Kaj je PowerPoint in kako uporabljati program?

Kaj je PowerPoint? To je predstavitveni program, ki je del zbirke Microsoft Office. Uporablja grafični pristop k predstavitvam v obliki diaprojekcij, ki spremljajo govorni govornik. Ta program se pogosto uporablja v poslovnih in učilnicah in je učinkovito orodje za učenje.

Kaj je PowerPoint?

PowerPoint je eden najlažjih računalniških programov za študij. To je program številka ena, ki se uporablja po vsem svetu za ustvarjanje predstavitev. Bodite novinec uporabnik lahko ustvarite osupljive predstavitve, ki izgledajo, kot če bi jih razvil strokovnjak.
Programska oprema Microsoft PowerPoint se uporablja za ustvarjanje profesionalnih diaprojekcij, ki jih je mogoče prikazati na projektorjih ali televizorjih z velikim zaslonom. Izdelek te programske opreme se imenuje predstavitev. Seveda se vodja pogovarja z občinstvom in s predstavitvijo Microsoft Office PowerPointa za vizualne učinke privabi pozornost poslušalcev in doda vizualne informacije.


Zgodovina

PowerPoint so najprej razvili Dennis Austin in Thomas Rudkin v podjetju Forethought Inc. Predvidevalo se je, da bo izdelek nosil ime Presenter, vendar te blagovne znamke ni bilo mogoče registrirati. Leta 1987 se je program preimenoval v PowerPoint (ideja novega imena pripada Robertu Gaskinsu). Avgusta istega leta je Microsoft kupil Forethought za 14 milijonov dolarjev in ga spremenil v svojo poslovno enoto, ki je še naprej razvijala programsko opremo. Microsoftova prva iteracijaPowerPoint je bil lansiran z operacijskim sistemom Windows 3.0 leta 1990. Dovoljenja je bila, da se diapozitivi premikajo v eno smer (samo naprej), število nastavitev pa je bilo precej omejeno. Kaj je PowerPoint v sodobnem smislu? Program je doživel pomembne spremembe v programu Microsoft Office PowerPoint 97 - dodani so bili polni učinki prehoda in samodejno premikanje. To je vodilo do tega, da je sledilo načrtu in nadaljevalo predstavo brez premora.

Kako prenesti program?

PowerPoint je program, ki izboljšuje vizualizacijo ustnega govora in omogoča občinstvu, da se osredotoči na temo. Deluje po starem principu diaprojekcije, vendar uporablja sodobno tehnologijo v obliki računalnikov in digitalnih projektorjev. Izdelek je del zbirke Microsoft Office in je na voljo tudi kot:
 • ločen program za osebni računalnik v okolju Windows in Mac;
 • naročnina na PowerPoint za Office 365;
 • PowerPoint Online je popolnoma brezplačna različica PowerPointa, ki se lahko uporablja v spletnem brskalniku;
 • mobilna aplikacija za Android in iOS.
 • Če program prenesete kot ločeno komponento, namestitveno datoteko prenesite samo z uradnega Microsoftovega spletnega mesta.

  Kako narediti predstavitev v PowerPointu?

  PowerPoint ima številne predloge, ki določajo ton predstavitve. Novi uporabniki običajno izberejo predloge, zamenjajo besedilo in slike z lastnimi, dodajo dodatne diapozitive, vsebino, ikone in grafiko. Prav tako je mogoče izbrati posebne učinke, diapozitive, glasbo, grafiko in animacije - vsa ta orodja, ki so vgrajena v programsko opremo, da bogatijo izkušnjo.za občinstvo. Vsaka stran v predstavitvi programa Microsoft PowerPoint se imenuje diapozitiv. Ozadja se lahko uporabijo za posamezne ali vse diaprojekcije. Ozadja so lahko polne barve, prelivi, teksture ali slike. Izraz "animacija" se v Microsoft Office PowerPointu uporablja za opis premikov, ki veljajo za predmete na diapozitivih. Eden ali več predmetov na diapozitivu je mogoče animirati.
  Teme oblikovanja so bile prvič predstavljene v različici 2007. Delujejo na enak način kot vzorci oblikovanja v prejšnjih različicah programa Microsoft Office PowerPoint. Zelo priročna značilnost teme je, da lahko takoj vidite odločitev, ki se odraža na vaših diapozitivih. Program ponuja več različnih načinov za dodajanje posnetkov in slik predstavitvi. Najlažji način je, da izberete postavitev drsnika in dodate svojo vsebino.
  Datoteke PowerPoint so shranjene s pripono datoteke PPS ali PPTX, čeprav se izhodni format PPS uporablja za združljivost s starejšimi različicami programa PowerPoint in programsko opremo za ogled.

