Canon PIXMA MG3640 MFP - Ocene lastnikov, lastnosti in funkcije

Canon PIXMA MG3640 spada v večnamenski proračunski segment, ki temelji na ink jet tiskanju. Mnenja o tej zunanji rešitvi, njenih glavnih specifikacijah in drugih pomembnih informacijah o MFP bodo na voljo spodaj. Poleg tega bodo podana priporočila o možnih področjih njene uporabe.

Oblikovanje

Glavna barva ohišja za MFP Canon PIXMA MG3640 - Črna. Ocene kažejo na praktičnost te oblikovalske rešitve. Poleg tega je površina telesa mat. Ta dva dejavnika vodita do tega, da onesnaževanje ali morebitna škoda na primeru ne bosta vidna. Obstajajo pa tudi ekskluzivni barvni kovčki za brizgalne tiskalnike Canon PIXMA MG3640-RED. Recenzije strokovnjakov hkrati kažejo na elegantnost takšne oblikovalske rešitve. Toda praktičnost pušča veliko želje. Škoda in onesnaževanje v tem primeru bosta opazna. Enako lahko rečemo za belo različico primera za ta model MFU.


Na zgornji desni strani ohišja je pokrov, pod katerim je skeniran sistem za skeniranje dokumentov. Levo od gumba so združeni kontrolni sistemi. Na sprednji strani naprave so združeni pomožni podajalniki strani in združeni rezultati končne dokumentacije. Na straneh naprav so samo hladilne odprtine. Na hrbtni strani ohišja so združena komunikacijska vrata in preklopi izklop.

Dokončanje

Popolnoma standarden in zelo znan komplet v večnamenski napravi Canon PIXMA MG3640.Pregledi poudarjajo njegovo ustreznost. To pomeni, da ima vse, kar morate storiti, kar vam omogoča, da ga začnete uporabljati neposredno po nakupu tovarne za tiskanje. Hkrati pa obstaja ena pomembna omejitev, ki se zniža na dejstvo, da v tej večnamenski napravi ni sistema NPCH. Vsaj integrirano. Toda takšen zunanji SNF bo moral kupiti posebej. Po drugi strani je proizvajalec, ki je v material vključil univerzalno rešitev za tiskanje, kopiranje in skeniranje, vključeval naslednje komponente:
 • MFP.
 • Začetni niz kartuš.
 • Disk, na katerem je na voljo elektronska dokumentacija, ter gonilniki in diagnostična programska oprema.
 • Komplet komunikacijskih žic je sestavljen iz vmesniške žice (s pomočjo katere omogoča priključitev na osebni računalnik) in napajalnega kabla (zagotavlja napajanje sistema za pretok dokumentov).
 • Seznam predložene dokumentacije je sestavljen iz uporabniškega priročnika, niza barvitih promocijskih knjižic, ki opisujejo zmožnosti te naprave in garancijske kartice.
 • Edini minus tega večnamenske naprave iz točke pozicioniranja je, kot je bilo že omenjeno, pomanjkanje vgrajenega SNRC.

  Tehnični podatki tiskalnika

  Kakovost izhodnih strani je zagotovljena s tiskalnikom Canon PIXMA MG3640. Ocene, seveda, kažejo, da je kakovost natisnjene dokumentacije slabša od kakovosti, ki je bila prikazana na foto tiskalniku. Kljub temu pa bo kakovost slik in slik boljša od najbolj podobneizjemno proračunske rešitve. Seznam glavnih formatov strani je sestavljen iz A4 A5 B5 in. Prav tako je dopolnjen s standardiziranimi ovojnicami COM10 in DL. Ne pozabite na razvijalce in fotografije. Ta MFP je sposoben tiskati na medije 10x1513x18 in celo 20x25. Nepogojne prednosti tega modela MFP-ja so možnost izhoda brez polj.
  Dovoljenje strani A4, kot je bilo že omenjeno, bo 4800Х1200. Hitrost v enobarvnem načinu doseže 88 listov na minuto. V primeru barvnega izhoda se hitrost zmanjša na 56 strani na minuto. Za izhod lahko uporabite navaden papir z nominalno gostoto 60 do 105 g /m 2. Obstaja pa tudi možnost tiskanja in fotografskega papirja. V tem primeru lahko gostota znaša od 220 do 300 g /m2. Površina fotografskega papirja je lahko sijajna in mat.


  Parametri optičnega bralnika

  A4 je največja velikost strani, iz katere lahko dobite digitalno kopijo s katero koli napravo v tej seriji, vključno s Canon PIXMA MG3640 RED MFP. Mnenja pravijo, da je povprečna raven učinkovitosti te rešitve v načinu skenerja. V skladu s tehničnimi specifikacijami obdelava strani A4 traja približno 14 sekund. To pomeni, da lahko v eni minuti obdelamo samo štiri takšne medije. Dovoljeno je sprejemanje barvnih in enobarvnih digitalnih kopij. V prvem primeru je lahko barvna globina 24 ali 48 bitov. Če je hitrost potrebna, je bolje, da optično branje izvedete v prvem načinu in če je kakovost v drugem.

