Progressive house: glasba prihodnosti

V neskončnem nizu žanrov, stilov in podkategorij sodobne elektronske glasbe se lahko zlahka izgubite. Večina poslušalcev daleč od takšne glasbe resnično ne vidi posebne razlike med različnimi elektronskimi zvoki. V njej je delež resnice: vsi glasbeni slogi so odvisni drug od drugega, z razvojem tehnologije pa se elektronski bitovi in ​​melodije vse pogosteje slišijo ne samo v svoji domači smeri. Pa vendar obstajajo številni ločeni substrati "elektronike", ki obstajajo sami in se med seboj razlikujejo po svojih edinstvenih značilnostih. V tem članku bomo govorili o pošiljanju progresivne hiše ("progresivna hiša").


"Progressive House" in njegov predhodnik

"Progressive House", ki sta se v zgodnjih devetdesetih letih izoblikovala kot ločena smer, sta izrasla iz druge kulturne velikanske hišne glasbe, ki je nastala desetletje prej. In če je bila ob zori svojega videza nekomercialna podzemna glasba, ki se igra doma na zabavah, potem je to v našem času ena izmed najbolj priljubljenih plesnih linij, ki se sliši v nočnih klubih po vsem svetu. Predpostavlja se, da je na zaprtih stanovanjih in ime stila nastala - od angleške besede "house" - "house". Kaos, kot se zdi na prvi pogled, ni nič s tem.
Kje se je v naslovu pojavila druga beseda - "progresivno"? V svetu glasbe ta izraz pomeni stalno iskanje novih zvočnih in eksperimentalnih kompozicij. Domneva se, da je bil prvič uporabljen za ameriško hišno glasbo s primesjo italijanskega diska. Drugo mnenje- da se beseda "progresivna" nanaša na posebnosti razvoja glasbene kompozicije, po analogiji z matematičnim napredovanjem - od preprostih do zapletenih, od majhnih do večjih.


Značilnosti progresivne hiše

Hišna glasba ima več očitnih znakov priznanja. Če ste bili na diskotekah, bi lahko slišali skladbe, ki se običajno začnejo: prvič, izrazit ritmični del, ki ga lahko računate na "enkrat v dveh do treh-štirih". Po nekaj četrtinah se začne melodija, katere motiv se praviloma zlahka spomni. Takšen ponavljajoči se motiv v elektronski glasbi imenujemo sampl. Hitrost glasbe je dokaj enotna, mirna in gladka, brez ostrih sprememb. Najsvetlejši predstavniki progresivne hiše pa so nagnjeni k poskusom. Poslušajte, na primer, enega od veteranov tega sloga - John Degweed.

"Trans progresiven" kot bližnji sorodnik hause

Trance, progresivna hiša, je še ena elektronska smer, ki jo neizkušeno uho ne razlikuje posebej od "progresivne hiše". Pravzaprav se celo glasbeni kritiki smejijo, da beseda "trans" pogosto pomeni katerokoli elektronsko glasbo, ki kljub prisotnosti jasnega bata ne potrka po glavi kot kladivo, vendar ima še vedno prijetno, celo hipnotično in vlečeno melodijo. Tako kot v progresivni hiši je "trans progresiven" ritem bit za 4 račune, vendar je hitrost nekoliko hitrejša. Tudi bolj raznolike in dodane učinkom sledi, kot so transgati - značilne, kozmično-vesele note glasbe.

Kje poslušati hišo, trans?

Če se odločite, da boste spoznali slogprogresivna hišna mešanica ali progresivna mešanica trance, najlažje je oditi na katero koli posebno mesto, kjer lahko poslušate glasbo. Obstaja celoten seznam različnih zbirk v dolžini vsaj eno uro. Paradoks hiše in transa je, da so idealni kot glasba v ozadju - izmerjeni ritem in melodija za zvok dobro sprostita telo in možgane. Iščete lahko ne izbor, ampak internetni radijski slog podatkov - potem boste verjetno dobili najnovejše novice. Ali, nasprotno, poslušajte najboljše skladbe za določeno leto, kot je progresivna hiša 2014.
Če ste tako utrujeni od takšne glasbe, pojdite v klub, ko bo katerikoli performer igral svoje DJ-e. Tudi če imate doma močne zvočnike in so slušalke popolnoma zvočne, boste v klubu še vedno čutili razliko v občutkih zvoka, predvsem pa boste občutili energijo.

Sorodne publikacije