Dostopajte do oddaljenega računalnika prek interneta: nastavitve in nastavitve

Mnogi lastniki računalnikov bi radi izvajali popoln nadzor nad svojim terminalom, so doma, na primer prek drugega računalnika ali mobilne naprave. Do oddaljenega dostopa do računalnika lahko dostopate prek interneta na več načinov. O njih zdaj in bodo razpravljali.

Dostop do oddaljenega računalnika prek interneta: Kako deluje?

Internet je lepa zabava. Dejstvo, da svetovni splet, kot se včasih imenuje, deluje na tak način, da vam omogoča uporabo računalniških zmogljivosti katerega koli terminala. Ni čudno, da povezovanje s katerim koli računalnikom ne deluje. Vedeti morate samo zunanji naslov IP.

Oddaljeni sistem izvede preverjanje in se poveže z virom. Izgleda kot povezava z računalnikom brez uporabe vodilnih povezav. Vendar pa vsi uporabniki sistema Windows vedo, kako namestiti oddaljeni dostop do vašega računalnika prek interneta. To lahko storite na nekaj preprostih načinov. Za začetek se pogovorimo o sredstvih samega operacijskega sistema.

Orodja za Windows

Daljinsko povežite z računalnikom prek interneta na najlažji način, ki ga lahko izvedete prek "Nadzorne plošče", v kateri morate izbrati pregled lastnosti sistema. Ta razdelek ima kartico za oddaljeni dostop, kjer morate potrditi polje poleg vrstice z dovoljenji.
Pri tem je vredno opozoriti na dejstvo, da bo moral uporabiti dodatne parametre, ki so obvezni za uporabo.

Kakodobite oddaljen dostop do računalnika prek interneta: začetne nastavitve

Najprej - vklopite oddaljeni pomočnik (to vam bo prihranilo nadaljnje težave). V ta namen uporabite ustrezno vrstico. Zakaj moraš to storiti? Samo zato, ker bo na ta način povezava vključena na seznam izjem Windows BrandMeU.

Poleg tega je v oddelku za oddaljeno namizje "potrebno rešiti tudi povezavo, sledi izbira uporabnikov, ki imajo pravico upravljati terminal od zunaj. Ko uporabljate samodejne nastavitve, bo dostop do oddaljenega računalnika prek interneta aktiviran za šest ur.

IP naslovi

Zdaj morate poznati zunanji naslov, brez katerega se bodo vsi poskusi povezave zmanjšali na nič. Če želite to narediti, zaženite ukazni poziv (cmd run "Console"), ki se imenuje s kombinacijo Win + R.
V oknu napišite ipconfig in napišite naslov (Windows 10 je mogoče kopirati, v sistemu Windows 7 - ne). Nato na oddaljenem terminalu odpremo povezavo z oddaljenim namizjem in vnesemo naslov. Če imate internetno povezavo, se bo povezava vzpostavila samodejno po preverjanju. Če ima oddaljeni terminal geslo, ga boste morali vnesti. Po želji lahko nastavite še nekaj dodatnih možnosti.

Konfiguriranje terminalskega strežnika

Na začetku lahko imajo nekatere neuradne različice OS težave pri identifikaciji identifikatorja. Za rešitev problema boste morali prenesti posebnouporabnost kot datoteke internetidadmin.exe. Namestite dva računalniških terminalov.
Nato nastavite oddaljen dostop do računalnika prek interneta lahko takole. Prvi klik, ki se pojavi v meniju sistem pladenj ikona in nastavitve gostiteljice, izberite povezavo. Ta postopek se izvaja na terminalu, ki bo na voljo v drug računalnik. V ID bodo prejeli nov ID. Nato računalnik želite nadzorovati, kar potrebujete za zagon programa v "stranko". Po tem teči ustvariti novo povezavo, da ga ime in vnos predhodno znano ID. Potem enostavno priključite prek identifikatorja način. In nekaj minut se bo povezava vzpostavljena.

Moč

Oddaljeni dostop do računalnika prek interneta, čeprav se lahko Windows zagotoviti, še sama shema je nepopolna. Zistroyit problem je, da je prehod za spanje način lahko blokira povezavo.
Onemogočite to možnost, lahko moč vezje, na katerega dostop je mogoče dobiti na nadzorni plošči, in prenosni računalniki - meni uporaba klik na indikator napolnjenosti baterije.

nedokumentirane nastavitve

je mogoče kopati v registru, če uporabljate HKLM vejo s prehodom v imeniku CurrentControlSet in iskanje terminalski strežnik, kar potrebujete, da bi našli set-RDP-TCP in portnumber. Kot je treba vrata nastavljena višje od 1024 (po možnosti v območju od 49152 do 65535, čeprav je to opcija).
PoOdprite vrata 3389 in na seznam izjem dodajte naslov, ki poteče do 5500 (na začetku je lahko 192168 kot za usmerjevalnik).

Stranke RDP

Oddaljen dostop do računalnika prek interneta je mogoče konfigurirati tudi s posebnimi programi, imenovanimi odjemalci RDP (iz bližnjice angleškega oddaljenega namizja). Ta vrsta programa je povprečna povezava med računalnikom, s katerega oddaljeni terminal z dostopom do zagonskega uporabnika dostopa do standardnega "namizja".
Programi za oddaljeni dostop do interneta so zelo posebni. Nekateri od njih delajo v načinu avtorizacije, nekateri predlagajo uporabo registracije. Tu je treba omeniti, da pogosto obstajajo predlogi za vnos gesla na podlagi uporabniškega računa. To je virus. Nobena aplikacija ne zahteva "preverjanja".

