Vrste, princip delovanja in naprava LED svetilk

Po prihodu prve žarnice si človeštvo prizadeva ustvariti vedno bolj ekonomične vire svetlobe. Sprva se je moč oddajnikov zmanjšala, vendar je to povzročilo zmanjšanje svetlosti. In to ni bilo preveč prihrankov, v primerjavi s sodobno razsvetljavo. Potem so nastale fluorescentne sijalke CFL. In zdaj so inženirji dosegli največje prihranke. Hkrati ni prišlo do izgube svetlosti. Govorimo o LED svetilkah, napravi, značilnostih, prednostih in slabostih, ki jih bomo obravnavali v članku.

LED svetilke: splošne informacije

Podobne naprave se od svojih predhodnikov razlikujejo z manjšo porabo električne energije z enako svetlostjo in trajnostjo. Njihov obseg je dovolj širok. Uporabljajo se kot ulična, industrijska in gospodinjska razsvetljava, avtomobilska industrija, medicina in celo rastlinstvo. Uporaba svetlečih diod v svetilkah je omogočala, da se jih uporablja veliko dlje, ne da bi nadomestili podajalni element, in moderni čipi z visoko svetlostjo so daleč za žarnico z žarilno nitko. Kot za napeljave - danes se izdelki izdelujejo različnih vrst in velikosti, ki jih lahko nadomestijo zastareli analogi brez nepotrebnih stroškov dela.


Katere vrste takšnih naprav obstajajo?

S širokim razponom naprav, ki jih proizvajalec ponuja na ruskem trgu, je mogoče razlikovati štiri glavne vrste:
 • Vgrajennaprave, nameščene v napetosti in spuščenih stropov.
 • Možnost montaže na steno na navpični površini. Te je mogoče uporabiti na stropu kot račune.
 • Linearna - lahko se pripišejo LED traku. Ta vrsta se uporablja kot dodatna.
 • LED žarnice za polnjenje z ali brez polnilnika. Najpogosteje se uporabljajo za označevanje izrednih, požarnih izhodov, navodil za evakuacijo.
 • Vsaka od teh vrst se lahko uporablja za različne namene - za notranjo, zunanjo, zunanjo ali ulično razsvetljavo.


  Notranja in lokalna razsvetljava: značilnosti naprave

  Ne smemo pozabiti, da so moči LED izbrane v sorazmerju z radiatorji z žarilno nitko 1: 8. To pomeni, da bi bilo tam, kjer je bila standardna 80 W žarnica, dovolj LED 10W. LED oddajniki imajo enake podnožje, kar pomeni, da je vse, kar morate storiti, ko jih zamenjate s preprostim, obrniti stare in umakniti nove.
  Kot lokalna osvetlitev je idealna izbira uporaba LED trakov ali točk, ki so dovolj usmerjene na določeno območje. Na ta način lahko razdelite prostor. Lokalno osvetlitev se pogosto izvaja z namiznimi napravami. V tem primeru je dovolj, da v njih preprosto vstavite LED svetilko z mat razpršilnikom. Zaradi tega bo pretok mehkejši, kar pomeni, da ne bo zaslepel.

  LED stropne luči: naprava in načelo delovanja

  Podobne napravepogosto uporabljajo za pisarniške prostore. Še posebej razširjena svetlobna telesa, ki so nameščena na spuščenih stropih "Armstrong". Pred tem je bil njihov prostor zaseden z luminescentnimi napravami, vendar so bile LED-naprave veliko bolj ekonomične. Svetloba iz njih ni tako neprijetna za oči, kar je pomembno za ljudi, ki ves dan preživijo na delovnem mestu.
  LED stropne luči 600x600 - LED, idealne za obešanje stropov. Njihova namestitev je zelo preprosta. Pri tem ni potrebna montaža. Potrebno je le držati svetilko diagonalno v kvadratno luknjo spuščenega stropa, nato pa jo enakomerno položiti na pristajalno mesto. Povezovanje takih naprav je bolj priročno preko posebnih WAGO terminalov (samovreznih ali mehanskih). Montaža je zelo hitra.

  Kaj storiti z fluorescentnimi sijalkami Armstrong?

