Vizitka z lastnimi rokami: ustvarjanje na spletu, v Photoshopu in MS Office

Vizitka, kot vsak drug tiskalni izdelek, mora biti dokončana sestava, pri kateri se besedilo, slike in kontaktni podatki izvedejo v istem slogu. Videz vizitke dopolnjuje podobo osebe, ki jo obravnava, in ustvarja prvi vtis o poslu.

Potrebne vizitke? Kako naprej?

Mnogi ne želijo oditi v tiskarno, da bi ustvarili vizitke. Oblikovalec ne vedno natančno prenese na papir idejo naročnika, ki vključuje stalne izboljšave in izgubo časa.


Veliko lažje je ustvariti vizitko z lastnimi rokami. Grafični urejevalniki so prosto dostopni in milijon predlog in pisav vam bo pomagalo ustvariti domačo vizitko.

Online vizitka

Obstajata dva načina za ročno ustvarjanje teh izdelkov. Tisti, ki ne želijo razvijati kompleksnih programov in namestiti dodatne programske opreme na svoj osebni računalnik, lahko ustvarijo spletne vizitke s svojimi rokami. Če ima uporabnik že pripravljeno obliko v glavi, postopek traja največ deset minut.
Odgovarjanje na vprašanje, kako preprosto narediti vizitke na spletu. Pojdite na katerokoli specializirano stran. Storitev bo ponudila izbiro velikosti bodoče vizitke. In potem - vse za bogastvo ustvarjalca. Ustvarite lahko dvosmerno vizitko, dodate ozadje in grafične predmete, se igrate z zemljevidom in celo dodate svojo sliko.


Pripravljene predloge za vizitke

Tim,ki želi ustvariti vizitke z lastnimi rokami, bo program "Photoshop" ali MS Word pomagal v tem primeru. Najprej morate določiti sliko ozadja. Če gre za preprosto vizitko s kontaktnimi podatki, lahko uporabite običajno polnilo. Za izdelavo visoko kakovostnih in izvirnih izdelkov pa bo potrebna slika ozadja ali predloga. Izberite datoteko, ki jo želite ekstrahirati, jo razširite in jo odprite v Photoshopu kot običajno sliko. Nato nad predlogo uporabite besedilo, dodajte kontaktne podatke in "predvajajte" z zaslonom.

Oblikovanje vizitk v MS Word

Brez posebnih znanj se vizitka ustvari s pomočjo programov, kot sta MS Word in Picture Manager. Po zaključku dela na rokah bo deset kartic na enem listu, z izrezi, ki vam omogočajo hitro in natančno rezanje s pisalnim nožem ali škarjami. Prvi korak je določitev velikosti vizitke. V CIS je format 90 x 50 mm ali velikost, ki je enaka kreditnim karticam, 856 x 5398 mm, slike pa se lahko zaokrožijo navzgor ali navzdol. Drugi korak je izbira ozadja za vizitko. Glede na smer je izbrana ustrezna slika. Treba je opozoriti, da mora biti kakovost izvirnika visoka. Višja ločljivost je boljša.
Vendar pa bo vsaka slika prevelika za vizitke, zato mora biti "prilegajoč", ohraniti zahtevano razmerje - 856 x 5398 mm. Če želite to narediti, morate povečati širino in višino vizitke do številke, ki je blizu velikosti slike . Na primer, začetnislika ima ločljivost 1920 x 1200. Če pomnožimo velikost vizitk s 20, dobimo vrednost, ki je enaka 1700 x 1600.


Nato morate odpreti sliko v programu Picture Manager in kliknite na meni "Edit Picture". V oknu boste morali izbrati element "Spremeni velikost" in klikniti "Enotna širina in višina". V spodnjih dveh oknih morate vnesti nove velikosti slik (1700 x 1600). Potem morate shraniti sliko. Naslednji korak je ustvariti dokument z besedilom, v katerem boste morali narisati tabelo s 4 x 7 celic. Nato morate označiti tabelo in odpreti njene lastnosti. Meni Layer in Column določa velikost prihodnjih vizitk. Po tem, ročno spremenite velikost ekstremnih stolpcev in vrstic - bodo postali prihodnji kosi, njihova širina in višina pa morata biti enaka centimeter.
Nato vstavite sliko. Če želite to narediti, kliknite eno od celic in pojdite v meni Vstavi - "Slika". Okno mora definirati pot do prvotnega videza. Nato v meniju Oblika spremenite velikost slike na želeno. Po tem morate sliko kopirati in jo prilepiti v druge celice. Položaj slike mora biti "Po besedilu". Vse ostalo - besedilo, pisava, slog - je izbrano po presoji avtorja. Vizitke so pripravljene.

Vizitka z lastnimi rokami v "Photoshopu"

Naredite vizitko v "Photoshopu" je zelo preprosta. Dovolj je, da v programu ustvarite nov dokument velikosti 35 x 2 palcev in ločljivostjo 300 ppi. Nato morate najti vzorec ozadja ali ga ustvariti ročno z uporabo fill ineksperimentiranje s sencami in reliefi.
Praviloma so vizitke, ustvarjene v Photoshopu, presenetljivo drugačne od tistih, ustvarjenih v MS Word. Za urejevalnika je bilo ustvarjenih veliko edinstvenih in izvirnih pisav, uporabniki se lahko igrajo s plastmi in načini prikaza. Vizitka, s svojimi rokami v "Photoshop" je nastala, ne bo slabša od izdelkov, ustvarjenih v tiskarni, vendar bo stalo veliko manj.

Sorodne publikacije