Vrste papirja za brizgalne tiskalnike

Kako dolgo lahko porabite za izbiro inkjet tiskalnika ni znano. Zdi se, da je med vsemi raznolikostmi mogoče opazovati ure z novimi modeli. Toda z izbiro papirja za brizgalni tiskalnik morate biti razvajani, ker imamo pred seboj neobičajno opremo. Ima lastne zahteve za uporabljene barve in potreben material.

Naprava

Začnimo s samim tiskalnikom. String - gre za "izkušeno" vrsto naprav. Ima nizko hitrost tiskanja glede na laser, vendar učinkovito prenaša kakovost slik, odtenkov, nasičenosti in barve.Preden izberete tiskalni papir na brizgalnem tiskalniku, morate razumeti delovanje te naprave. Vzeli so ga iz matričnega stroja. Slika na listu ali na drugem mediju je ustvarjena s točkami. Če bi prej za ta namen uporabili glave z iglami, potem smo napravo pridobili z matrikami s tekočimi barvili. Včasih se uporabljajo tiskalne kartuše, včasih s spremenljivo matriko. Vse je odvisno od odločitve proizvajalca in oblikovanja opreme.

Raznolikost

Papir za brizgalni tiskalnik je lahko zelo različen. Poleg materiala, ki ga priporoča proizvajalec, se lahko mediji spreminjajo. Torej je poleg navadnega papirja še akvarel, s premazom in brez njega, svetleč film in za osvetlitev, tekstil, platno in mnoge druge. itd. Seveda se lahko domače naprave uporabljajo daleč od vseh materialov. Naredite naslednjeEksperimenti, lahko se poslovite od tiskalnika za vedno. Da bi razumeli, kaj lahko in kaj ne morete storiti, morate vedeti o kakovosti in obnašanju pogonov v procesu tiskanja.Sestava

Papir za brizgalni tiskalnik sestavljajo:
 • osnova, ki tvori strukturo, določa maso in gostoto;
 • lepilo, ki se vstavi v sredino vlaken ali nanese z vrha, da veže ali sestavi delce;
 • Zajetje, ki je prisotno v večini blagovnih znamk in vpliva na kakovost slike, zlasti pri fotografiranju.
 • Vrste

  Kot ste že razumeli, ima papir veliko vrst, od katerih je odvisna njegova uporaba v enem ali drugem polju. Obstaja dokument:
 • višji razred;
 • za jet tiskanje;
 • za brizgalni tisk s premazom;
 • umetniško.
 • Prav tako je mogoče opredeliti vrste pokritosti. To se zgodi:
 • mikroporozno;
 • nabrekljiva polimerna;
 • mat ali sijajni.
 • Lastnosti

  Poleg strukture, v vsakem, celo v sijajnem papirju za brizgalni tiskalnik, imajo svoje lastnosti. Te vključujejo: velikost, barvo, težo in debelino. Velikost, enake oblike, se dogaja drugače. Obstaja standardizacija, ki pomaga proizvajalcem naprav ustvarjati univerzalne izdelke. To velja za navaden papir in fotografski papir. Znano je, da je lahko skoraj vsak material predstavljen v listih ali zvitkih. To ne velja samo za proizvodne naprave, ampak tudi za gospodinjske aparate. Zvitki so še posebej priročni v primeru nestandardnih panoramskih slik.
  Kar zadeva barvo, je vse jasno.Najpogosteje je bela. V tem primeru črno črnilo ni popačeno. Različne vrste papirja imajo svoj ton bele barve. Če je plošča modrikasta, bo slika hladna, če bo rumena z dolgočasno.
  Med značilnostmi specifične teže. Lahko je različen in se meri vg /m2. Bolj koristen parameter je debelina. Oba kazalnika sta v nekaterih primerih medsebojno povezana. Torej, če je papir težak, potem ima veliko debelino. Čeprav ta možnost ni vedno upravičena, ker je vse odvisno od sorte. Debelina ali kalibar je pomembna značilnost nosilca. Če pogledate parametre znamke tega ali tistega brizgalnega tiskalnika, proizvajalec papirja zahteva posebno debelino. To se meri v kilometrih. Na to lahko vplivajo: podlaga, nečistoče in premazi. Zdaj pa si poglejmo vsako vrsto papirja.

  Vrhunski razred

  Ta možnost se lahko uporablja v brizgalnih in laserskih tiskalnikih. Vsebuje les in celulozna vlakna. Lignin je lepilo, ki veže vlakna. Ta tip pogona je običajno impregniran s smolo, da se poveča njegova gostota. Nekateri ljudje tega tipa papirja za reaktivni stroj ne priporočajo. Izjemoma lahko postanejo polprevodniške naprave. Na kakovost lahko vpliva vnos črnila. Papir hitro uniči lepilo iz smole, ki se oksidira in zmrzuje.