  Zamenjava starih vžigalnikov z novimi ni vedno izguba denarja. Fluorescenčne sijalke se ne smejo diskontirati. Ker se lahko naprava stropnih svetilk imenuje precej preprosta, lahko stare naprave enostavno nadgradimo pod novimi cevmi. V tem primeru bodo doseženi zelo pomembni prihranki. Algoritem delovanja bo naslednji.
  Izklopite napajalnik, razstavite fluorescentno svetilko in izvlecite svetilke - ne potrebujejo več. Prav tako je treba odstraniti EPRU (elektronsko krmilno enoto) in žico, pri čemer ostanejo samo sedeži za podnožja. Prekinjene žice se uporabljajo za preklop novesheme. Izkaže se, da se faza nanaša na eno stran cevi (ni kontaktne vrednosti) in nič na drugo. To je posledica dejstva, da na dnu LED cevi par zatiči znotraj priloženega. In izdelujejo cevi z dvema kontaktoma samo, da se prilegajo sedežem in so podobne luminiscentnim. Izkazalo se je, da je naprava LED luči "Armstrong" lahko imenujemo tudi elementarno, vendar primitivno. Vse glavne elektronike so znotraj cevnih cevi.

  Naprave za razsvetljavo za omare, police in niše

  Pogosto se v globinah polic ni mogoče odpreti. Popolnoma enostavno je pritrditi dvostranski trak na položaj sedenja za LED žarnico s polnilnikom. Z njim lahko z lahkoto najdete prave stvari, vključene pa so v eno roko. Pogosto polnjenje za takšno svetilko ni potrebno - dovolj je, da jo priključite na omrežje enkrat v 3-6 mesecih (odvisno od intenzivnosti uporabe). Zelo udobna takšna vpenjala, če so nameščena v servo ali celo na delovni površini v kuhinji. To bo lastniku še enkrat omogočilo, da ne napne oči, ne zdravi mesa ali odstrani kosti iz rib. Shramba, balkon, temen kotiček hodnika - taka naprava je povsod tam, kjer je potrebna dodatna razsvetljava, vendar ni želje, da bi žico potegnili, izvajali električno napeljavo.

  Prednosti in slabosti LED osvetlitve

  Take naprave, kot vse druge, imajopozitivne in negativne lastnosti, druga pa je veliko manjša. Med prednostmi so:

 • nizka poraba energije z dolgo življenjsko dobo (do 50.000 ur);
 • visok koeficient učinkovitosti (učinkovitosti), ki se doseže zaradi majhnega prenosa toplote;
 • možnost izbire katere koli barve, vključno z večbarvnimi LED trakovi;
 • možnost prilagajanja svetlosti, ki omogoča coniranje prostorov.
 • Vredno je omeniti neškodljivost svetlečih diod za človeško telo. Če ste pozorni na fluorescenčne sijalke, potem sčasoma začnejo skozi razpoke v ultravijolični fosfor. Poleg tega so prepovedane kot odstranjevanje gospodinjskih odpadkov zaradi vsebnosti hlapov iz težkih kovin, vključno z živim srebrom. Naprava LED luči ne predvideva uporabe snovi, škodljivih za telo. V zvezi s slabostmi so navedene le dve:
 • Isti LED trak zahteva namestitev dodatne opreme - adapterja in včasih krmilnika. Te naprave je težko skriti.
 • Razgradnja kristalov. Sčasoma se moč svetlobnega toka zmanjša. Intenzivnost degradacije je odvisna od kakovosti samega čipa in napajanja, s katerim deluje.
 • Značilnosti uporabe in popravila takšnih naprav

  Naprava in načelo LED svetilk omogočata njihovo delovanje samo z običajnimi stikali. Ne uporabljajte stikal, opremljenih z neonskimi žarnicami.To lahko povzroči šibek sijaj, ko je napajanje izklopljeno. To samo po sebi ni strašljivo, na primer v kopalnici. Vendar pa tak žar vodi do hitre degradacije LED elementov.
  Popravilo naprav na stropu in drugih vrst svetlobnih diodnih svetilk se izvaja samo pri popolnoma odstranjeni napetosti. Ne pričakujte, da bo stikalo dovolj odprto. Kljub dejstvu, da mora v skladu s PUE skozi to mimo fazo, nekateri malomarnih električarji ne motijo ​​sami preglede, zlomil ničelno žico. Poleg tega, tudi če je vse narejeno v skladu s pravili, je električni šok povsem mogoč. To se zgodi, ko faza preide skozi žarnico na ničlo. Če je moderator v tem trenutku prizemljen, mu je zagotovljen električni šok. Nekaj ​​informacij o popravilu teh naprav je v spodnjem videoposnetku.

