Navodila za omogočanje piškotkov v brskalniku "Yandex"

Vsak uporabnik ima karkoli, vendar ni slišal o piškotkih (v nadaljevanju samo piškotki). To so podatki, ki jih brskalnik prejme od obiskanih strani. Ta definicija ne pojasni veliko povprečnemu uporabniku, tako da bomo v članku podrobno preučili, kako "piškotke" v brskalniku "Yandex" in kaj je na splošno.

Opredelitve pojmov

\ t
Za začetek, morate definirati ta izraz, preden lahko ugotovite, kje naj omogočijo piškotke v storitvi Yandex. Brskalnik. "Torej," piškotek "je, kot je bilo že povedano, podatki, ki jih je brskalnik prejel, ko naložite stran na katero koli mesto. Če se prijavite v ta vir, bo spletni brskalnik poslal podatke nazaj na strežnik spletnega mesta in pojavilo se bo vprašanje:" Zakaj je to? "Dejstvo je, da podatki vsebujejo uporabniške nastavitve, tj. Obrazci za samodokončanje (uporabniško ime in geslo) je" zasluga "zelo" piškotkov "datotek.


Zdaj, vedoč definicijo, lahko greste neposredno na glavno vprašanje v članku: "Kako vklopiti" piškotek "brskalnika" Yandex "?".

V brskalnik vključimo piškotek in

Naslednje navodilo se nanaša na prisotnost nameščenega "Yandex". Brskalnik. “Če želite aktivirati piškotke, morate:
 • Prijavite se v nastavitve brskalnika tako, da kliknete gumb s tremi vodoravnimi črtami in izberete isti element v meniju
 • Odprite stran navzdol do dna. in kliknite na povezavo "Pokaži več možnosti"
 • Na novi strani se morate spustiti nekoliko nižje na področje "Osebni podatki".Gumb Nastavitev nastavitev vsebine - Kliknite na to.
 • Najprej se prikaže pogovorno okno, ki je blok "Piškotki". Kot lahko vidite, obstajajo trije načini delovanja te možnosti: "Dovoli shranjevanje lokalnih podatkov", "Dovoli shranjevanje podatkov samo za trenutno sejo" in "Ne dovoli spletišč za shranjevanje podatkov". Če želite v brskalnik "Yandex" vključiti "piškotke", morate poleg prvega elementa postaviti kljukico.
 • Med drugim upoštevajte razdelek "Blokiraj podatke o tretjih osebah". Priporočljivo je, da ga označite, kar bo povečalo varnost bivanja na spletu.


  Konfigurirajte piškotek v brskalniku

  Zdaj, če vemo, kako omogočiti "piškotke" v brskalniku "Yandex", se pogovorimo o dodatnih možnostih, ki jih lahko uporabnik prilagodi. Kot lahko vidite, sta v vmesniku brskalnika dva gumba "Izjema pri upravljanju izjeme" in "Pokaži piškotke ter podatke o spletnem mestu". Za začetek kliknite prvi gumb.
  Prikaže se drugo pogovorno okno, kjer je eno polje za vnos podatkov in spustni seznam. Tukaj lahko vnesete ime domene in nastavite parameter. Z drugimi besedami, lahko dodate izjeme s tega ali tistega mesta. Torej, s prepovedjo zbiranja podatkov s strani, lahko tukaj vnesete želeno domeno in označite "Dovoli", zbiranje na njej pa se bo nadaljevalo. Z možnostjo »Pokaži piškotek in podatke o mestu« je vse lažje - odprite ta meni in videli boste seznam datotek, ki so shranjene na vašem računalniku. Vse, kar lahko z njimi storite, je izbrisati.

  Zaključek

  Iz članka steNaučil sem se ne samo, kako vključiti "piškotke" v "Yandex.Browser", temveč tudi, kako nastaviti ta element. Podana je bila tudi podrobna opredelitev izraza "piškotki".

  Sorodne publikacije