  V črno-belem načinuglobina barve je lahko 8 ali 16 bitov. Kot v prejšnjem primeru, 8 bitov poveča hitrost podsistema skeniranja in 16 bitov - kakovost. Te vrednosti so nastavljene v gonilnikih MFP. Na ravni strojne opreme ni podpore za tehnologijo digitalne interpolacije. Največja ločljivost skeniranih dokumentov je torej 2400X1200.

  Značilnosti razmnoževalnika

  V zvezi s kakovostjo kopij v tem primeru je treba poudariti pozornost. Črna in bela barva Canon PIXMA MG3640 lahko izdelata strani formata A4 z ločljivostjo 1200 x 2400. Poleg tega sta barvni in črno-beli dokumenti. Hitrost kopiranja je odvisna od načina. Če je izbran sFCOT, traja približno 22 sekund, da se ena kopija prenese v čistilo. Drugi način je sESAT. V tem primeru lahko dobite 27 strani v minuti. V tem primeru bo kakovost veliko slabša kot v prvem načinu sFCOT. Največje število kopij na sejo je omejeno na 21 strani. Zagotovljena je tudi možnost prejemanja pisem brez polj.

  Vmesniki

  Na Canon PIXMA MG3640 lahko priključite dva možna načina. Povratne informacije v tem primeru poudarjajo razpoložljivost brezžične podpore za prejemanje informacij o Wi-Fi. To je v tem primeru najbolj priročen način preklapljanja. Druga možnost za Wi-Fi je vrata USB. Toda v tem primeru se žice uporabljajo za prenos signala. Slednja okoliščina močno zmanjša izbiro lokacije tovarniške namestitve. Tudi pri uporabi vmesnika USB funkcija za upravljanje MFP-ja temelji na računalniku, vse dokatero je povezano. Toda če uporabljate Wi-Fi, večnamenska naprava ne potrebuje računalnika, ki izvaja funkcije tiskalnega strežnika. Seveda je resna pomanjkljivost v tem primeru pomanjkanje priključka RJ-45, kar močno poenostavi postopek za priključitev čitalnika kartic in računalniškega omrežja. Slednji se najpogosteje uporablja pri fotografiranju iz različnih digitalnih fotoaparatov.

  Sistem kartuš

  PG-440 in CL-441 sta glavna modela kartuš Canon PIXMA MG3640. Povratne informacije uporabnikov o prvem od njih kažejo, da se uporablja predvsem v monokromatskem načinu in lahko prikaže do 180 strani. Druga kartuša ima podoben vir, vendar se že uporablja pri barvnem tiskanju. To pomeni, da so v njej samo tri črnila, napolnjene z modro, vijolično in rumeno barvo. To je posledica kombinacije zadnjih treh barv in barvne slike. V tem primeru se aktivira tudi črno črnilo. Proizvajalec samih ne priporoča polnjenja kartuš. To pomeni, da je po izdelavi svojih virov je treba kupiti nov sklop kartuš, in to dejstvo znatno poveča stroške tiskanja. Zato strokovnjaki na področju perifernih naprav močno priporočajo opremljanje takšnega MFU zunanjega SNPF. To zmanjša stroške odstranitve dokumentacije. Obstajajo tudi izboljšane različice kartuš. Ena izmed njih - monokromatična, ima oznako PG-440XL. Natisne lahko približno 600 strani. Drugi je namenjen izhodom barvnih slik in je označen s CL-441XL. To je mejaje 400 strani. V standardni konfiguraciji MFU obstajajo standardne kartuše, ki niso označene kot XL.

  SNPF

  Kot je bilo že omenjeno, Canon PIXMA MG3640 MFP nima vgrajenega SNMP. In če pomanjkljivosti te naprave niso tako kritične, potem je to zelo pomembna in zelo pomembna pomanjkljivost. Glavni problem hkrati - povečanje stroškov vzdrževanja takšnega sistema obtoka dokumentov iz razloga, da nenehno potrebujejo za nakup novih kartuš. Zato strokovnjaki priporočajo nakup te periferne rešitve le v povezavi z zunanjim sistemom NPC. To vam omogoča, da zmanjšate stroške organiziranja sistema za pretok dokumentov in odpravite morebitne težave pri namestitvi in ​​konfiguriranju sistema. Cena takega CPR je približno 1000 rubljev. Če je kupljen istočasno z MFU, potem stroške namestitve in prilagoditve SBS prevzame prodajalec. Posledično končni kupec prejme dokončan sistem tiskanja.

