameščene v sistemu.

Standardni prenosni pripomočki

Toda standardni optični čitalniki morda ne zaznajo vedno določenih vrst groženj, mimo njih še niso v vnosu, in nekateri virusi lahko okužijo antivirus ali povzročijo okvaro pri njihovem delovanju. Obstajajo tudi nekatere vrste groženj (na primer oglaševanje), ki prodrejo v sistem v obliki zaupanja vrednih ali celo ustreznih potrdil o pristnosti. In anti-virus, prepričanje, da v takih aplikacijah ni nevarnosti, ne reagirajo.

V tem primeru je težava, kako preveriti, ali so v bliskovnem pogonu virusi, uporaba prenosnih pripomočkov, ki se razlikujejo od glavnega optičnega bralnika. Glede na vrsto virusne grožnje se v večini primerov priporočajo naslednji programi:
 • KVRT;
 • Dr. Web CureIt!;
 • AdwCleaner;
 • Varnost USB diska;
 • McAfee Security Scan Plus in drugi.
 • Na primer, "Doktor Web", ki preveri flash pogon za viruse, omogoča več deset sekund in ga ni mogoče uporabiti le za iskanje škodljivih groženj, ki kršijo delo sistema, ampak tudi za nevtralizacijo vseh vrst "črvov", "trojancev" ali vohunskih programov. . Orodje AdwCleaner je bolj namenjeno odkrivanju groženj adware in brskalnik ugrabiteljev, ki pripadajo ugrabiteljev in adware /Malware malware skupin.

  Kako preveriti, ali je vaš bliskovni pogon virusov preko interneta?

  Kar zadeva preverjanje prevoznikov v zvezi z obiski specializiranih virov, je to takoTehnika vzbuja utemeljene dvome o učinkovitosti.
  Vendar pa je internetna povezava, če se uporablja za skeniranje, na primer pripomoček McAfee Security Scan Plus, predpogoj za preverjanje. Zaženite program in po namestitvi povezave podajte medij, ki ga želite preveriti.

  Kaj storiti, če se pregled ne začne?

  Zdi se, da je enostavno preveriti. Vendar pa lahko pogosto najdete situacijo, ko se skeniranje iz nekega razloga ne sproži in nikakor ne. Očitno je to posledica prisotnosti napak na nosilcu.
  V večini primerov lahko pomaga standardno preverjanje. V Raziskovalcu, tako da izberete pogon USB, morate poklicati niz funkcij prek PCM-ja, nato pa uporabite gumb za aktiviranje takojšnje kontrole na zavihku storitve, prav tako kot za trde diske ali logične particije (takoj določite samodejno odpravljanje težav in odpravljanje napak). Po zaključku postopka skeniranja je treba virus znova zagnati.

  Preglejte računalnik iz bliskovnega pogona

  Zdaj pa poglejmo povratne ukrepe, ko morate skenirati sistem z orodji, shranjenimi na napravi USB. Kot smo že omenili, lahko vprašanje, kako preveriti računalnik za viruse iz bliskovnega pogona, rešimo z absolutnim začetkom shranjenega prenosnega optičnega bralnika. Obstaja pa tudi bolj zanimiva možnost.

  Bolje je, da mediji napišejo programe s splošnim imenom Rescue Disk, ki imajo svoja lastna sredstvapred začetkom glavnega operacijskega sistema. Kot prvo mora biti nastavljena samo naprava USB v nastavitvah BIOS /UEFI (Boot, Boot Sequence itd.). Po zagonu z izmenljivega medija se izbere uporaba grafičnega vmesnika in želenega jezika, nato pa se predmeti nastavijo za skeniranje. Mimogrede, ti pripomočki niso samo sposobni preveriti sistemske ali logične pogone, ampak tudi skenirati skrite particije, zagonske sektorje in celo RAM. Ni presenetljivo, da je njihova učinkovitost pri določanju celo najbolj globoko vključenih v sistem groženj veliko višja kot v vseh drugih instrumentih.

  Namesto rezultata

  Kot vidimo, ima vprašanje, kako preveriti bliskovni pogon za viruse ali opraviti nasprotna dejanja, več preprostih odločitev. Kar zadeva glavno ugotovitev, ki jo je mogoče izpeljati iz vsega zgoraj navedenega, je, da je v vsakem primeru treba uporabiti le prenosne programe, namesto standardnih sredstev za zaščito, ki lahko vodijo virus in se lahko pogosto okuži.

  Sorodne publikacije