Motorcycle Honda CB 750: fotografija, pregled, specifikacije, pregledi

Motorno kolo Honda CB 750 - enakega tipa, ki še nikoli ni stara, kar je poleg novih trendov in tehnoloških inovacij. Model je po pravici dobil naziv starajoče klasike: serijska proizvodnja je trajala od leta 1992 do 2004, ves čas pa je bilo izdanih več sto tisoč izvodov.

Pregled Honda CB 750

Srednji kubični roadster CB 750 je bil razvit kot alternativa za premalo zmogljivo Honda CB 400 in Honda CB 1300, ki je pretežka, ima odlično vzdržljivost in preprostost. CB 750 je predelava enega najbolj priljubljenih motornih koles iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja, pri čemer proizvajalec priznava, da je posebej ustvaril drugo generacijo z arhaičnim dizajnom. Honda CB 750 ni bila ustvarjena kot tekmec sošolcem - raje je bil model, ustvarjen za tiste, ki želijo kupiti motorno kolo, zgrajeno na podlagi stare tehnologije. Koncept japonske družbe je bil uspešen: CB 750 je bil izjemno priljubljen in je bil izdan v več različicah - klasični, CB 750 Nighthawk in bolj preprost, ki je bil uporabljen za usposabljanje v motornih kolesih na Japonskem.


Spremembe

Različice Honda CB 750 so se med seboj nekoliko razlikovale, vendar so bile rahlo:
 • F2 Seven Fifty - je bil izdan od leta 1992 do 2001 za evropski trg. Model ima klasično zasnovo, zadnje kolutne zavore in dvojne sprednje zavore. Na domačem trgu Japonske je bilo motorno kolo prodano od 1992 do 1995. Restyling je bil izveden leta 2001, po katerem je bil model prodan do leta 2008.
 • Od leta 1991 do 2003 je bila izdana ameriška različica Nighthawka, ki je vključevala zasnovo križarjenja, zavore zadnje pnevmatike in sprednje kolutne zavore.
  Specifikacije Honda CB 750
  Dizajn motocikla je precej primitiven: dvostranski jekleni okvir, štirivaljni inline motor s hladilnim sistemom zrak-olje, sprednja teleskopska vilica in dva zadnja amortizerja, petstopenjski menjalnik, verižni pogon in štiri. uplinjača Klasična zasnova Honda CB 750 odpravlja plastično površino, vendar je opremljena z analogno armaturno ploščo in okroglo optiko.
  Honda CB 750 je bila opremljena z motorjem s 75 konjskimi močmi in 65 Nm navora, kar je dober pokazatelj tudi za sodobna motorna kolesa. Motor je opremljen s sistemom za aktiviranje ventila z hidro-kompenzatorjem, ki odpravlja potrebo po stalnem nadzoru in zmanjšuje raven hrupa. Motor ima veliko delovno silo in zanesljivost, vendar zahteva pravilno in kakovostno storitev. Pri varčevanju s potrošnim materialom in delovnimi tekočinami se lahko soočite s potrebo po dragih popravilih.

  Menjalnik

  Menjalnik, ki je nameščen na Honda CB 750, ni slabši od lastnosti motorja, ki se razlikujejo po zanesljivosti, dolgi življenjski dobi in brezšumnosti. Gladko prestavljanje in mehka.

  Slabost motornega kolesa je gred prestavljanja, ki ne deluje, ko pade na levo stran. Različice, izdane za japonski trgnajpogosteje trpijo zaradi hitrega poslabšanja oprijema. Zamenjava te strani je zapletena zaradi dejstva, da se razlikuje od tistih, ki so nameščeni na evropskem modelu Honda CB 750, zaradi česar je zelo težko najti.

  Zavesa in okvir

  Motor je nameščen na okvir klasične konstrukcije iz jeklenih cevi, ki pa ima zadostno togost pod pogojem, da se motorno kolo uporablja na cesti in na meji mesta. Podvozje motornega kolesa je zasnovano za srednje in visokohitrostne pilote.