  Operacijski sistemi

  Razširjen seznam podprtih operacijskih sistemov se lahko pohvali s katero koli periferno rešitev tega proizvajalca, vključno s Canon PIXMA MG3640 Black Jet MFP. Lastnikova povratna informacija pravi, da vsebuje vse trenutne različice sistemske programske opreme. Za začetek, morate navesti, da je MacOS X prisoten pri Apple od različice 1068. Podpora družini OS "Windsor" se začne s XP. Slabosti vključujejo odsotnost uradnih gonilnikov za operacijske sisteme UNIX in Linux. Vendar pa niso tako prisotni in pogosto najdeni na namiznem računalnikusistemov Poleg tega je treba opozoriti na uradno podporo za takšne mobilne operacijske sisteme, kot je Android iz Googla ali iOS-a iz Apple.

  Postopek namestitve

  Canon PIXMA MG3640 ima zelo preprosto postopno operacijo. Povratne informacije od strank kažejo, da lahko vsak računalniški strokovnjak izvede takšno operacijo. Ta postopek je sestavljen iz naslednjega zaporedja:
 • Za začetek morate transportno škatlo odstraniti iz kartona in iz nje popolnoma odstraniti vso vsebino, ki je vključena v dostavo.
 • Nato morate izbrati mesto, kjer se bo nahajala večnamenska naprava. Poleg tega v tem primeru ni trdne povezave z nadzornim računalnikom in jo lahko namestite kjerkoli, kjer je signal Wi-Fi.
 • Na naslednji stopnji izvedemo povezavo podsistema pretoka dokumentov z električnim omrežjem. V ta namen se uporablja napajalni kabel.
 • Na gonilnike osebnega računalnika in drugo programsko opremo, ki je potrebna za normalno delovanje sistema za upravljanje dokumentov, bomo namestili. V tem primeru ne pozabite, da bo povezava v tem primeru temeljila na brezžičnem omrežju Wi-Fi in ne na kablu USB.
 • MFU vklopimo s tipko POWER, ki je nameščena na zadnji strani ohišja.
 • Z uporabo tehnologije WPS povežite večfunkcijsko napravo z brezžičnim omrežjem.
 • Na zadnji stopnji se prikaže preskusna stran.
 • Strošek večnamenske naprave do danes

  Cenovna periferna rešitev je Canon PIXMA MG3640 MFP. To je mogoče kupiti na internetu po ceni od 3799 do 4000 rubljev. Če naredite nakup v specializirani trgovini, potem se bo cena povečala na 4000-4200 rubljev. Približno enako je večnamenska naprava in je v supermarketih računalniške opreme. Hkrati se priporoča, da se tak sistem opremi s SNPF. Brez tega se gospodarski učinek izgubi in stroški vzdrževanja IFI se znatno povečajo. To pa povečuje končni strošek tiskarskega sistema in kopije za dodatnih 1000 rubljev. Kot rezultat, smo dobili minimalno ceno 4799 rubljev. Ravno to ceno je mogoče preskočiti, da bi lahko kupili Canon PIXMA MG3640 MFP.

  Pregledi

  Za nekatere pomanjkljivosti je pregledana periferna naprava pokazala povratne informacije. Canon PIXMA MG3640 ima po mnenju lastnikov naslednje pomanjkljivosti:
 • Podsistemi za kopiranje in tiskanje ne vključujejo sistema NPC. Zato morate bodisi nenehno kupovati nove kartuše, bodisi postaviti zunanji tak sistem. Z gospodarskega vidika je druga možnost upravičena. Seveda boste morali za CSTN plačati veliko vsoto, vendar bo v prihodnosti takšna rešitev zmanjšala stroške tiskanja.
 • Skromen nabor vmesnikov, ki jih predstavljajo samo Wi-Fi in USB. Razvijalci pa niso marali za podporo RJ-45 in vgrajenega vložka.
 • Nizka hitrost za načine skeniranja in kopirnega stroja.
 • Majhna mesečna omejitev do 3000 strani. Prednosti večnamenske naprave so:
 • Visoka kakovost tiskazaradi jet tehnologije.
 • Enostavna nastavitev.
 • Odlična oprema, v kateri je proizvajalec vključil vse, kar bi novoustanovljenemu lastniku omogočilo takojšnjo uporabo IFI za izvajanje sistema obtoka dokumentov.
 • Nizki stroški.
 • Tako je MFU opisan v pregledih. Poleg tega, tako strokovnjaki profila in lastniki.

  Zaključek

  Zdaj pa si poglejmo možna področja Canon PIXMA MG3640. Pregledi najprej kažejo, da se najbolj optimalno uporabljajo doma. Toda tudi takšen IFI se lahko uporablja v majhni pisarni. V vseh drugih primerih takšnega tiskarskega sistema ni mogoče gospodarno in tehnično uporabiti.

  Sorodne publikacije