Zakaj prenosni računalnik ne vidi brezžičnega omrežja v sistemu Windows? Vzroki in reševanje problemov

Era brezžičnih komunikacij je že dolgo prišla v računalniško industrijo, ko se skoraj vsaka naprava poveže s svetovnim spletom brez kakršnih koli pomožnih žic in kablov. Vendar pa situacija ni vedno tako motna, včasih pa se pojavljajo težave pri povezovanju. Precej jih je, vendar imajo vse rešitve, kot bo obravnavano v tem članku.

Glavne vrste težav z brezžično povezljivostjo

Pravzaprav razlogi, zakaj računalnik, pametni telefon ali prenosni računalnik ne vidi brezžičnih omrežij, niso tako veliki, ampak vsi vplivajo na popolno delovanje pripomočka in zato zahtevajo ločeno obravnavo in rešitev.
Torej:
 • V bližini ni omrežja. To je verjetno najbolj primitivni problem. Logično, če ni nikjer v bližini interneta in usmerjevalnika, potem ne bo brezžične povezave.
 • V napravi ni nameščenih brezžičnih gonilnikov naprav.
 • Naprava, odgovorna za prejemanje Wi-Fi, je okvarjena.
 • Wi-Fi adapter je izklopljen.
 • Načeloma je to vse, druge možnosti niso upoštevane. Toda za začetek odpravljanja težav, morate ugotoviti, zakaj laptop ne vidi brezžično omrežje v določenem primeru. Ampak vse je v redu.


  Gonilnik brezžičnega vmesnika

  To je najpogostejša težava pri povezavi Wi-Fi, kar je še posebej pomembno pri namestitvi novega operacijskega sistema. Pri namestitvi operacijskega sistema Windows je odprta platforma in večina je kritičnihPomembni gonilniki so nameščeni neodvisno, odvisno od značilnosti pripomočka. Če je ikona omrežja v opravilni vrstici rdečega križa, to pomeni, da prenosni računalnik ne vidi brezžičnega omrežnega vmesnika. Če želite popraviti to, morate narediti naslednje:
 • Pojdite v meni Start - Nadzorna plošča - Upravitelj naprav.
 • Poiščite "Omrežni adapterji" na seznamu nameščenih naprav. Ime teh naprav je običajno beseda Wireless.
 • Dve možnosti sta dve: če je ta naprava napačno nameščena, je razlog, da prenosni računalnik ne vidi brezžičnega omrežja, v drugi.


  Če naprave ni, jo je treba namestiti. To naredite tako, da prenesete potrebne gonilnike in jih namestite. Običajno morate znova zagnati napravo, kar povzroči videz brezžičnega vmesnika v upravljalniku naprav.

  Tehnične težave

  Drug resen problem, ki zahteva neposreden poseg čarovnika, je fizična škoda na modulu Wi-Fi. Razlogi za to napako so lahko zelo številni: zaprtje, vdor prahu (ki povzroči pregrevanje naprave in sežiganje), prodiranje tekočin itd.
  Seveda v tem primeru prenosni računalnik ne vidi brezžičnega omrežja Windows, kot tudi tipkovnica ne prižge indikatorja. Poleg tega lahko včasih računalnik občasno prikaže sporočilo: "Naprava ni prepoznana." Mimogrede, ta razlog je zaklenjen v verigo, ko uporabnik lahko poskusi najti razlogbrez brezžičnega interneta. In če lahko druga dva razloga še vedno sami odpravite, potem popravite napravo - to je zelo lepo in profesionalno.

