Prenosnik Lenovo Ideapad Flex 10: Funkcije, pregledi

Nekaj ​​let nazaj na sodobnem računalniškem trgu so netbooki uživali izjemno popularnost. Kupci so jih cenili zaradi majhne teže, kompaktne velikosti in dolgotrajnega delovanja naprave brez ponovnega polnjenja. Vendar pa so netbooki kmalu zamenjali tablete. Njihovi stroški so bili precej nižji od njihovih konkurentov in delali so veliko hitreje. Zato so se proizvajalci odločili združiti tableto s tabličnim računalnikom in ustvariti edinstven prenosnik Lenovo IdeaPad Flex 10. V tem članku bomo opisali več o njegovem videzu in značilnostih ter povratnih informacijah uporabnikov o tem modelu.


Podrobnosti o proizvajalcu prenosnih računalnikov

Lenovo je že dolgo dokazan na domačem trgu, saj proizvaja kakovostne in poceni prenosne računalnike. Blagovno znamko so leta 1984 ustanovili znanstveniki iz Kitajske. Sprva je bila družba usmerjena izključno na domači trg. Ukvarjala se je z dobavo računalniške tehnologije v trgovinah na Kitajskem in v najbližjih azijskih državah. Leta 2003 je podjetje vstopilo na mednarodni trg in spremenilo ime v Lenovo. Kasneje je sprejela več velikih evropskih podjetij, ki se ukvarjajo s podobnimi dejavnostmi. Do leta 2012 je Lenovo postal največji svetovni proizvajalec osebnih računalnikov.


Zdaj družba še naprej aktivno raste. Ima več velikih tovarn v ZDA, Indiji, Mehiki in na Poljskem. Od leta 2011 ima Lenovo tudi načrte za gradnjopodjetij v Rusiji. Podjetje uporablja osebne računalnike (vključno s prenosnim računalnikom Lenovo IdeaPad Flex 10), netbooke, mobilne telefone, tipkovnice, miške, projektorje, prenosne računalnike in dodatke (torbe, kovčki, zaščitne folije). Prav tako razvija lastno programsko opremo za svoje naprave.

Paket prenosnika-transformatorja

Pri nakupu prenosnega računalnika kupec praviloma pričakuje, da bo dobil ne samo napravo, ampak tudi s tem povezane materiale. Na žalost je model Lenovo Ideapad Flex 10 znan kot popoln. Prodana je v majhni kartonski škatli, ki vsebuje sam prenosnik, priročnik za uporabo in standardni napajalnik s pravokotnim konektorjem. Zbirka vključuje tudi baterijo (3 celice). Tukaj niso na voljo slušalke in drugi dodatki. Pri nakupu dobite tudi licenčno različico operacijskega sistema Windows 8, ki se lahko spremeni.

Tehnični podatki

Ta prenosnik ima kljub majhnosti velik tehnične lastnosti. Njegova teža je le 12 kg, kar vam omogoča, da ga brez težav vzamete s seboj na študij ali potovanje. Ta model je največji v zbirki Flex. Lenovo IdeaPad Flex zaslon z diagonalo 10 - 101 cm. Dolžina je 273 cm, širina 188 cm, debelina pa 21 cm. Modeli, ki so bili izdani v zadnjih letih, so opremljeni s sodobnim quad-core procesorjem Pentium N3510, vendar so bili prvi prenosniki izdani z dvojno jedro. Njegova frekvenca je 2167 MHz. Tudi v procesorjuNameščena grafična kartica Intel GMA HD. Primeren je za delo na internetu, pisanje in urejanje besedil ter gledanje filmov. Za sodobne igre z visokimi sistemskimi zahtevami ali za namestitev je bolje kupiti prenosni računalnik z zmogljivejšo grafično kartico.