  Obešala

  Prednje teleskopske vilice so neregulirane in nimajo zadostne trdnosti. Prilagoditev zadnjih amortizerjev poteka šele po prejšnji vzmetni kompresiji, zaradi česar je na sekundarnem trgu večina motornih koles opremljena z amortizerji.

  Zavorni sistem

  Zgodnje različice Honda CB 750 so bile opremljene z zadnjimi bobni in mehanizmi za sprednje zavore z eno ploščo. Učinkovitost zaviranja zadostuje za zaviranje z dimenzionirano vožnjo, vendar z aktivnim načinom vožnje očitno ni dovolj.

  Dodatne možnosti in različice

  Model, zasnovan za ameriški trg, je bil opremljen z neučinkovitimi zavorami s sprednjim diskovnim mehanizmom in zadnjim kolutom, zato je priporočljivo kupiti različice Honda CB 750 z dvema sprednjima in enim sprednjim pogonom. zadaj. Zavorni sistemi drugih različic so večkrat močnejši, kar je njihova nesporna prednost. Treba je omeniti, da proizvajalec ponuja široko paleto dodatne opreme zatuning, če pa se odločite, je vredno razmisliti, da se japonske in evropske različice motornega kolesa razlikujejo.

  Povzetek

  Cestno kolo Honda CB 750 ni navadna stilizacija pod uglednim retro-motociklom, temveč močan model z odličnimi lastnostmi. CB 750 je nastal na podlagi istoimenskega modela, ki je izšel pred več kot pol stoletja. Kljub nekaterim prednostim in slabostim je preprosta zasnova modela precej zanesljiva, retro zasnovo pa lahko pripišemo ugodnostim.

  Mnenja lastnikov

  Značilnost Honda CB 750 je udoben in udoben sedež, ki potnikom omogoča potovanje. Motor deluje tiho, povprečna poraba goriva je 6 litrov na 100 kilometrov pri hitrosti 100-120 km /h. Poraba motornega olja je razumna, hladilni sistem zrak-olje varuje motor pred pregrevanjem. Med minusi, lastniki Honda CB 750 v pregledih imenuje preveč mehko vzmetenje, v povezavi s katero motoristi pogosto zamenjajo vzmeti na nove. Vilice so precej mehke in včasih udarjajo, vendar v zvezi s tem ni nič kritičnega. Ko uporabljate olja nizke kakovosti, začnejo drsiti sklopko pri vožnji s hitrostjo nad 160 km /h in intenzivnim overclockingom. Odprava takšne slabosti je uporaba visokokakovostnega motornega olja. Lastniki ugotavljajo, da je zavorni sistem, ki ga zagotavlja boben in diskasti mehanizem, povsem zadosten za motorno kolo, kljub dejstvu, da ga pogosto kritizirajo. Motorno kolo se po potrebi hitro in samozavestno ustavi brez obvestila.
  Honda CB 750 na dan lahko traja 700 km in. \ Tveč brez pregrevanja motorja, samozavestno ohranja smer, ne opraska ceste. Pospešek iz kraja gladko, brez kretenov, največja razvijajoča se hitrost - 180 km /h. Lastniki opozarjajo na prisotnost omejevalnika in odlično dinamiko pospeševanja, ki je shranjena v celotnem območju visoke hitrosti. Kljub veliki velikosti motornega kolesa, prometnih zastojih in gostih mestnih potokih, je dobro upravljano: lastniki opazijo odlično manevrsko sposobnost. Sedež je precej nizek, vendar udoben in udoben, prenos deluje odlično. Navedeni problemi pri iskanju rezervnih delov niso upravičeni: motoristi enostavno najdejo potrebne komponente v specializiranih prodajalnah, v pregledih pa so hkrati opazili njihovo cenovno dostopno ceno.
 • Sorodne publikacije