  Skupinsko delo

  PowerPoint Sharing - kaj je to? Kljub dejstvu, da PP najpogosteje uporablja ena oseba, program podpira tudi možnost sodelovanja pri predstavitvi.

  V tem primeru je dokument shranjen na spletu v storitvi OneDrive ali SharePoint, sooblikovanje pa poteka z objavo povezave in skupnim urejanjem. Pojdite na zavihek »Pregled« na vrhu programa in kliknite gumb »Nov komentar« - tukaj ga lahko pustite.in jih premaknite na zaslon, da si ogledate druge člane skupine. Pripombe so lahko še posebej uporabno orodje za razlago sprememb, ki jih lahko vidijo vsi sodelavci, ki sodelujejo pri soavtorstvu. Svojo predstavitev lahko prenesete tudi na takšne spletne strani, vključno z vsemi diapozitivi in ​​opombami. To naredite tako, da izberete Datoteka, Shrani in pošlji in Ustvari video. Dokument bo shranjen v formatu WMV, ki ga lahko predvajate v predvajalniku Windows Media Player in ga lahko prenesete na večino spletnih mest videa.

  Področje uporabe

  Microsoft PowerPoint je potreben pri vseh vrstah poslovnih in osebnih predstavitev. Med njimi so:
 • razredi za zaposlene;
 • uvedba proizvoda;
 • trgovinska srečanja;
 • predstavitve za razstave;
 • srečanje v klubu;
 • javne govore;
 • tržne strategije;
 • četrtletne predstavitve;
 • poslovni načrti.
 • Predstavitev PP je enako učinkovita za velike skupine in manjše skupine.

  Analogi

  Microsoft Office PowerPoint je daleč najbolj priljubljen predstavitveni program. Vsak dan se proizvede približno 35 milijonov datotek v formatu PPT. Čeprav ima ta programska rešitev več konkurentov, jim manjka globalna pokritost PP-jev. Programska oprema Apple Keynote, podobna programu Microsoft Office PowerPoint, je na voljo brezplačno na vseh računalnikih Mac, vendar imajo le majhen del celotne programske opreme po meri za ustvarjanje predstavitev.

  Smrt s PowerPointom: mit ali resnica?

  Smrt prek PowerPointa je priljubljen izraz v angleškem jeziku, ki se je pojavil z naraščajočo priljubljenostjo tega programa. Ta pojav je posledica slabe uporabe predstavitvene programske opreme. Ključni dejavniki, ki se jim je treba izogibati pri ustvarjanju predstavitev:
 • zmedena grafika;
 • kopičenje slik;
 • nedosledno strukturirane informacije;
 • preveč vsebine na strani;
 • diapozitivi z veliko besedila in zvočniki;
 • Napačen slog dokumenta.
 • ​​Če se je izkazalo, da je predstavitev neuspešna in neprepričljiva, občinstvo ostane čustveno ločeno od predstavljene vsebine, učinkovitost govora govornika pa se bistveno zmanjša. Nekaj ​​pomembnih nasvetov za ustvarjanje uspešne predstavitve:
 • Ne pišite celotne diaprojekcije - samo označite ključne točke.
 • Ne uporabljajte preveč predmetov na eni strani. Razpršuje pozornost občinstva.
 • Ne pretiravajte z animacijo! Pretirano animirani objekti motijo ​​poslušalce.
 • Sorodne publikacije