Windows Installer Error med nameščanjem iTunes in popravljanjem

Čeprav je Appleova programska oprema iTunes od takrat prilagojena za delovanje v sistemih Windows, se pogosto vidi, da se pri namestitvi na določeni točki v določeni fazi pojavi napaka programa Windows Installer (iTunes ni nameščen). Mnogim uporabnikom je nerodno, ker v ideji, če je program namenjen za sredo, "microsoft" sistemi, potem bi moral delati brez težav. In daleč ne vsi vedo, kako najti izhod iz trenutnih razmer. Medtem, absolutno vsi uporabniki lahko svetujejo eno rešitev, ki bo pomagala rešiti problem, če nobena druga metoda ne daje ustreznega učinka. V tem primeru bomo morali narediti radikalne korake, da bi se izognili omejitvam, ki veljajo za monterja, tako da ga spremenimo in ponovno namestimo eno od glavnih komponent, ki so bistvene za program iTunes. Najprej pa malo teoretičnih informacij.


Windows Installer napake pri namestitvi iTunes: Vzrok?

Presenetljivo je, da se to ni zdelo tako, razlog za takšno nesrečo je preprosto: Microsoft očitno ne želi izgubiti svojega položaja na trgu zabave, Apple pa skuša pridobiti svojo nišo z brezplačnim iTunes programom za sisteme Windows. Prav tako je mogoče razumeti vodenje Microsofta, saj korporacija očitno ne bo zavzela svojega položaja v industriji zabave brez boja (zlasti gre za nakup ali prenos multimedijskih vsebin), vendar nasprotuje programskim izdelkom glavnekonkurenca na nekoliko prikrit način, saj se lahko neposredni incidenti obravnavajo kot nelojalna konkurenca po mednarodnem pravu. Zato - in veliko težav z združljivostjo programske opreme Apple z operacijskimi sistemi Windows.Toda to je le del problema. V najnovejših različicah sistema Windows je napaka programa Windows Installer pri nameščanju programa povezana s strogimi varnostnimi omejitvami, ki so aktivne v sistemu. Najprej je to požarni zid, Windows Defender in TrustedInstaller. Res je, da v tem primeru sodelujejo le posredno, čeprav lahko uničijo ugled katerega koli izdelka programske opreme, ob upoštevanju njene prisotnosti v sistemu, milo rečeno, nezaželene.

Windows Installer Error: namestitvenega programa ni mogoče zagnati. Kaj storiti na prvem mestu?

Vendar pa se vrnimo k problemu. Če poskusite namestiti iTunes, se napaka programa Windows Installer pojavi z zavidljivo nespremenljivostjo (tudi če zaženete applet v imenu skrbnika), v najenostavnejšem primeru lahko preprosto poskusite znova zagnati sistem, da ga očistite iz nepotrebno velikega števila istočasno izvajanih storitev ozadja. Morda bi sistem lahko imel kratkotrajne nesreče, ki so ovirale izvajanje programa. Toda najpogosteje ostaja problem. Na podlagi deklaracij razvijalcev na obeh straneh je lahko napaka programa Windows Installer pri namestitvi iTunesa posledica tega, da uporabnik poskuša namestiti starejšo različico programa. Tako se morate najprej obrniti na uradni Appleov vir (in ne na spletna mesta tretjih oseb) in prenesti namestitveni program najsodobnejšihspremembe (ena datoteka v formatu EXE). Mimogrede, nalaganje distribucije z uradne strani daje 100-odstotno zagotovilo, da ne vsebuje virusov. Ampak tukaj je uspešnost monterja ni zagotovljena.

Kako narediti z namestitvijo distro?

Toda predpostavimo, da je uporabnik prenesel najnovejšo spremembo programa in da je prišlo do napake programa Windows Installer, ko je iTunes ponovno nameščen. V tem primeru je samo en izhod. Preneseno datoteko EXE je treba najprej preimenovati v načrt spremembe za razširitev ZIP. To lahko storite v vseh datotekah, kot so Total Commander, Windows Commander ali FAR Manager, ustvarjene na način in podobo nekoč priljubljenega Norton Commanderja, ki je delal v načinu DOS. V operacijskem sistemu Windows je to mogoče tudi storiti, toda samo prvo morate uporabiti tip menija, v nastavitvah, ki bi morale biti onemogočeno skrivanje razširitev za registrirane vrste datotek. Po preimenovanju bo na voljo najbolj običajen arhiv, iz katerega boste morali pridobiti vse podatke z vgrajenim ZIP-arhivom ali z uporabo posebnih programov, kot sta WinRAR ali 7-Zip.