RAM je 2 GB, vendar ga lahko kupec po želji poveča. V ta namen je v prenosnem računalniku dodatna pomnilniška reža. Prenosni računalnik nima optičnega pogona za DVD. Naprava se lahko poveže z brezžičnimi omrežji z uporabo Wi-Fi in Bluetooth. V napravi ni tradicionalnega prezračevalnega sistema. Namesto tega uporablja pasivni hladilni sistem brez uporabe hladilnikov. Tako je ta prenosnik dokaj hiter model, ki je primeren za gledanje filmov, poslušanje glasbe, delo z besedilom in brskanje po internetu. Vendar, da bi ohranili grafiko številnih iger, njenih tehničnih lastnosti ne bo dovolj.

Zasnova naprave

Dizajn Lenovo IdeaPad Flex 10 - njegova glavna prednost. Naprava združuje funkcije netbooks in tabličnih računalnikov. Z lahkoto se razširi za 300 stopinj in tipkovnica se spremeni v udobno stojalo za novo pripravljeno tableto. Zaslon na dotik prenosnega računalnika in tipkovnica v tem načinu se samodejno izklopita. Pokrovček prenosnega računalnika ima tudi gumb na dotik, na njegovih straneh pa je več priključkov. Naprava je na voljo v črni in temno rjavi barvi.
Ohišje Lenovo IdeaPad Flex 10 Pentium je izdelano iz teksturirane, mat plastike, ki ga varuje pred majhnimi praskamimed delovanjem. Poleg tega je takšna naprava primerna, da ostane v roki, ker ne zdrsne ven. Vendar pa je težko očistiti ohišje pred umazanijo in prstnimi odtisi. V levem kotu pokrova je tradicionalno nameščen logotip Lenovo, ki je majhen napis v srebrni barvi. Za njegov spodnji del je značilna globoka razpoka, ki je potrebna za udobno preoblikovanje prenosnega računalnika. Na hrbtni strani so gumijaste drsne noge, 2 majhna zvočnika in nalepka z informacijami o napravi.

Baterija za prenosni računalnik in približna življenjska doba baterije

Kot je navedeno zgoraj, se prenosni računalnik Lenovo IdeaPad Flex 10 prodaja z baterijo in polnilnikom. Baterija naprave je kompaktna in lahka, vendar se ne razlikuje po zmogljivosti. Skupaj lahko sprejme 3 celice, ki omogočajo samostojno delovanje prenosnega računalnika od 2 do 4 ure. Najdaljši čas deluje z zmanjšano svetlostjo in brez Wi-Fi povezave, na primer pri branju knjig. Če nameravate aktivno uporabljati internet, zaženite zmogljivo igro ali si oglejte film, potem se bo prenosni računalnik izklopil po 2 urah. Baterija je popolnoma napolnjena v približno 1 do 15 urah.

Tipkovnica in sledilna ploščica

Skoraj ves prostor na dnu prenosnega računalnika Lenovo IdeaPad Flex 10 je tipkovnica. Tipke na njem so razporejene v tip otoka. To je najbolj priljubljena oblika, ki se uporablja v prenosnih računalnikih, kar vam omogoča povečanje hitrosti in kakovosti tipkanja. Predstavlja trdno ploščo, na katero je položenagumbi za luknje. Postavitev je standardna, tako da se vam ni treba dolgo navajati. Zgornja vrsta gumbov lahko uporabite tudi za prilagoditev glasnosti predvajanja zvoka, svetlosti zaslona in ustvarjanje posnetkov zaslona. Razdalja med tipkami je dovolj velika, zmanjšuje verjetnost napak. Gumbi so masivni, vendar tihi, zato je tipkanje besedila priročno. Ko prenosnik obrnete na 300 stopinj, se tipkovnica samodejno izklopi. Takšna naprava je primerna za hitro korespondenco v družabnih omrežjih ali enostavno delo z urejevalniki besedil.
Touchpad tukaj, v nasprotju s tipkovnico, nasprotno zavzema zelo malo prostora. Poleg tega spodnji gumbi v njem niso izbrani, kar otežuje tudi njegovo uporabo. Tukaj tudi ni prostora za pomikanje. Sledilna ploščica se samodejno izklopi tudi pri obračanju zaslona, ​​vendar ni zaščite pred nenamernim dotikom. Zato bodo uporabniki morali pri uporabi miške prekiniti povezavo v nastavitvah računalnika. Primeren je za izvajanje preprostih operacij. Vendar pa je veliko lažje upravljati računalnik z zaslonom na dotik ali klasičnim USB priključkom z miško.

