Motorcycle BMW S1000 RR: fotografija, pregled, značilnosti in značilnosti delovanja

Bavarski koncern BMW je zadovoljen ne le z odličnimi avtomobili, temveč tudi z motornimi kolesi. Inženirji podjetja so razvili prvo tirno športno kolo z možnostjo uporabe na splošnih cestah - BMW S1000 RR. Ekipa BMW je večkrat uporabljala motorno kolo S1000 RR v svetovnih dirkalnih motociklih.

Dizajn superbike

Rotorji in pokrovi skoraj popolnoma pokrivajo sprednji del kolesa BMW S1000 RR, zadnji del pa je popolnoma odprt. Silhueta športnega kolesa je čim bolj racionalna, z odličnimi aerodinamičnimi lastnostmi. Sprednji del je izdelan v korporativnem slogu vseh motornih koles BMW: med dovodom zraka v zgornjem delu rampe so asimetrični žarometi. Instrumentna plošča se nahaja za plastičnim steklom, ki poteka skozi blatnike. Sprednje krilo je majhno in se nahaja nekoliko nad kolesom. Zavorni sistem so predstavljeni z visoko zmogljivimi diskovnimi mehanizmi. Za kolesom je širok radiator, zaprt s tirnicami. Plastična zaščita pokriva okvir, dno motorja in izpušni sistem. Napajalno enoto lahko vidite samo skozi dovode zraka v obliki morskih psov.


Diagonalni trakovi okvirja so jasno vidni skozi stranske plošče. Rezervoar za gorivo se nahaja nad okvirjem, pred njim je volan. Rezervoar je trikotni voznikov sedež. Zadnje krilo se začne takoj po sedenju.Športno kolo BMW S1000 RR je predstavljeno v serijski proizvodnji in je zasnovano ne samo za proge, ampak tudi za vožnjo po splošnih poteh, zaradi česar je njegova zasnova dvojna. Potniški sedež je majhen in ni posebej udoben, se nahaja na zadnjem krilu. LED luči za ustavitev originalne zasnove dopolnjujejo zadnje krilo. Na desni strani je dvojna izpušna cev v elegantnem ohišju.

Konstrukcijske značilnosti

Sportbike BMW S1000 RR je opremljen s štirivaljnim motorjem, v kombinaciji s šeststopenjskim sekvenčnim prenosom. Okvir motorja je lahek, izdelan iz aluminija. Zadnje kolo je opremljeno z aluminijastim vzmetenjem z enosmernim amortizerjem in širokim razponom nastavitev, spredaj pa je obrnjena teleskopska vilica s podobno nastavitvijo.

Posebnost BMW S1000 RR je prisotnost velikega števila elektronske opreme, ki jo na primer predstavlja elektronski sistem za vbrizgavanje. Motor je opremljen z elektronsko krmilno enoto s petimi načini delovanja, ki omogočajo spreminjanje nastavitev motorja pod določenimi pogoji gibanja. Med dodatnimi sistemi so ASR, Rase ABS, DTC, tempomat in ogrevane krmilne naprave.

Specifikacije BMW S1000 RR

Sportbike je dopolnjen s štirivaljnim motorjem s tekočinskim hladilnim sistemom 999 kubičnih centimetrov in močjo 193 KM. V letu 2015 je motorno kolo preživelo restyling, med katerim je bil motor nadgrajen in povečan s svojo močjo na 199 konjskih moči.Konstrukcija okvirja aluminijastega tipa, motor deluje kot nosilni element. Vzmetenje BMW S1000 RR je običajno za motorna kolesa tega razreda in je dvosmerno nihalo z mono amortizerjem in obrnjenim vtičem. Klasične suspenzije BMW - Paralever in Telelever - niso bile uporabljene pri oblikovanju.
Sklopke tipa olja, večkratne drsne. Prenos navora na zadnje kolo se opravi z običajnim verižnim mehanizmom. Zavorni mehanizmi s štirimi batnimi čeljusti in dvema diskoma spredaj in zadaj. Osnovni BMW S1000 RR je opremljen z ABS sistemom.