  Adapter za izklop banalnega sistema

  Drug razlog, zakaj prenosnik ne vidi brezžičnih omrežij, je onemogočiti Wi-Fi adapter. V večini prenosnih računalnikov, zlasti naslednje generacije, se brezžično omrežje zelo enostavno vklopi in izklopi. Metoda 1. Na plošči prenosnika je posebno stikalo, ki je odgovorno za delovanje pretvornika.
  Metoda 2. Tipkovnica ima ključ, ki opravlja enake funkcije (nekateri modeli tipk se uporabljajo z nekaterimi bližnjicami na tipkovnici, na primer Fn + F5). 3. način: Pojdite v Upravitelj naprav, z desno tipko miške kliknite vmesnik Wi-Fi in kliknite ukaz Vključi. Odločitev je osnovna in ne zahteva posebnih znanj. Toda praksa kaže, da se ta problem pojavlja le pri 5% uporabnikov.

  Obnovitev adapterja za operacijski sistem Windows XP

  Kljub dejstvu, da Microsoft ni več podpiral legendarnega "orkana", ga veliko uporabnikov še vedno potrebuje. Če prenosni računalnik ne vidi brezžičnega omrežja Windows XP, potem ni v razvijalcih, ampak le v parametrih naprave.
  Obstajajo tudi razlogi za skrivanje v Wi-Fi gonilnikih, izklop adapterja ali njegovo fizično odpoved. Razlika je v tem, da se v upravitelju naprav imenuje malo drugače - v razdelku "Omrežne kartice". Postopki njegovega oživljanja se sploh ne razlikujejo od postopkov, opisanih v zgornjem oddelku.

  Ponastavite adapter naWindows 7

  Najbolj verjetno, da bo danes priljubljen Windows 7, vendar je tudi nagnjen k težavam z brezžičnimi omrežji, še posebej, če je krivulja (nelicencirana) nameščena ali ne. In kaj, če prenosni računalnik ne vidi brezžičnega omrežja Windows 7?
  Rešitev je preprosta: znova namestite gonilnike Wi-Fi na podlagi modela naprave. Najbolje je, da jih namestite z uradnih strani, tako da je veliko bolj zanesljivo. Druga možnost je, da vklopite adapter z uporabo stikala ali v razdelku Upravitelj naprav. In končno, obstaja še en način, ki je pomemben, če je prišlo do nenadne nesreče med operacijo in se modul ni odzval. Z desno tipko miške kliknite ikono omrežja v opravilni vrstici in izberite »Odpravljanje težav«. Če je pretvornik izklopljen nepooblaščeno, ga bo sistem samodejno ponovno zagnal.

  Drugi vzroki za okvaro Wi-Fi

  Mimogrede, to ni vedno tako. Najpogosteje prenosni računalnik ne vidi brezžičnih omrežij zaradi notranjih konfliktov in nepravilnih nastavitev usmerjevalnika. V tem primeru morate obiskati nadzorno ploščo usmerjevalnika (vtipkati v naslovno vrstico brskalnika 1921680.1 ali 1921681.1). Najpogostejša napaka je ponastavitev delovnega kanala Wi-Fi. Da bi odpravili težavo, morate najti postavko "Izberi kanal" in nastaviti vrednost Auto (to je najboljša rešitev za tiste, ki ne razumejo računalnikov posebej). Ko spremenite nastavitve, je usmerjevalnik bolje ponovno zagnati.

  Če ti ukrepi niso pomagali, se bo morda treba spremenitinastavitve usmerjevalnika ime omrežja Wi-Fi. Čeprav se ta metoda bolje ne uporablja brez določenih znanj in spretnosti, saj obstajajo zahteve za ime omrežja (samo latinica, omejitve znakov itd.). In končno, zadnja možnost je nestabilen signal. Da bi ga testirali, morate izmenično dvigniti prenosnik na usmerjevalnik in oddaljenost od njega na dolge razdalje. Morda Wi-Fi začne delovati v določenem pasu. Vendar pa se to načeloma ne bi smelo zgoditi, zato gre za težavo strojne opreme. Torej, obstaja veliko težav z idle Wi-Fi, vendar je večina od njih delajo sami. Zato ne smete obupati, če ste nenadoma izgubili internet - samo preverite trenutne nastavitve in v večini primerov v 10-15 minutah se bo omrežje že prikazalo.

  Sorodne publikacije