Trdi disk

Lenovo IdeaPad Flex 10 Computer Transformer, ki ga lahko vidite v tem članku, je opremljen s klasičnim trdim diskom trdega diska. To so poceni modeli, ki so nameščeni na večini proračunskih naprav. Njihove prednosti so nizka cena in velik obseg. Vendar pa sploh niso odporne na poškodbe in tudi zelo glasne. Sčasoma se taki modeli začnejoDeluje počasi, kar vpliva na hitrost celotnega računalnika. Prenosnik ima samo en prostor na trdem disku. Prostornina nameščenega izdelka je 500 GB, kar omogoča shranjevanje majhne zbirke filmov in glasbe, fotografij v računalniku. Hitrost vrtenja vretena - 5400 vrt /min. Večina sodobnih računalnikov uporablja trde diske s podobno funkcionalnostjo, vendar nekateri modeli začnejo opremljati prenosne računalnike s trdimi diski pri hitrosti do 7200 vrt /min.

Vmesniki

Navadno netbooki in tablice nimajo velikega števila različnih vrat. Lenovo IdeaPad Flex 10 ni bil nobena izjema, saj uporabniki menijo, da so uporabniki nezadovoljni s prisotnostjo dveh vrat USB 2.0 in 3.0, namesto standardnih treh. Naprava nima tudi bralnika kartic SD, ki je potreben za povezavo pomnilniške kartice telefona z računalnikom. Tu se bodo uporabniki morali povezati preko posebnega razdelilnika, ki bo imel USB priključek. V stranski vrstici je tudi kompaktni gumb za preklop svetlobe in gumbi za nastavitev glasnosti.
Druga pomembna pomanjkljivost tega modela je pomanjkanje priključka tipa LAN (RJ-45), ki se uporablja za povezavo z internetom prek omrežnega kabla. Ponovno ga lahko zamenja USB adapter. Tudi tu je problem majhnega števila vrat USB, kar ni dovolj za popolno delovanje naprave. Nekdo od uporabnikov svetujemo, da kupijo adapterje in nekoga drugegauporablja miško Bluetooth. Stranska plošča ima standardne priključke za priključitev mikrofona in slušalk.

Performance Device

Računalnik Lenovo IdeaPad flex 10 (59-436728) ni zelo produktiven. Vendar pa je majhen del naprave opremljen s 4 gigabajti pomnilnika RAM in procesorjem Pentium, ki deluje veliko hitreje kot njegovi analogi (2 gigabajta pomnilnika in procesor Celeron). Specifikacije prenosnega računalnika vam omogočajo, da brez ovir gledate kakovostne filme (do 1080 p), kot tudi namestite igre, ki so bile izdane pred nekaj leti. Na primer, ljubitelji spletne igre World of Tanks bodo lahko zagnali na tem prenosnem računalniku z minimalnimi nastavitvami grafike. Nasprotno, priljubljene nove igre ne bodo šle na ta računalnik. Zaradi majhne količine pomnilnika RAM in zastarelega trdega diska lahko računalnik upočasni, ko zaženete veliko število aplikacij ali hkrati odprete več zavihkov v brskalniku.

Toplota in hrup

Zahvaljujoč pasivnemu sistemu hlajenja je prenosni računalnik Lenovo IdeaPad Flex 10, ki je običajno dober, delal skoraj tiho. Zaradi pomanjkanja prezračevalnega sistema ga je mogoče namestiti na katero koli površino, na primer na mizo, kolena ali celo v posteljo, brez strahu pred blokiranjem dotoka svežega zraka v prenosnik. Ko delate, ne boste slišali zvoka hladilnikov, procesor tukaj deluje tudi tiho. Včasih trdi disk trdi ob močnem zagonu, vendar pri uporabi ne povzroča težav.
Uporabniki pravijo, da so naprave praktično neogrevane. Testiranje je pokazalo, da se med aktivnim polnjenjem temperatura procesorja ne dvigne nad 75 stopinj, kar je odličen indikator. Menijo, da je maksimalna delovna temperatura CPU - 100 stopinj. Pri normalni obremenitvi se prenosni računalnik ne segreje do 45 stopinj. Uporabniki upoštevajo tudi, da je osnovna enota naprave, tudi med aktivnim delom, še vedno topla in ne vroča. Prav tako se ne izklopi pri pregrevanju, tako da vam ni treba kupiti posebne hladilne blazinice za prenosni računalnik.

