Akcijska kamera: kaj je to? Kako izbrati dober akcijski fotoaparat?

Ena glavnih ovir pri pridobivanju visokokakovostnih fotografskih in video materialov so vibracije. Drhtajoča roka, slaba poteza ali nenadna vznemirljivost v času snemanja se obrnejo na zamegljenost slike. Ta vidik je povsem logično onemogočil uporabo video opreme v gibanju. Ampak to je bilo do trenutka, dokler se ni pojavil ločen segment akcijskih kamer. Kaj je to? Praviloma je to kompaktna naprava za snemanje videa, ki ima v aktivnih pogojih možnost pridobivanja okvirjev iz katerega koli kota. Vendar to ni popoln nabor funkcij, ki imajo to digitalno tehnologijo.

Splošne informacije o akcijskem fotoaparatu

Da bi razumeli vse razlike med takšnimi modeli kamkorderjev od klasičnih predstavnikov niše, se je treba ponovno obrniti na posebnosti narave operacije. Uporabljajo se za kopanje v bazenu, pri skokih s padalom, vožnjah z gorskimi kolesi itd., Kar pomeni, da se ekstremni športi načeloma lahko imenujejo namenska uporaba tehnologije.


Zato je ta vidik tudi pokazal potrebo po posebnih priključkih za akcijske kamere. Kaj je to? Za zanesljivo pritrditev se uporabljajo posebni dodatki od mobilnih stojal do miniaturnih steroidov. V bistvu gre za pritrdilno napravo, ki fizično drži kamero na mestu (na primer na čeladi ali ročaju kolesa) na eni strani in na drugi - zmanjšuje učinek vibracij. Nič manj pomembnafunkcija akcijskih kamer je zunanja varnost. Očitno je, da so aktivne vrste športa dovzetne za onesnaženje in nevarnost mehanskih sunkov, da ne omenjamo stika z vodnimi sistemi. Kot rezultat, razvijalci zagotavljajo primeru z prahom, vlago in odpornost proti udarcem plasti izolacije. Alternativno so ustvarjalci akcijske kamere Xiaomi YI padli in minimizirali napravo, dokler se ni znebila zaslona. Tako so lahko najprej zmanjšali tveganje negativnega vpliva na fotoaparat.

Osnovni izbirni parametri

Ena od ključnih lastnosti, ki vplivajo na kakovost fotografiranja, je hitrost sličic. Višja kot je ta številka, bolj gladka bo predvajanje videa - poleg fotoaparata s hitrostjo najmanj 30 sličic na sekundo. lahko zagotovi tudi učinek "pranja plasti". Po drugi strani pa bodo visoke frekvence vplivale na obseg snemanja, potrebovali boste več pomnilnika za shranjevanje materialov. Naslednji pomemben kazalnik je kot pokritosti akcijske kamere. Kaj izbrati - 120 ° ali 170 °? Ta razpon predstavlja glavni izbor predlogov za danes. Širok kot bo zmagovalna možnost iz dveh razlogov. Najprej bo razbremenil potrebo, da "objema" objektiv v izjemnem nepričakovanem fotografiranju, ki najprej pokriva pomemben del "slik". Drugič, isti 170 ° bo zagotovil optimalno globino polja, kar bo pozitivno vplivalo na kakovost fotografiranja. Na osnovni ravni izbire bo nujno upoštevati izvor procesorja, ki je odvisen od hitrosti zapisovanja, občutljivosti menija in kakovosti obdelave nastalega materiala. Na primer, zadelo z obsežnimi valji, ki jih priporoča zmogljiv procesor Ambarella A9.

Nianse izbire modela z dovoljenjem

Ta parameter je treba obravnavati ločeno, saj je od njega veliko odvisno in izbira ni vedno nedvoumna. Za domačo uporabo brez zahtevkov za profesionalno snemanje in brez zapletene naknadne obdelave je popolnoma mogoče omejiti format Full HD. Zgodi se, da je naprava izbrana in deluje kot registrar avtomobila. Kako izbrati dobro akcijsko kamero za takšne naloge? Ločljivost bo optimalna na 1080 r in 30 fps. Izboljšanje kakovosti v tem primeru ni kaj storiti, saj bo ta oblika vam bo omogočilo, da oceni stanje na cesti z dovolj podrobnosti. Glavna stvar je, spet izbrati napravo s širokim kotom približno 150-170 °.
Če je naloga dela materialov z umetniškimi poudarki določena, v omejitvah ne bo smisla. Vsaj za isti učinek, "plast-muuzhn" zahteva matriko, ki je sposobna fotografiranja v načinu 1080 r in 60 fps. Najbolj privlačne 4K akcijske kamere, s katerimi lahko dobite edinstvene kote, podrobne panoramske posnetke, itd. Druga stvar je, da je lahko cenik takšne naprave bistveno višji.

Kaj je treba upoštevati pri izbiri?

V takih kamerah so zlasti pomembne široke komunikacijske zmogljivosti in avtonomija. Proizvajalci posvečajo več pozornosti komunikacijski tehnologiji, kar je zelo priročno. Priporočljivo je, da se sklicujete na modele z moduli Wi-Fi in Bluetooth. Omogočajo povezavo naprave z računalnikom, televizorjem ali pametnim telefonom.