Odstranite dodatne komponente

Na naslednjem koraku lahko izvorno datoteko EXE izbrišete (ni več potrebna). Zdaj morate vstopiti v programski in komponentni del, tako da ga pokličete na nadzorni plošči.
Na seznamu aplikacij morate najti komponento Apple Software Update preko PCM-jaime apleta izberite niz za obnovitev in počakajte, da se postopek konča.
Po tem, ponovno, preko PCM-ja v programu ponovno prikličete kontekstni meni, vendar je poudarek na točki izbrisa. Ob koncu postopka mora aplikacija izginiti s seznama. Naslednji korak je čiščenje registra (regedit v razdelku »Zaženi«). Najprej uporabite klic iskalnika (Ctrl + F) v iskalnem polju, vnesite ime programčka in aktivirajte samo iskanje. Vsi rezultati, ki ustrezajo kriterijem, se izbrišejo in preklapljate lahko iz enega v drugega s pritiskom na tipko F3. Ko je odstranitev končana, je treba operacijski sistem znova zagnati.
Enostavnejša metoda odstranjevanja prej omenjenega apleta in njegovih preostalih komponent je uporaba deinstallerja. Zmogljiv iObit Uninstaller, seznam aplikacij, ki skoraj popolnoma ponavlja oddelke programov in komponent sistema Windows, je zelo dober. Ko je standardna odstranitev končana, morate aktivirati močno optično branje, označiti vse rezultate iskanja in jih odstraniti, tako da označite polje poleg točke za brisanje datotek. Po tem je treba operacijski sistem znova zagnati. Mnogi uporabniki lahko ugovarjajo temu, kar pravijo, od kod je prišla ta aplikacija, ker glavni program ni bil nameščen. Vse je preprosto: ta komponenta je obvezna za iTunes in je nameščena na prvem mestu. O tem se ne razpravlja. Grobo rečeno, brez takega specializiranega programa za posodabljanje "jabolka", polno funkcionalnost in zmogljivostiTunes ni zagotovljen. Mimogrede, med postopkom namestitve je bilo v sistem vključenih še več programčkov, vključno s pripomočkom Bonjour, ki je za uporabnika v veliki meri nepotreben (nekateri pa dejansko ne vedo, kaj je to in kako deluje).

Ponovna namestitev zahtevanega elementa

Zdaj, ko ste zaključili vse korake, se napaka programa Windows Installer med namestitvijo iTunes odpravi z vnovično namestitvijo zgoraj opisane komponente.
Za namestitev v nepakirano arhivsko mapo je izbrana datoteka AppleSoftwareUpdate.msi in se izvaja kot skrbnik. Ko je namestitev končana, se namestitvena datoteka glavnega programa začne iz istega imenika in napaka programa Windows Installer med namestitvijo programa iTunes med namestitvijo ne bo več prikazana.

Dodatni ukrepi

Če je namestitev iz kakršnega koli razloga še vedno zaklenjena, ko je zagnan prvotni namestitveni program, je priporočljivo preveriti konfiguracijo požarnega zidu tako, da program vstavite na seznam izjem z ustvarjanjem novega pravila, ki onemogoča takojšnjo zaščito v programu Windows Defender na splošno deaktivirate protivirusno zaščito, da znižate stopnjo zaščite. V nekaterih primerih lahko takšen pristop deluje. Ampak ponavadi vam ni treba storiti tega, ker predlagana rešitev deluje skoraj vedno. Vendar pa lahko pride tudi do nasprotnega stanja, ko nekatere vrste virusov blokirajo namestitev aplikacij, poleg tega pa ne samo iTunes. V tem primeru bo treba skenirati sistem za njihovo razpoložljivost v sistemu, na primer, uporabnost AdwCleaner. Tudi zelo močanpomeni, odstrani grožnjo katerekoli vrste pred nalaganjem glavnega operacijskega sistema, obstaja Disk Utility Rescue Disk (ali Kaspersky ali Dr. Web).

Sorodne publikacije