jQuery: Povežite se s spletno stranjo

jQuery je javascript knjižnica, ki se osredotoča na medsebojno povezano delo HTML, javascript in CSS tehnologij.

Za kaj je jQuery sposoben.

Knjižnica je sposobna delati z naslednjim seznamom nalog:
 • je sposobna obravnavati pritožbo na popolnoma kateri koli element objektnega modela strani (DOM) in z njimi izdelati zapletene manipulacije;
 • je podprta obdelava dogodkov;
 • Obstaja funkcionalnost za različne grafične učinke in animacije;
 • Poenostavljeno delo z dinamično tehnologijo prenosa AJAX (funkcija, ki je zelo pomembna in zelo uporabna, vendar zdaj ne gre za to);
 • jQuery ima svoje ogromne vtičnike, katerih glavna naloga je izvajanje grafičnih uporabniških vmesnikov in interakcije z njimi.
 • Kratka in nestisnjena različica knjižnice

  Za razvijalce je na voljo več scenarijev - eden je podvržen stiskanju, drugi pa ni. Polna različica je zelo primerna za uporabo v fazi kodiranja in razhroščevanja (testiranja) spletnih aplikacij. Minimalna različica, nasprotno, bo imela nekaj koristnih koristi med odpravljanjem napak, vendar se hitreje nalaga in zavzema manj prostora. Zato je priporočljivo uporabiti jQuery jQuery verzijo v končnem projektu, ker prihrani promet strežnika in zavzame prostor na disku.  Kako izbrati pravilno različico jQuery

  Danes obstaja več glavnih področij v jQuery - to so veje različic 1.x, 2.x in 3.x. Njihova presenetljiva razlika je, da je od druge različice vsaka podpora zastarelabrskalnikov, kot je brskalnik Microsoft - Internet Explorer, do osme različice. Ta rešitev je omogočila zmanjšanje fizičnih podatkov knjižnice v desetih odstotkih in rahlo optimizacijo njegovega dela. Kljub temu na svetu še vedno obstajajo domači in poslovni računalniki, kjer je glavni brskalnik stari Internet Explorer, čeprav odstotek teh uporabnikov po svetu ne presega 3%. Zato je podpora zastarele platforme ali ne odvisna od vas.


  Razvijalci jQuery se držijo načel različice združljivosti z nazaj. To pomeni, da bo koda, napisana za knjižnično različico 1.7, delovala tudi z različico 1.8. Včasih pa podjetje-razvijalec odstrani nizko zmogljive funkcije jQuery, zato je najbolje, da ponovno preberete dokumentacijo za novo različico, če boste nadgradili. V letu 2016 je bila izdana nova podružnica jQuery. Postala je verzija 3.0, ki je postala še hitrejša in lažja od starih. Iz nje so končno odstranili kaki za izvajanje določenih funkcij v zastarelih brskalnikih, kar je omogočilo pozicioniranje knjižnice kot modernega in zmogljivega razvojnega orodja. Če je vaš projekt že vezan na knjižnico, najprej upoštevajte stroške dela za nadgradnjo. Če boste imeli koristi od nove različice bo stala - vas prosimo, da začnete. Za vse razvijalce, ki so šele začeli uporabljati orodje v svojih projektih, je zaželeno, da se začne neposredno iz najnovejših različic.

  Kako začeti z jQuery

  Prva stvar, ki jo morate storiti, je jQuery. Za to morate prenesti neposrednoknjižnico iz vira za razvijalce jquery.com ali iz ogledala in knjižnico postavite na spletni strežnik.
  Zdaj bomo jQuery povezavo s spletno stran. Povezovanje različnih skript v hipertekstnem označevalnem jeziku obravnava oznako skripta. Izvedite jQuery povezavo z naslednjo kodo:
  Ta možnost je primerna za povezavo brez povezave, vendar je na voljo veliko drugih načinov uporabe strežniške strani.

  Povezovanje jQuery s storitvami v oblaku

  Google ponuja gostujočim knjižnicam s pomočjo katerih lahko vsakdo poveže priljubljen okvir ali knjižnico s svojo spletno aplikacijo. Če želite jQuery povezavo prek storitve Google Cloud Storage, uporabite vrstico, ki ustreza izbrani različici v naslednji shemi:
  Številke v grafu različic ustrezajo številki različice, ki je na voljo za namestitev, in nadaljnje delo z njo. Če želite povezati katerokoli vmesno različico, preprosto kopirajte njeno številčno številko v povezovalni niz, namesto številk, podanih v primeru. Seznam trenutnih različic si lahko vedno ogledate na naslovu: https://developers.google.com/speed/libraries/#jquery Če iz nekega razloga ne zaupate Googlu, še vedno želite vedeti, kako povezati knjižnico jQuery z drugega zaupnega strežnika. , Microsoftov repozitorij.
  jQuery je eno najboljših orodij za preprosto ustvarjanje animacij na spletnih straneh. Ko boste spoznali moč tega orodja, boste zelo veseli, da ste začeli učiti takšno knjižnico. Skeptiki med študenti in razvijalciverjamem, da je vse bolje izvajati s pomočjo čistega programskega jezika, brez uporabe knjižnic tretjih oseb. Ampak morate razumeti, da je jQuery datoteka le trideset dva kilobajta in je najverjetneje v predpomnilniku vašega brskalnika, če skripto povežete z Googlom. Zato se ne bojte preučiti orodij, ki bodo razvijalcu olajšala življenje. Konec koncev, za to smo tudi povezali knjižnico jQuery - ne za ponovno odkrivanje kolesa.

  Sorodne publikacije