Prenosni računalnik Lenovo IdeaPad Flex 10: pozitivne ocene

Nakup prenosnega računalnika je poceni užitek, zato ljudje pogosto temeljito preučujejo misli uporabnikov, ki so napravo že uporabili. Opisan računalnik je priljubljen pri kupcih, vendar so ocene o tem precej sporne. Za nekoga se je zdelo, da je kombinacija netbooka in tabličnega računalnika prvotna rešitev, in nekdo je mislil, da bi bilo veliko bolj donosno kupiti nekaj samega. Najprej si oglejmo pozitivne povratne informacije o modelu Lenovo IdeaPad Flex 10, ki opisuje naslednje prednosti izdelka:
 • Lahkoten in kompakten prenosnik lahko enostavno namestite v šolski nahrbtnik ali v žensko torbo. Zaradi majhne teže se lahko vzame s seboj in za študij ter za delo in potovanje.
 • Dobra kakovost zbiranja. Ko odprete zgornji pokrov, nič ne škripi. Plastika je trdno pritrjena, tako da, če prenosnik ne pade, njegovo telo ali notranja vsebina ne bo trpela.
 • Prenosni računalnik zaradi pasivnega sistema deluje zelo tihohlajenje Tipkovnica je tudi tiha, kar vam omogoča, da vtipkate besedilo, na primer na univerzi, ne da bi prekinili druge študente.
 • Velika količina pomnilnika, če primerjate prenosni računalnik s podobnimi stroškovnimi tablicami.
 • Dolgo časa brez polnjenja. Nova naprava lahko traja več kot štiri ure, če zmanjšate svetlost zaslona in izklopite internet.
 • Zaslon na dotik občutljiv na dotik. Deluje hitro, ne upočasni ali zamrzne.
 • Prenosnik prenosnega računalnika Lenovo IdeaPad Flex 10: negativna povratna informacija

  Vendar pa je velik delež uporabnikov ostal pri nakupu tega prenosnika. Poleg tega menijo, da je cena naprave precenjena, konkurenti pa ponujajo več funkcij po nižji ceni izdelka. Pri delu z njim so ugotovili naslednje slabosti:
 • Majhno število vrat USB - vsi 2. Pri povezovanju miške in modema ni prostora za pomnilniško kartico. Kupci se pritožujejo, da morajo za udobno delo kupiti dodatne adapterje.
 • Neprijetna sledilna ploščica, ki jo je treba skoraj vedno izklopiti in zamenjati z zaslonom na dotik ali z miško.
 • Trdega diska ali RAM-a ni mogoče zamenjati, ne da bi preklicali garancijo za Lenovo IdeaPad Flex 10.
 • Zaradi tovarniških privzetih nastavitev sistema Windows 7 in XP ni mogoče namestiti v računalnik. Zato, če ste ljubitelj zgodnjih operacijskih sistemov, potem ne smete kupiti te naprave.
 • ​​
 • Šibki zvočniki, ki se ne prilegajo popolnomagledanje filmov ali poslušanje glasbe. Nujno morate priključiti slušalke ali zvočnike.
 • Sklep
  Tako bo model Lenovo IdeaPad Flex 10, opisan v tem članku, dobra izbira za ljudi, ki potrebujejo lahke in funkcionalne naprave. Primerna je za učenje in zaradi gibljivega zaslona je primerna za gledanje filmov ali sedenje na internetu. Vendar pa ima ta računalnik hkrati veliko število poceni analogov med tablicami, ki so le malo slabše od njegovih značilnosti.

  Sorodne publikacije