Gothic 5 Review: Podrobnosti o igri in povratnih informacijah uporabnikov

Pregled "Gothic 5" - navadna študija projekta igre z dodelitvijo glavnih prednosti in slabosti. Res je, v tem primeru se nam mudi, da omenimo eno funkcijo - ne gre za nadaljevanje, ampak za novo igro, imenovano Elex. Oboževalce preprosto krstijo zaradi podobnosti z vsemi preteklimi razvoji podjetja Piranha Bytes. Zato vas ne sme zmedeti naša nenavadna interpretacija igre.

Kaj je projekt iger na srečo?

Toda preden se lotimo našega pregleda "Gothic 5", bi rad govoril o tem, kaj in kaj se Elex predstavlja. Dejansko gre za preprosto igro vlog od tretje osebe z odprtim svetom. Zgodba o pustolovščini nam pove, da je na planetu Zemljo (v avanturi, ki jo imenujemo drugače) padel skrivnostni meteorit, ki je popolnoma spremenil življenje. Ljudje so bili razdeljeni na frakcije in začeli živeti skupaj z novim mineralom, ki je padel iz vesolja. Nekaj ​​svetovne vojne se ni zgodilo, vendar se konfliktom ni bilo mogoče izogniti. Glavni junak od samega začetka bo moral izbrati, katero od razpoložljivih frakcij se bo pridružil in jo skušal pripeljati do zmage.


Načeloma začetek igre "Gothic 5" takoj kaže na večjo podobnost s preteklimi deli. V njih je bilo uporabnikom ponujeno tudi, da izberejo stran konflikta in gredo v fascinantno avanturo. Tik pred tem ni resnično vplival na zgodbo in igro, zdaj pa bo vašo odločitev določil ne le razred junaka, ampak tudi okolje, v katerega spada. Boste izvedeli več o našem pregledu Gothic 5.

Majhen pregled igre

Po začetku igre so mnogi ljubitelji serije iger takoj začeli praznovati izjemno podobnost s preteklimi deli: lep in prostoren svet, majhna mesta, stalne bitke in misije. Vzdušje igre "Gothic" je vedno veselo občudovalcem in nikoli ni bilo predmet kritike. Elex je spet prišel, da zbudi nostalgične spomine in jih vzame v nov ovoj. Še posebej je vredno omeniti grafiko v igri, da je vredno pozornosti in občudovanja.


Če zavržemo vso analizo gostov, orožja in drugih tipičnih elementov, takoj želimo opozoriti na glavno značilnost, ki se nanaša na delitev prebivalstva na frakcijo. Zdaj bo vaša izbira naslednji predstavniki:
 • Berserki - tipični bojevniki, navajeni uporabljati v bitkah, meči in travnikih. Včasih poskušajo uporabiti magijo.
 • Horneti - predstavniki postapokalipse. Imajo posebno blazinico za uporabo novega minerala kot zdravila, ki daje nove priložnosti. Absolutno vsi izgnanci sedijo na stimulansih, kar močno izboljša njihove reflekse. Poleg tega v boju uporabljajo strelno orožje.
 • Cliches - sodobnejša frakcija, ki laserji, duševno orožje in moč oklep.
 • Albi so mutanti, ki so svoja telesa popolnoma potopili z novim mineralom. Zaradi tega so postali močni, nevarni in praktično nesmrtni.
 • Vsaka predstavljena frakcija ima svoje interese in ponuja igralcu različne priložnosti. Ne pozabite, da bo po izbiri strani vaš junak lahko uporabilsamo orožje in koristi, ki so jim bili dodeljeni vsi njihovi predstavniki. To je tisto, kar bo v prihodnosti določalo razred značaja.
  Opozoriti želim na revidiran sistem gostov v pregledu igre "Gothic 5". Da, ostali so seznanjeni z vmesnikom, zdaj pa obstaja izbira, ki vpliva na nadaljnji razvoj zgodovine. Plot vložki, stranske quests - vse je postalo bolj zanimivo in živo. Med pogovorom so bili majhni prizori v obliki bojev, razjasnitev odnosov itd. Ta stran igre je zelo zadovoljna in je pustolovščino naredila bolj "živo". Kar se tiče vsebine, je veliko. Samo število sovražnikov in orožja, običajen sistem razvoja skozi učenje od mojstrov in obsežnih dodatkov za proučevanje sveta. Res je, da je okolje enako redko poseljeno, čeprav so znaki postali boljši, vendar se še vedno dojemajo kot lutke, in boj se ne obrestuje in se hitro konča. Čeprav igra ima tako negativno plast, nam je bila všeč. Da, nekaj jo lahko kritiziramo, vendar je to najstarejša "gotska", ki jo pretepajo čas in negativnost, kljub temu pa ostaja dobra in atmosferska pustolovščina. Res je, da daleč niso vsi igralci deležni našega mnenja.

  Povratne informacije uporabnikov

  Mnenje oboževalcev igre je bilo razdeljeno na dva tabora: en del je ugotovil, da so razvijalci dobro usposobljeni in dobro preizkušeni, drugi pa so začeli kritizirati bojni sistem in pomanjkanje želje po dobri igri. Kljub temu, če pogledate statistiko misli v Steamu, potem je prednostna naloga še vedno bolj na pozitivnih ocenah Gothic 5.
  Menimo, da je igra nepoštenaocenjeni, in nekateri ljubitelji serije se samo še naprej držijo nepomembnosti in primerjajo ta igralni projekt z drugimi sodobnimi igranjem vlog. Ampak ne pozabite, da je "Gothic" nekakšen projekt z določeno količino atmosferskega in osebnega šarma. Na žalost niso vsi pripravljeni sprejeti.

  Naj počakam na nadaljevanje?

  Po kratkem pregledu gotske 5 je treba razmisliti o nadaljevanju. Radi bi videli nekaj bolj zanimivega in osupljivega z nespremenjenim ozračjem. Vendar bodo razvijalci to storili? Glede na to, da se niso mogli znebiti gotskega vzorca, ko so prejeli nov val nezadovoljstva, bodo razvijalci zagotovo želeli revidirati obliko avantur iger na srečo. Medtem je treba samo počakati na uradne izjave, ker ni podatkov.

  Sorodne publikacije