Nič manj pomembna inavtonomnost akcijske kamere. Kaj izbrati model s tem parametrom? Kot baterija se uporabljajo večinoma baterije. Zaželeno je, da izberete tehniko, ki bo dopolnjena z enotami tipa Li-Ion. So majhne velikosti in hkrati omogočajo, da se fotoaparat v aktivni obliki uporablja več dni.

Model polaroidne kocke

V devetdesetih letih je podjetje Polaroid postalo znano po svojih precej uspešnih posnetkih. In zdaj, po dolgoletnem bivanju v senci, se proizvajalec ponovno spomni na kocko akcijske kamere. Naprava ni inovativna in se ne razlikuje veliko od sodobnih funkcij. Vendar pa v srednji niši razvoj kaže primer ravnotežja lastnosti delovanja in konstrukcijskih vidikov. Zanimivo in obliko tega akcijskega fotoaparata. Kaj je to? To je kubična oblika ohišja, ki je prikrajšana za LCD, vendar je opremljena s CMOS matriko s 5 milijoni slikovnih pik s širokim kotom. To omogoča, da se naprava najprej potopi v vodo na razdalji 5 m in doseže pokritost z goriščno razdaljo 34 mm. Samo skromen 30 fps je lahko razburjen.

Akcijska kamera Sony FDR-X1000V

Vodilni model iz linije enega vodilnih proizvajalcev digitalne video opreme. Obseg snemanja frekvenc se giblje od 120 do 240 sličic na sekundo. glede na dovoljenja, ki so konfigurirana. In da bi izboljšali kakovost raziskave, so razvijalci uporabljali elektronski stabilizator. Zagotavlja zaščito pred tresenjem matrice. Prav tako je treba opozoriti, da je to akcijska kamera 4K innjena bitna hitrost je 100 Mbps. Značilnosti modela vključujejo bogat nabor vmesnikov. Napravo lahko preko Wi-Fi povezave povežete z drugo opremo, hkrati pa omogočite snemanje lokacije z navigacijsko storitvijo GPS. Ko že govorimo o napakah, lahko Sonyjeva akcijska kamera v tej različici opremimo le z "domačimi" dodatki, vsaj to velja za držala za zapah. Poleg tega je njegova vrednost je približno 30 tisoč rubljev.

Model Ion Air Pro Plus

To je primer optimiziranega pristopa k razvoju akcijske kamere. Tudi na ozadju povprečne kompaktne naprave v tem razredu je ponudba Ion Aira zelo skromna. Kljub temu naprava podpira ločljivost 1920x1080 s hitrostjo sličic 60 sličic na sekundo. V celotnem kompletu je proizvajalec napovedal tudi stojalo za akcijsko kamero. Kaj je to? To je stojalo, ki temelji na treh nosilnih palicah, kar vam omogoča fotografiranje studia. Napravo lahko dopolnite z drugimi, različnimi omaricami za uporabo v športu. Še enkrat, mini telo na njem oprijemljivo obremeni, ne da bi omejevalo gibanje uporabnika.

Akcijska kamera Xiaomi YI

Model je bil sprva zamišljen kot eksperimentalni, vendar je bil njegov uspeh na trgu precej občutljiv na segment. Razlog za to sta dva glavna dejavnika: jezik je spet o superkompaktnih dimenzijah in bogato funkcionalno nadev. Kar zadeva prvo, so mere Xiaomi YI delovnega odmikača z maso 72 g 604x42x212 mm. Zagotavlja kakovost delaFotoaparat Sony Exmore s 16 milijoni slikovnih pik. Lahko snemate s hitrostjo 50 sličic na sekundo. s polno ločljivostjo HD. V smislu funkcionalnosti lahko poudarite optično stabilizacijo z zmožnostjo 3D-zmanjševanja hrupa, Wi-Fi in Bluetooth komunikacijami ter s tremi hitrostnimi pospeška. Gre za kombinacijo majhnega telesa in široke operativne zmogljivosti, ki jih je ta model popularne akcije kamere. Recenzije o kakovosti zapisa, seveda, niso primerljive z vtisi zgoraj navedenega predloga Sony, ampak po standardih naprav, vrednih približno 10 tisoč, so povsem sprejemljivi. Uporabniki odpuščajo posamezne napake, brez katerih v takšni obliki faktor do sedaj preprosto ne more.

Zaključek

Če ne tako dolgo nazaj v segmentu akcijskih kamer prevladujejo 2-3 podjetja, vključno s Sonyjem in GoPro, danes pa se na vodilnih položajih ocenijo najboljši modeli in razvoj drugih, včasih malo znanih podjetij . Na primer, Ion Air Pro Plus, ki je bil v konceptu naprave nekaj povsem novega. Pomemben prispevek k raznolikosti segmenta je prinesel tudi Xiaomi Action Camera, ki združuje dve področji razvoja - optimizacijo in razširitev funkcionalnosti. Zato je bil izdan praktičen, uporabniku prijazen in privlačen model dela. Nasprotno pa ista družba Sony ne omejuje domišljije svojih inženirjev, ki v vsaki novi napravi povečajo osnovno zmogljivost in zmogljivosti za brezžično komunikacijo kamere.

Sorodne publikacije