Zakaj telefon ne vidi bluetooth slušalke: razlogi, strokovni nasveti in metode reševanja

Čas ne ostane na svojem mestu. Zdaj, da odgovorite na klic, ni nujno, da telefon prislonite k ušesu. Samo dobite slušalke Bluetooth. Pritrjuje se neposredno na ušesno skledo s posebnim nosilcem. Še posebej ta naprava je potrebna za tiste, ki imajo pogovore za dolgo časa. Udobje in udobje je tisto, kar potrebuje moderna oseba. Čeprav tehnični razvoj in življenje prinaša samo veselje, vendar težave pri njihovem delu lahko ustvarijo precej resne težave. In nastanejo, ko telefon ne vidi bluetooth slušalk. Kaj storiti v takšni situaciji? Odgovor na to vprašanje ni vsakdo, tako da začnejo panike, naletite na servisni center. Ampak, če ni načina, da bi poklicali strokovnjake, kaj naj naredijo? Vsakemu uporabniku so na voljo preproste diagnostične metode. Ogledate si jih lahko v tem članku. Prav tako bo material podrobno opisal, kako odpraviti delovanje naprave.


Zakaj telefon ne vidi slušalke Bluetooth: glavni razlogi

Ko kupite brezžično slušalko, jo morate priključiti na napravo. Samo v tem primeru bo delovala. Če to ne deluje, morate razumeti razloge. Lahko so več:
 • Prvi - najpreprostejši - je izpraznjena baterija.
 • Druga ni nič manj običajna - pozabite vklopiti slušalke.
 • Tretjič tudi ne vključuje zapletenega delovanja - brezžična naprava je bila prej povezananapravo. V tem primeru telefon vidi bluetooth slušalko, vendar se ne poveže z njim.
 • Četrta je nastavitev - možnost sinhronizacije je izklopljena.
 • In peti (najtežji in najdražji) - napaka v pripomočku, problem pa je lahko tako pri slušalkah za telefon in Bluetooth.
 • Pri izbiri naprave je treba upoštevati še eno pomembno točko. To je združljivost brezžičnih slušalk in pametnega telefona. Praviloma je določen seznam modelov, ki so navedeni v dokumentaciji, primeren za določene blagovne znamke. Če proizvajalec ni zagotovil takšnih informacij, potem je veliko lažje narediti - samo poskusite priključiti slušalke na telefon desno v trgovini.


  Odpravljanje preprostih napak

  Najprej, če telefon ne vidi bluetooth slušalk, morate preveriti stanje baterije. Pomembno je, da se obe napravi polnijo! Če eden od pripomočkov sedi na baterijo, je povezava morda prekinjena. Če slušalka vidi telefon, vendar se ne more povezati z njim, je pomembno, da preverite, ali ne uporablja drugega pametnega telefona. Značilno je, da se to zgodi, ko je bila brezžična naprava kupljena, kot pravijo, iz rok, kar pomeni, da ni nova, ampak se uporablja v preteklosti. Če obe zgoraj navedene metode ne pomagajo, potem je vredno preučiti nastavitve telefona. Pogosto se zgodi, da meni preprosto onemogoči možnost sinhronizacije. V tem primeru preprosto premaknite drsnik na "VKLOP" in nato poskusite znova priključiti slušalko. Če te metode niso pomagalepopraviti napako in se spopasti s tehničnimi težavami. Zaupanje v takšno službo je boljše za strokovnjake. Če pa ste najbolj napreden uporabnik, lahko sami poskusite razumeti težavo.

  Povezava

  Da bi brezžične slušalke delovale pravilno, morate pravilno vzpostaviti povezavo. Če je oprema nova, preprosto aktivirajte Bluetooth v telefonu. To storite tako, da greste v nastavitve ali poiščete ikono na zavesi. Prav tako ne pozabite vključiti samih slušalk. Nato v pametnem telefonu zaženite iskanje naprave. Prikazal se bo seznam razpoložljivih modelov. Ostaja samo, da izberete pravo in se povežete z njo. V nekaterih primerih se pri komuniciranju zahteva koda. To je lahko digitalna kombinacija 12340000 ali 1111.

