Kako poslati posnetek zaslona po e-pošti: postopki, enostavni načini, nasveti in triki

Očitno uporabniki računalnikov s katero koli stopnjo usposabljanja vedo, da lahko v katerem koli operacijskem sistemu in praktično v kateri koli znani napravi danes ustvarite tako imenovane screenshote ali, preprosteje, posnetke, kaj je trenutno prikazan na zaslonu računalnika, prenosnika ali mobilne naprave. Takšne slike so lahko povsem elementarne, da lahko prijateljem, prijateljem ali kolegom po e-pošti ali s programom-pošiljateljem pošljete sporočila "v živo" prek besedilnih sporočil. Toda kako narediti tak posnetek in poslati posnetek zaslona po e-pošti? Ne glede na navidezno preprostost tega vprašanja, se uporabniki na žalost pogosto srečujejo s številnimi težavami, ker so daleč od tega, da bi bili vedno seznanjeni z vsemi možnimi metodami, ki omogočajo takšne operacije. Razmislite o najbolj priljubljenih in najlažjih načinih.


Kako narediti screenshot na različnih napravah: prejšnji postopek

Torej, najprej morate ustvariti isti posnetek ali če želite "posneti sliko" tega, kar je trenutno prikazano na zaslonu računalnika ali mobilne naprave. Ko gre za računalniško tehnologijo, je to najlažji način (če ni nameščene posebne programske opreme), da izvede takšno dejanje celo s pomočjo samega operacijskega sistema, s tem pa s pomočjo tipkovnice.
Na standardnih PS /2 tipkovnicah zaTo vključuje namenski gumb Print Screen (PrntScr), ki ga lahko uporabite posamezno ali skupaj s tipkama Alt ali Win (za sisteme Windows). V primeru prenosnih računalnikov je situacija skoraj enaka kot pri prejšnjih, samo Fn se uporablja kot drugi ključ.


Na mobilnih napravah za te namene obstajajo tudi nekatere možnosti za ukrepanje, vendar se lahko glede na vrsto operacijskega sistema ali celo njegovo različico zelo razlikujejo.
Za naprave Android z OS 4.4 in spodaj najlažje rečemo, da predpostavimo dolg pritisk na gumb za vklop z izbiro, ki se bo pojavila v meniju za zajem zaslona, ​​ki se bo po drugi strani samodejno shranil neposredno v pomnilnik. napravo. Ni treba posebej poudarjati, kaj bi želeli "fotografirati" (aktivna aplikacija, sporočila, slike itd.).

Urejanje in shranjevanje posnetka

Pri posnetku ne bo nobenih težav. Toda "fotografiranje" aktivne vsebine zaslona na računalniških napravah se na začetku zmanjša samo na dejstvo, da je slika postavljena na odložišče, vendar ni shranjena na trdem disku ali na priključenem izmenljivem mediju samodejno. Naslednji korak je vstaviti vsebino medpomnilnika v vsak grafični urejevalnik z urejanjem in nadaljnjim ohranjanjem v pravem formatu. Ker je veliko teh programov lahko preveč zapleteno, da bi ga navaden uporabnik obvladal, kot najlažje orodje, lahko sami svetujeteredni urejevalnik slik, ki je na voljo v skoraj vseh različicah operacijskega sistema Windows.
Preprosto mora uporabiti ukaz "prilepi". Prosimo, upoštevajte, da je standardna velikost slike, ki jo predlaga aplikacija, ko je bila prvič odprta ali ko je ponovno zagnana, ko je velikost, ki je bila prej uporabljena, prednastavljena, morda prevelika. Zato lahko s pomočjo menija, ki ga pokliče kombinacija Ctrl + W ali izrežete želeni del slike, kopirate v odložišče, zmanjšate velikost in nato vstavite sliko. Potem morate dokument shraniti v pravilni obliki, tako da izberete vrsto datoteke tipa datoteke z najmanjšo velikostjo datoteke (na primer JPG ali PNG). Datoteke BMP ni vredno shranjevati, ker bo datoteka zelo velika in morda obstajajo omejitve glede velikosti poslanih sporočil v poštnem odjemalcu ali spletni storitvi.