TeamViewer

Dostop do oddaljenega računalnika prek interneta se lahko izvede s pripomočkom TeamViewer, ki se najpogosteje uporablja v računalniških igrah, in zagotavlja spletno komunikacijo med igralci iste ekipe. Dostop do oddaljenega računalnika prek interneta je s tem programom enostavno.
Na prvi stopnji boste morali vnesti ime računalnika in geslo za dostop, če je na voljo. Nato se prikaže okno, ki vas prosi, da ustvarite račun. Načeloma lahko to zavrnete. ID za optično branje se bo nato začel z računalnikom, kar lahko traja nekaj minut. Po tem morate v oknu programa nastaviti ID, ki ga želite povezatiterminal, po potrebi vnesite geslo in kliknite na gumb za povezavo s partnerjem.

Oddaljen dostop do vašega računalnika prek interneta (naprava Android)

Pri napravah Android je dostop do katerega koli operacijskega sistema možen tudi zelo preprosto. Glavna stvar je, da je Google Chrome na voljo v računalniku in pametnem telefonu ali tabličnem računalniku.
Aplikacijo lahko prenesete s trga Play. Lahko ga namestite na vaš računalnik na običajen način in prenesete distribucijo tudi iz neuradnega vira. Predpogoj je prisotnost odjemalca RDP za Chrome. Potem je vse preprosto. Program zaženemo na računalniku in na pametnem telefonu, sinhroniziramo z geslom in vse ostalo. V sistemu Android se bo namizje oddaljenega namizja prikazalo kot začetni zaslon.
Pri tem je treba omeniti še eno točko. Če želite uporabljati oddaljeni dostop do računalnika prek interneta, boste morali uporabiti ti sniffer. Med temi programi lahko najdete javne in spletne storitve. V prvem primeru lahko preprosto pošljete pismo potrebnemu odjemalcu s prilogo v obliki fotografije, ki bo vsebovala zlonamerno kodo, čeprav je dovolj, da namestite program za določitev zunanjega IP, kot je VNC Scanner GUI. Mnogi uporabniki ne vedo, da lahko s tem programom dostopate do oddaljenega računalnika prek interneta. Aplikacija deluje na osnovi skeniranja vrat (in ne naslova IP). IP naslovi, ki ustrezajo odprtim priključkom terminala, bodo določeni samodejno.

Kaj izbrati?

Lahko se predlaga nekaj sklepovuporabite zgoraj opisane programe. Če želite nadzorovati oddaljeni terminal iz drugega računalnika, je TeamViewer odličen, vendar boste za dostop do istega prenosnega računalnika z mobilne naprave, ki temelji na Androidu, morali uporabiti odjemalca RDP. Seveda morate namestiti tudi spletni brskalnik, vendar o tem ni nič strašnega. Kraji, ki jih zavzema najmanj, in, kot pravijo, bodo koristni na kmetiji, še posebej, ker je zadnja različica precej hitra. Seveda, ko uporabljate vse možnosti povezave, morate paziti na nastavitve napajalne sheme, tako da se oddaljeni računalnik v določenem trenutku ni izklopil s prehodom v stanje mirovanja. Še posebej je vredna pozornosti do prenosnih računalnikov. S pokrovom bodo morali znova zgraditi možnosti delovanja, saj se privzeto zapre in napravo preklopi v način mirovanja. Med drugim, če nameravate oddaljeno zagnati aplikacije, ki zahtevajo veliko sredstev, je treba ločeno določiti in s hitrostjo internetne povezave. To še posebej velja za multimedije v vseh manifestacijah. Privoščite si, saj obdelava videa ali zvoka porabi veliko RAM-a in neposredno vpliva na prenos CPU-ja. Nazadnje ne pozabite, da je treba odstraniti blokiranje vrat 3389 v požarnem zidu Windows. Morda boste morali odpreti vrata na usmerjevalniku (usmerjevalniku) ali pa spustiti vrata. Vendar to velja za določene modele, kot je Zyxel. Pri najpogostejših modelih model TP-Link ali D-Link ne počne nič takegamorate. In seveda, da bi pridobili nadzor nad oddaljenim terminalom iz drugega računalnika, morate imeti lastniške pravice. V nasprotnem primeru se ne bo nič izšlo (sistem preprosto ne dovoljuje prijave). Če ima oddaljeni računalnik geslo, ga boste morali vnesti. Tudi to bi moralo biti geslo, ki velja za račun, pod katerim je trenutno aktivna prijava. In to je vredno razmisliti o dejstvu, da niso vsi programi mogoče zagnati brez administratorskih pravic. Zato je zaželeno, da vstopite v oddaljeni sistem natanko pod takšnim "štetjem". Dodati je še treba, da je treba preveriti združljivost dostopa iz mobilne naprave, na primer do domačega terminala, zaradi dejstva, da bo mobilna naprava lahko delala na programu, ki se izvaja v sistemu Windows. Toda praviloma to običajno ne povzroča težav. Če je vse narejeno pravilno in je povezava nastavljena, bo vse delovalo kot ura. To velja tudi za računalnike in mobilne naprave, kljub različni tehnični opremljenosti (kar pomeni "železno polnjenje"). Sam operacijski sistem, pod katerim pride do povezave, v glavnem ne igra. Na splošno in na splošno, vse ni tako težko, kot se zdi na prvi pogled. Glavna stvar je, da se pri vzpostavljanju povezave upošteva nekaj ključnih točk. Samo vse. Kako dostopati (s pomočjo operacijskega sistema ali s programsko opremo tretjih oseb), vsak rešuje sam. Toda načeloma ne ustvarjajte zasetežave na ravno mesto, je bolje uporabiti sistemske vire. To je lažje in bolj zanesljivo.

Sorodne publikacije