Zakaj telefon ne vidi slušalk: razlogi, načini za njegovo odpravo

Uporabniki pametnih telefonov se pogosto srečujejo s problemom, ko telefon ne vidi slušalk, ne glede na to, ali vodijo ali ne. Zakaj se to dogaja? To je vsekakor nemogoče reči, ker obstajajo različni razlogi, od neuspeha sistema in konca z okvaro strojne opreme. V tem gradivu vam bomo poskušali povedati o najpogostejših težavah, ki povzročajo, da slušalke ne prepoznate. Poleg tega bodo na voljo tudi nasveti za odpravljanje težav, zato bo zanimivo!

Napaka v OS

Prva težava, da telefon ne vidi slušalk, je napaka v operacijskem sistemu. Takšno ravnanje ni imunsko, zato se lahko nesreče zgodijo v popolnoma neprimernem trenutku.


Ta problem se odpravi na dva načina. Najprej je najlažji - morate ponovno zagnati napravo. Kot kaže praksa, v večini primerov reboot odpravi okvaro in slušalke ponovno začnejo določati naprava. Drugi način reševanja problema je bolj radikalen - ponastaviti vse nastavitve telefona na tovarno. Če ponovni zagon ne pomaga, lahko ponastavitev na tovarniške nastavitve pomaga pri vseh 100%. Postopek lahko izvedete prek nastavitev telefona v razdelku "Varnostno kopiranje in pomnilnik".

Prah in umazanija

Drugi razlog, zakaj telefon ne vidi slušalk, je prah in umazanija, ki vstopata v priključek za slušalke. Na prvi pogled lahkoZdi se, da konektor ne more priti do kovanca, vendar to sploh ni tako. Zbira prah in majhne delce umazanije, ki sčasoma stisnejo in zamašijo dele kontaktov. Zato telefon ne more zaznati slušalk.


Težavo lahko odpravite na več načinov. Prvi je, da razelektrite konektor. To lahko storite sami ali pa uporabite balon s stisnjenim zrakom. Druga možnost je bolj učinkovita - uporabite zobotrebcem z bombažno palčko ali bombažno volno. Bombaž je treba potopiti v alkohol, vendar ne veliko, potem pa lahko začnete čistiti.

Oksidacija kontaktov

Drug razlog, zakaj telefon ne vidi slušalk - kontaktni oksidacijski priključek. Ta težava je tudi precej pogosta in jo ni lahko odstraniti. Oksidacija stikov se pojavi zaradi vlage, ki vstopa v priključek, kar povzroči, da telefon preneha določati slušalke. Problem lahko odpravite na enak način, kot je opisano zgoraj, šele ta čas pa bo palico palice potrebno potopiti v pecilni soda, ne pa v alkohol.

Okvarjen konektor

Naslednji razlog, zakaj telefon ne vidi slušalk, je okvara konektorja. Če so slušalke popolnoma funkcionalne in delujejo na računalniku ali drugi napravi, in ponovno zaganjanje, ponastavitev nastavitev in čiščenje priključka pred prahom in oksidacijo ne pomaga, potem je sama povezava pokvarjena. V tem primeru bo popravilo naprave pomagalo rešiti težavo.

Zlomljene slušalke

Še ena pogosta težava je, zakaj telefon ne vidislušalke - krivda "ušes" sami. Preverite, ali slušalka deluje pravilno ali ne, preprosto je. Če želite to narediti, morate slušalke priključiti na drug pametni telefon, tablični računalnik, prenosni računalnik ali računalnik. Če ne zaslužijo, je diagnoza očitna - v zameno.

Težave s slušalkami Bluetooth

Zadnja točka, ki se je dotaknila brezžičnih slušalk: Zakaj telefon ne vidi Bluetooth slušalk? Zato obstaja več razlogov, na srečo so vsi preprosti:
  • Najprej morate zagotoviti, da obe napravi vključita Bluetooth.
  • Če je brezžična povezava aktivna, je naslednji korak zagotovitev, da funkcija sinhronizacije s telefonom deluje. V ta namen pritisnite ustrezno tipko na slušalkah.
  • Če slušalke ne kažejo nobenih znakov življenja, potem je z 99% verjetnostjo, da je baterija napolnjena in jo je treba polniti.
  • Bluetooth slušalk ne smejo biti zaznane zaradi pomanjkanja podpore za telefonsko funkcijo A2DP, ki je potrebna za delo z brezžičnimi slušalkami.
  • In nenazadnje - slušalke se lahko izkažejo za pokvarjene ali se samo razpadejo.
  • To je pravzaprav vse!

    Sorodne publikacije