Kako vstaviti posnetek zaslona na elektronsko pošto: standardna tehnika

Z ustvarjanjem fotografij in njihovim ohranjanjem so ugotovili. Zdaj pa poglejmo, kako poslati posnetek zaslona po e-pošti ali v sporočilih. To lahko storite na dva osnovna načina.
V prvem primeru, v poštnem odjemalcu ali storitvi, lahko uporabite datotečno prilogo, za katero je v vmesniku pritisnjen ustrezen gumb, običajno označen z ikono posnetka ali pa je izbran podoben element iz menija (nekaj takega, kot je pripenjanje datoteke ali vstavka). V tem primeruprejemnik si bo ogledal priponko, ali pa ga odpre v brskalniku ali odjemalcu (če je podprt) ali pa shrani preneseno datoteko v računalnik.
Toda, kako poslati "screenshot" z "elektroniko" za prenos datoteke za ogled, ni bilo potrebno. Če ima uporabljena storitev ali program funkcijo usmerjanja slik neposredno v pismo, ne da bi bilo treba ustvarjati priloge in priložiti datoteke, je treba prepisan predmet (ali sliko v grafičnem urejevalniku ali datoteki v Raziskovalcu) preprosto vstaviti v polje za besedilno polje sporočila. Enako velja za vse vrste kurirjev, ki posredujejo slike neposredno iz besedilnih polj.

Uporaba orodja Škarje

Oglejmo si zdaj, kako poslati sliko zaslona po e-pošti bolj racionalno. V ta namen je mogoče v operacijskem sistemu Windows uporabiti orodje, imenovano "Škarje". Njegova prednost je v tem, da ta aplet ne samo, da lahko hitro ustvari fotografije in jih shrani na pravem mestu, temveč jih takoj posreduje po elektronski pošti. To storite tako, da najprej izberete ustvarjanje slike, nato nastavite sliko za izbiro in nato označite želeno območje.
Vsebina se samodejno kopira, nato pa jo lahko shranite ali pošljete v pregledovalnik rezultatov. Omeniti je treba, da je lahko pošiljanje posnetka bodisi v besedilu črke bodisi v obliki priponke, zaradi česar je to orodje najboljše delo, toda za izvedbo prenosa lahko uporabite samo "vezano"uporabniški zapis za prijavo je poštni odjemalec.

Kako objaviti povezavo do posnetka zaslona v pošti?

V zvezi s tem, kako poslati posnetek zaslona po e-pošti v obliki slike in v obliki povezave do slike, ki se lahko shrani na določenem strežniku na internetu, in to je vse preprosto.
Danes obstaja veliko posebnih portalov (npr. Radikal.Ru), kjer morate samo naložiti sliko na strežnik s pomočjo gumba za nalaganje datotek, nato pa lahko kopirate povezave do njih in jih prilepite neposredno v besedilo črke. Podobno lahko preprosto naložite fotografije v priljubljena družabna omrežja, kot so Facebook, Instagram, VK itd. In nato kopirate povezave od tam.

Uporaba shranjevanja v oblaku

Vendar zgoraj navedena metoda ni dovolj dobra le zato, ker vaše informacije ne bodo zaupne. Če obstaja registracija v nekem oblaku vzorca Google Disk, Yandex.Disk ali Dropbox, je problem, kako poslati sliko z e-pošto, še lažje rešiti. Na primer, v storitvi Yandex lahko ustvarite posnetek zaslona z uporabo kombinacije Shift + Ctrl + 2, nato pa v oblaku vidite povezavo do prenesene datoteke. V Dropboxu se podoben postopek izvede z uporabo zgoraj opisane standardne metodologije, za povezavo pa kliknete na ustrezen gumb v programu.

Delo s posnetki v programu Lightshot

Ena najzanimivejših aplikacij se lahko imenuje majhna koristnost Lightshot. Delujepraktično analogno oblak skladiščenje "Yandex" v povezavi z zmogljivostmi orodja "Škarje".
To pomeni, da morate izbrati želeno območje, prenesti "fotografirani" objekt na strežnik, dobiti povezavo in prilepiti v poslano korespondenco.

Kako narediti posnetek zaslona e-poštnih sporočil?

Končno, ključna vprašanja so jasna. Očitno je, kakšne ukrepe je mogoče sprejeti, če potrebujete posnetek zaslona e-pošte. Na splošno lahko uporabite standardno metodo. Če pa poštni program ali storitev podpira hitre posnetke, je najbolje uporabiti to orodje.
Če v brskalniku ustvarite sliko, vendar celotno besedilo črke ni na zaslonu, preprosto zmanjšajte obseg strani in pri urejanju v grafičnem urejevalniku poskušajte nekoliko povečati velikost slike in jo, na primer, povečati na 125%. Vendar pa ne preveč razburjen preveč, kot overpriced kakovost lahko trpi.

Sorodne publikacije