  LED luči na ulici in kako so različne

  Uporaba takšnih naprav za luči je zelo praktična, vendar bo poraba električne energije višja od porabe za gospodinjske naprave. Naprava uličnih LED luči se ne razlikuje od naprave, ki se uporablja v apartmajih. Edina pomembna lastnost je povečana moč. Toda kljub temu je njihova uporaba veliko bolj donosna kot nameščanje luči živega srebra luminescenčne (DRL) ali obločne natrijeve cevke (DNAT).

  Namestitev in vzdrževanje LED napeljav

  Vsak proizvajalec z njo svetujeob tej priložnosti. Zato ne upoštevajte navodil za uporabo. Skladnost s priporočili proizvajalca bo znatno povečala življenjsko dobo izdelka. Poleg tega je pri povezovanju enostavno dovoliti napako, ki je izključena, ko sledite navodilom. Vsa montažna dela je treba izvesti šele po izklopu avtomatizacije vnosa. Toda tudi v odsotnosti napetosti v omrežju, uporabite samo kvaliteten instrument z nepoškodovano izolacijo. Vsaka razpoka na ročaju izvijača lahko povzroči zavrnitev dela.
  Zagonska naprava za LED luči se ne popravi (seveda, če domači mojster ni poklicni radijski inženir). Sličice SMD komponente so zelo občutljive na pregrevanje. In čeprav eden od čudežev uspeva v enem od njih, ne bo delal več kot dva do tri dni.

  Kje kupiti LED luči za dom? Nasveti za izbiro

  Nakup takšnih naprav je boljši v velikih specializiranih prodajalnah, ki so se izkazale na dobri strani. Bolje je, da se vzdržijo pridobivanja takšnega blaga prek interneta - v tem primeru ni možnosti za preverjanje blaga. Čeprav danes obstajajo spletni viri, ki delujejo od znanih prodajnih mest, ne smete tvegati. Vsa električna oprema, ki se prodaja v Rusiji, mora biti certificirana. Zato se ne sramujte od prodajalca-svetovalca, da prinese spremljajočo dokumentacijo. Če se začne zvijanje, in kupec razume, da certifikati za te izdelke manjkajo, potemBolje je, da ne kupujete. Ne izbirajte najcenejših izdelkov - takšni prihranki so lahko dražji. Nizki stroški namigujejo na enako kakovost in v primeru električnih izdelkov je nesprejemljiv. Prav tako morate paziti na eksplicitne zakonske zveze: neenakomerne barve, udrtine, praske - vse to mora biti razlog za zavrnitev nakupa. In kar je najpomembneje. Po pridobitvi pred namestitvijo je nujno opraviti revizijo vsakega sklopa. Tovarniška montaža ni človeška roka. Bolje je, da preverite vse za sebe za osebno mirenost in zagotovilo, da nekdo ni napolnjen z iskrami iz nenadnega kratkega stika.
  ​​

  Kaj morate vedeti pri nakupu vrtne ulične svetilke?

  Take naprave niso neobičajne. Naprava te vrste LED svetilke vključuje v njej nameščeno solarno baterijo, ki pogosto ne uspe. Poleg potrjevanja možnosti preverjanja ne obstaja, tako da, nakup takšne opreme, lahko samo upanje za srečo.

  Če povzamemo zgoraj omenjeno

  Ne boste imenovali naprave LED svetilke, ampak kot vsaka druga električna oprema, taka naprava zahteva previden odnos. In če je izbran pravilno, je povezan v skladu z navodili, in med delovanjem sledite priporočilom proizvajalca, lahko trajanje njegove storitve enostavno preseže garancijo. In to je dodaten prihranek pri nadomestitvi. Prav to je tisto, kar je oseba, ki se je odločila namestiti LED luči.

  Sorodne publikacije