Sistemi elektronskih športnih koles

Bavarsko kolo koles je opremljeno z bogatim naborom elektronskih sistemov:
 • sistem proti zdrsu pogonskih koles DTC z dodatno funkcijo zaviranja.
 • Dirkalni sistem Race ABS deluje v štirih načinih: šport, dež, madež in dirka.
 • Pomočnik menjalnika HP, ki omogoča preklapljanje med menjalnikom brez stiskanja.
 • Elektronsko vzmetenje DDC. Odvisno od obnašanja motocikla, načina vožnje in pogojev na cesti se lahko togost vzmetenja spreminja.
 • Sistem Launch Control, ki zagotavlja zagon motornega kolesa pri največji hitrosti motorja.
 • Generacija S1000 RR

  Nemški koncern je izdal več generacij kolesarske športne opreme:
 • Prva generacija BMW S1000 RR, proizvedena od leta 2009 do 2011. Opremljen z močjo motorja 193 KM. Pokrita teža kolesa - 208 kilogramov.
 • Druga generacija je bila sproščena od leta 2012 do leta 2014. V tehničnem smislu jepopolnoma skladna s prvo generacijo, vendar je spremenila stransko obliko in armaturno ploščo. Na platformi te generacije sta bila zgrajena dva motorna kolesa: BMW S1000RR HP4 in BMW S1000 R.
 • Sprostitev tretje generacije je od leta 2015 do danes. Nameščena moč motorja je 199 konjskih moči. Posodobitev motorja je omogočila bolj gladko krivuljo in povečanje navora v srednjem in nizkem številu vrtljajev. Model ima tudi sistem vzmetenja z dinamičnim nadzorom dušenja, nov GBC, izpušni sistem, škatlo s filtrom in lahek okvir. Osnovna različica je opremljena z dvema načinoma delovanja - User in Slick. Sistem za nadzor proge je dobil bolj gladko nastavitev, delovni program Race ABS se je močno izboljšal, prestavljanje se izvaja z novo različico telefonske govorilnice. Kot dodatno možnost je na voljo klimatska naprava. Teža športnega kolesa s polnim rezervoarjem goriva in sistemom ABS je 204 kilogramov, suho - 1755 kilogramov.
 • Zgodovina

  Bavarski avtomobilski koncern je leta 2008 predstavil serijo modelov BMW S1000 RR z dvojno rabo, ki je presegel druge proizvajalce motorjev in njene glavne konkurente. Nekoliko pozneje je potekal restiliziran športnik in se dotaknil zasnove stranskih ograj in armaturne plošče. Sprostitev druge generacije je potekala leta 2012. Kljub inovacijam, uvedenim v modelu za leto 2012, danes velja, da je zastarel. Iz podobnega razloga je avto-koncern BMW leta 2015leto predstavil tretjo generacijo motornega kolesa S1000 RR, je prejel pomembne spremembe v okvirju, motorju in dirkah. Le prenos je ostal nespremenjen.

  Tretja generacija je dobila motor z večjo močjo, izboljšane aerodinamične lastnosti in manjšo težo. Pomožni elektronski sistemi, ki so postali inovativni za serijsko motorno kolo, so dopolnili sliko.

  Stroški superbika

  Motorno kolo z dvojnim namenom, prvič lansirano v serijski proizvodnji in ki ima ne samo agresiven športni dizajn, je pritegnilo pozornost motoristov, tudi ko je bila prikazana prva fotografija BMW S1000 RR, ampak tudi z odličnimi tehničnimi lastnostmi, a priori ne more stati poceni: uradni trgovci ponujajo model tretje generacije za 1150000 rubljev. Na sekundarnem trgu lahko kupite športno kolo s kilometrino za bistveno manjši znesek. Cena BMW S1000 RR se spreminja glede na stanje, leto izdaje in kilometrino od 400 tisoč rubljev do enega milijona rubljev.

  Sorodne publikacije