Chevrolet Express Minivan: fotografije, specifikacije in značilnosti avtomobila

Znamka "Chevrolet" nam je bolj znana v tihih avtomobilih. To so "Lacetti", "Aveo" in "Cruz". Vendar pa obstajajo ta proizvajalec in res "zlobni" vzorci. Eden od njih je Chevrolet Express. Ta stroj ne izgleda kot noben evropski kombi. To je pravi Američan v vsej svoji lepoti. Kaj je Chevrolet Express? Fotografije, pregledi in tehnične specifikacije - v nadaljevanju.

Videz

Ta avto ne bo nikoli neupoštevan. S svojo preprostostjo lahko stroj dobesedno privlači poglede. Tako je sprednji del avtomobila z dvema ravnima žarometoma in masivna kromirana maska ​​hladilnika še posebej izrazita. Nič manj kompakten tukaj in odbijač. Streha minivana je lahko nizka ali visoka - odvisno od konfiguracije. Chevrolet Express je opremljen tudi z različnimi diski. V večini primerov gre za 20-palčna kolesa s pnevmatikami dimenzij 265 in 50.


Brutalen videz je ena glavnih prednosti tega avtomobila. Ta stroj je izven konkurence. Treba je omeniti, da se njegova zasnova praktično ni spremenila že skoraj 20 let. V tem primeru je enoprostorec enako eleganten in privlačen za poglede.

Mere, zračnost

Sodeč po velikosti, lahko avto "Chevrolet Express" uveljavlja naslov minibusa. Tako je skupna dolžina avtomobila 62 metrov, širina - 202 višine - 21 metrov. Obstaja tudi skrajšana različica. Širina in višina telesa sta enaka, dolžina pa 57 metrov. Očistek ceste - 20centimetrov Teža praznega stroja je 26 ton. Na srečo za njeno upravljanje ni potrebno imeti kategorije C.

Salon

Začnimo z vozniškim sedežem. Notranjost je nenavadna za naše vidike: povsod nesramno, masivne linije, široki naslanjači z nasloni za roke in veliko kolo. Vse je narejeno zgolj v ameriškem stilu. Skromnost se ne nanaša na Chevrolet Express. Notranjost izgleda trdno v vsaki konfiguraciji. Hkrati je notranjost zelo prostorna - recimo povratne informacije. Tla tukaj so praktično celo. Z držali za skodelico prekine le rahlo štrleči del palice. Upoštevajte, da je salon pravilno organiziran - povsod so različne police in niše za stvari.
Vredno je reči, da je raven opreme Chevrolet Express II precej bogata. Da, tukaj si lahko ogledate:
 • TV sprejemnik s tekočimi kristali.
 • Parktronic.
 • Tempomat.
 • Električni pogon voznikovega in sovoznikovega sedeža z nastavitvijo v šestih položajih.
 • Multimedijski sistem.
 • Notranja obloga iz usnja.
 • Leseni dekorativni vložki.
 • Hromopacket.
 • Hladilnik.
 • Ogrevani dve vrsti sedežev in še veliko več.
 • Poleg tega je lahko vozilo opremljeno s tretjim številom sedežev, ki se lahko razgradijo v posteljo. Mimogrede, za večjo nežnost lastniki postavijo pnevmatski naslon za glavo na Chevrolet Express z lastnimi rokami. Koliko bo to stalo? Pnevmatsko vzmetenje na Chevrolet Expressu stane od 20 do 50 tisoč rubljev (to je brez upoštevanja montažnih del).
  Pojdimo na preostanek salona. V notranjosti je Chevrolet Express Explorer pristenmini pisarna s usnjenimi naslanjači, nasloni za roke, zavese in drugo opremo. To nikakor ne velja za evropske konkurente. Sedeži so precej udobni, v nekaterih različicah pa obstaja tudi masažna funkcija. Prednosti tega avtomobila so dobre kakovosti montaže in odlične izolacije zvoka. V notranjosti ni slabosti (razen grobe plastike na sprednji plošči).

  Specifikacije

  Za ta avto obstajajo štiri bencinske enote za atmosfersko energijo. Podnožje je šestvaljni vrstni 12-ventilni motor z delovno prostornino 43 litrov. Ta motor razvija moč pri 196 konjskih močih. Navor enote je 354 Nm.
  Nadalje je na seznamu V-oblikovan osemvaljni motor. S prostornino 48 litrov se razvije 286 konjskih moči. Enota ima najenostavnejši sistem krmiljenja z verižnim pogonom, kjer ima vsak cilinder dva ventila. Vrtilni moment motorja je 405 Nm.
  V dražjih kompletih je 53-litrski bencinski motor. Prav tako je v obliki črke V, vendar razvija zmogljivost 296 konjskih moči. Vrtilni moment je 456 Nm. Toda to ni meja. Tudi ameriški kombi je na voljo šest-litrski osemvaljni motor s 346 silami. Razvija do 516 Nm navora. Treba je opozoriti, da je v nekaterih primerih za "Chevrolet Express" na voljo dizelski motor "Duramax" z delovno prostornino 66 litrov. Ta motor razvija 252 konjskih moči in neverjetnih 637 Nm navora.

  Menjalnik

  Menjalnik za vse motorje je le en. To je stara štiri korakahidrotransformator 4L60E. Škatla teče počasi. Vendar pa je hrepenenje v avtu zadostno zaradi močnih motorjev. Toda o dinamičnih značilnostih malo kasneje.

  Chevrolet Express: Dinamika, poraba

  Enostavno je mogoče sklepati, da bodo takšni kosovni motorji porabili veliko goriva. Na splošno Američani nikoli niso poskušali izkoristiti goriva. To potrjujejo tudi Chevrolet Express motorji. Po podatkih iz potnega lista je avto porabil približno 14 litrov na 100 kilometrov. Toda v praksi so številke popolnoma drugačne. Lastniki avtomobilov menijo, da je dejanski strošek v mestu okoli 20 litrov. Na tej progi so stroški nižji od 15. In to pod pogojem, da hitrost ne presega sto kilometrov na uro. Z vsakim povečanjem hitrosti za 10 odstotkov v avtomobilu, se nad glavo nadaljuje pri parih ali treh litrih. Glede na to so lastniki starih avtomobilov Chevrolet Express postavili opremo za plinske jeklenke. Rezervoar je običajno nameščen namesto rezervnega kolesa pod dnom. Glede stroškov je bistveno drugačna. Torej, v mestu, plin nosi v povprečju 20-23 litrov na plin, vzdolž poti - isto 15.
  Zdaj o prijetnem - o dinamiki overclockinga. Avto je živ. Tudi z najšibkejšim motorjem pospeši na sto v samo 103 sekundah. In to pri teži skoraj 3 tone. In s šest-litrsko enoto, stroj pospeši do sto v samo 73 sekundah. To je dober kazalnik. Očitno je Chevrolet Express najhitrejši avto v svojem razredu. In to kljub dejstvu, da so vsi bencinski motorji atmosferski (to pomeni, da so prikrajšani za turbino).

  Zaključek

  Torej smo ugotovili, kaj pomeni Chevrolet Express. To je precej nenavaden avto. Primeren je za tiste, ki želijo izstopati iz potoka in hkrati dobiti hiter kombi z udobnim (in v nekaterih razkošnih in luksuznih) salonih. Ampak v vsakem primeru, bo lastnik moral pripraviti z neverjetno porabo goriva, ki bi bil motor pod pokrovom.

  Sorodne publikacije