  Pametni telefon ali slušalke: Odpravljanje težav

  Zakaj telefon ne vidi slušalk Bluetooth? Kot je bilo že pojasnjeno, za to obstaja več razlogov. Poleg zgoraj navedenega lahko problem predstavlja tudi pametni telefon. Kateri koraki bodo pomagali potrditi to domnevo? To lahko storite na dva preprosta načina:
 • Brezžične slušalke povežite z drugim telefonom. Če je bil par brez težav, je treba napako iskati na pametnem telefonu.
 • Uporabite drugo slušalko Bluetooth, ki je že priključena na napravo drugega proizvajalca. Če tudi ne deluje, pomeni, da je telefon pokvarjen.
 • Težava s telefonom

  Brez dvoma je bluetooth slušalka povpraševanja. In težave s svojim delom povzročajo daleč ne prijetne vtise. S preprostimMotnje v delovanju se seveda lahko izvajajo samostojno (kako to storiti, opisano zgoraj). Toda resen problem ne bo lahko rešiti.
  Če ugotovite, zakaj bluetooth slušalka ne vidi telefona in ugotovite, da je vzrok za to napaka v delovanju slednjega, lahko pomaga samo servisni center. Strokovnjaki praviloma preverjajo stanje stikov. To storite tako, da napravo popolnoma razstavite. Najprej ga izklopijo, potem ko odstranijo SIM kartico in bliskovni pogon. S posebnimi izvijači odvijte vijake, ki pritrjujejo ohišje. Ko odstranite plošče, si lahko ogledate stike. Zgodi se, da se oksidirajo ali sežgejo. Včasih se v polnem pomnilniku prikažejo zrušitve telefona. Lahko ga očistite sami. V ta namen priporočamo, da nastavitve ponastavite na tovarno. Morate iti v meni. Poiščite element »Nastavitve«. Ko odprete zavihek Obnovitev in ponastavitev. Tam poiščite element "Ponastavi vse parametre na privzete vrednosti". Pomembno je vedeti, da se s to možnostjo izbrišejo vsi podatki iz telefona. Če želite shraniti datoteke, je najbolje varnostno kopirati in shraniti fotografije in glasbo na zunanjo napravo za shranjevanje.

  Združljivost z napravami

  Drug razlog, zakaj telefon ne vidi bluetooth slušalk, je lahko njihova nezdružljivost. Kaj to pomeni? Naprava ima različice Bluetooth različic. V tem primeru telefon morda ne podpira določenih protokolov. Najbolje je, da te elemente pred nakupom takoj preverite v trgovinibluetooth slušalke.

  Aplikacije za slušalke Bluetooth

  Tisti, ki imajo pametne telefone s sistemom Android, ponujajo odlične pripomočke. Pomagajo vzpostaviti povezave, glasovno iskanje, prilagoditi zvok in imajo tudi veliko drugih možnosti. Na primer, če telefon ne vidi slušalke Bluetooth, bo BTCall Demo 282 samodejno vključil sinhronizacijo. Ta pripomoček lahko tudi:
 • neodvisno aktivira /deaktivira povezavo med dohodnim ali odhodnim klicem;
 • izberite, katere klice preusmerite na slušalke;
 • delujejo ali prekinjajo v določenem času, ki ga izbere uporabnik.
 • Še en program Smart Setup Utility je SmartKey. Ima široko paleto zmogljivosti. In če je uporabnik soočen s stalno izgubo povezave Bluetooth, potem lahko namestite Missed Call 089. Utility ne samo vas bo obvestil o odklopu, ampak tudi o neodgovorjenih klicih.

  Zaključek

  Ta članek obravnava, kaj storiti, če telefon ne vidi slušalke Bluetooth. Vse metode so precej preproste, zato jih bomo zlahka obvladali. Seveda lahko resne okvare povzročijo okvare. Potem boste morali za pomoč stopiti v stik s servisnim centrom. Glavna stvar - pravilno ugotoviti, kaj točno je pripeljalo do take napake. Z natančnimi informacijami lahko hitro odpravite napako in povežete slušalke Bluetooth.

  Sorodne publikacije