Zakaj telefon ne ujame omrežja? Razlogi

Vsaka oseba se je vsaj enkrat soočila s težavo, če telefon ne ujame omrežja. Te težave se lahko pojavijo v najbolj neprimernem času. Na spletu uporabniki pogosto razpravljajo o tej temi. Presenetljivo, znamka telefona popolnoma ne vpliva na to. To se lahko zgodi z drago "iPhone", in s poceni "kitajski". Vendar, če telefon ne ujame omrežja, ne pravi okvare naprave. Pred zaključkom je potrebno preveriti, ali obstaja omrežni signal. Ikona mora biti prikazana na začetnem zaslonu. Pogosto se zgodi, da uporabnik izbere omrežje, ki ga operater ne podpira. Vse potrebne informacije o tem so v meniju pripomočka. In to je samo en razlog, vendar obstajajo še drugi, ki bodo obravnavani v tem članku.
Ne lovijo in ne iščejo omrežja

Ni najbolj prijeten razlog, ki lahko vodi do dejstva, da telefon ne ujame omrežja in preneha iskati, je resna okvara. To se zgodi, ko pripomoček razbije ojačevalnik, ki poveča moč oddajnika. Za vrnitev stroja v delovno stanje je potrebno zamenjati komponente z novimi. Ni priporočljivo izvajati teh dejanj neodvisno, saj je morda treba preveriti druge podrobnosti, kot so SIM-priključek, krmilnik, antena in drugi. Da bi bili prepričani o rezultatu, je bolje, da se obrnete na kvalificiranega strokovnjaka.

Močno izgubljeno omrežje

Če telefon ne ujame omrežja, je vredno iskati razlog v svojem notranjem omrežju.podrobnosti. Če signal močno izgine, je to lahko znak okvare radijske postaje. Ta element je pomemben za delovanje pripomočka. Povezan je z veliko podrobnostmi. Nemogoče je preveriti njegovo sposobnost za delo doma, saj lahko sam opravi popravila. Da boste 100% prepričani, da je problem v radijskem prometu, potrebujete popolno diagnozo naprave. Takšne storitve zagotavljajo servisni centri ali delavnice, specializirane za popravilo telefonov.

Telefon slabo ujame omrežje

Če je v telefonu signal mobilnega operaterja, vendar je zelo šibek, potem popolnoma izgine, nato pa se povrne, potem je najverjetneje razlog v anteni. Do danes se ta razčlenitev šteje za najbolj razširjeno. Čeprav antena ni vidna od zunaj, je še vedno precej krhek element. Na primer, ko telefon pade, se lahko pojavi deformacija. Zato bo prišlo do okvare. Popravilo je zamenjava antene. Delo je preprosto in ne zahteva lastnika velikih stroškov.

Občasna izguba signala

Nestabilen signal, telefon ne ujame omrežja? Zakaj se to dogaja tudi z novimi napravami? V večini primerov je razlog precej banalen - nezaupanje z napravo. Ni vsak uporabnik ve, da lahko celo zelo majhna kapljica vode, ki pade v napravo, povzroči nestabilno delovanje telefona. Posledice so nepredvidljive. V tem primeru je lastniku priporočljivo, da pripomoček pripelje v servisni center, kjer bodo strokovnjaki diagnosticirali.To bo določilo natančen razlog, zakaj pride do izgube signala. Če je potrjena vlaga v notranjost naprave, poveljnik očisti vse kontakte, da ne pride do korozije.


Pomembno je, da se spomnite, da če naprave ne očistite pravočasno, se bodo nesreče pri delu kmalu pojavile, kar bo vplivalo na druge elemente.

Manjkajoče mobilno omrežje

Kaj storiti, če telefon ne ujame omrežja? Na zaslonu se prikaže signal o odsotnosti signala. Naprava se ne poskuša samodejno povezati v omrežje. Ta problem se je soočal vsak drugi lastnik sodobnih pametnih telefonov. Najpogostejši vzrok napake programske opreme. Če ponovni zagon naprave ni odpravil težave, boste morali iti na kardinalne ukrepe, to je, da osvežite sistem. Da bi bili prepričani o pozitivnem rezultatu, je priporočljivo, da se obrnete na strokovnjaka. Ampak v tem trenutku, firmware na vseh blagovnih znamk telefonov je mogoče najti na internetu, tako napredni uporabniki manipulacijo podatkov na svoje. Vsakdo, ki skrbi za ta korak, izvaja dejanja na lastno odgovornost. Po firmware sistem gadget samodejno odstrani iz garancije, tako da, če gre kaj narobe, telefon ne bo niti rešiti izkušenih mojstrov.

Telefoni iz nebesnega

Z dostopom do svetovnega spleta lahko vsak prebivalec Rusije kupi poceni telefone prek kitajskih spletnih trgovin. Treba je omeniti, da je razlika v ceni bistveno drugačna, pa tuditveganja. Pri nakupu telefona na pooblaščenem prodajnem mestu lahko kupec pregleda pripomoček, ga preizkusi na delovnem mestu in dobi garancijo, ki zagotavlja brezplačno storitev za določeno časovno obdobje. In kakšne so trgovine na Bližnjem vzhodu? Izpostavljeni telefon lahko presodite samo na sliki. Iskanje natančnih lastnosti se ne izkaže vedno, zato se nekateri kupci soočajo s takšnim problemom, saj telefon ne podpira ruskega standarda mobilne komunikacije. V tem primeru uporabnik ne more storiti ničesar.

Sorodne publikacije