  Za brizgalni tisk

  Takšen pogon je boljši od prejšnjega. Takšen prvovrstni papir je dobil zunanji premaz. Zato je njegova površina "polirana", bela in dobro prejema črnilo.
  To je pomembno razumetine glede na velikost papirja za jet tiskalnike, se ta vrsta uporablja za liste in grafikone. Kot pogon, ki utripa fotografijo, lahko izgubi druge vrste.

  Coated

  Papir za tiskanje z brizgalnim črnilom z oblogo je bil najbolj zahtevan. Površina je posebej prilagojena določenim črnilom in ustvarja kakovostno sliko. Za prevleko se lahko uporabi aluminijev oksid, kremen, glina, polimeri itd. Iz tega izhaja mat ali sijajni papir za brizgalne tiskalnike A4.

  Umetniški

  To je papir, ki so ga umetniki uporabljali že desetletja. Natisne se lahko z uporabo reaktivne opreme, vendar je najbolje uporabiti vodotopno črnilo. Umetniški papir se razlikuje tudi: grobo, hladno ali vroče stiskanje. Vpliva na njeno površino. Tako izdelujejo material iz celuloze, ki se pridobiva iz lesa ali bombaža. Slaba stran takšnega papirja je, da ga ni lahko uporabiti v curku. Vlakna zbirajo veliko prahu in tujih delcev, ki lahko zamašijo mehanizem dobave barv. Tudi sam papir je nekoliko grob, tako da se lahko pri tem poškodujejo tiskalne glave.

  Priporočila

  Format papirja za brizgalne in laserske tiskalnike za domače naprave je standard - A4. Za večje lahko natisnete velike liste. Toda to ni najpomembnejša stvar pri izbiri materiala. Obstaja taka opredelitev kot "avtohtoni" in "nenaravni" papir. Seveda je zelo pomembno uporabiti "domače" materiale. Potem bo kakovost slike vklopljenana visoki ravni in v tem procesu ne bo nobenih težav. Toda v tem primeru obstaja ena odtenka. Takšen užitek ni poceni. Zato uporabniki za svoje domače tiskalnike pridobijo navaden papir. Seveda se nič hudega ne zgodi. Toda če primerjate isto sliko z "domačim" in "nenaravnim" papirjem, bo razlika opazna. Toda tudi to ne bi smelo biti vznemirjeno. V iskanju cenejše možnosti lahko poskusite različne vrste papirja. Prej ali slej bo mogoče najti ustrezno varianto, vendar za manjši znesek.
  Tudi, da bi prihranili denar, lahko poskusite kupiti veliko količino "domačega" papirja. Ko v paketu 500 strani, je poceni - približno 25 rubljev na list.

  Oblike

  In končno, pomembno je omeniti več formatov papirja za brizgalni tiskalnik. A4 je standard za tiskanje dokumentov in povzetkov. Velikost lista je 29x21 cm. Na splošno so vsi formati, ki se začnejo s črko "A", namenjeni dokumentom. Toda dimenzije "B" pripadajo tiskarskim izdelkom. Na primer, B0 doseže dolžino 141 centimetrov in širino 100 centimetrov. Obstaja tretji format - "Od". V mednarodni standardizaciji je sprejeta kot velikost pogona za ovojnice. Čeprav največji format C0 doseže 129x91 cm. Poleg mednarodnega standarda obstaja tudi ameriški standard. V regiji CIS je malo verjetno, da bi bilo koristno. Uporabno bo za tiste, ki so v stiku s sodelavci ali partnerji iz ZDA in Kanade. Med najnaprednejšimi uporabljenimi velikostmi so: pismo, pravno, tabloid.

  Izbira

  ToDoločite specifično obliko papirja za jet tiskalnik, je bolje, da natančno preuči specifikacijo naprave. Navadno označujejo vse podprte velikosti listov, ki jih lahko vstavite v pladenj. Če so parametri formata A4, boste verjetno lahko nastavili papir manjše velikosti. Toda A3 se ne prilega točno tam.

  Zaključek

  Papir za brizgalni tiskalnik je lahko zelo različen. Vsi uporabniki tiskalnikov ne razmišljajo o tem, katero vrsto uporabiti. Ni vedno nakup najcenejšega papirja lahko neboleč za vašo napravo. Še vedno, proizvajalci ne za nič ne svetujejo, da kupujejo "native" material za tiskanje.

  Sorodne publikacije