D-Link DWA-525: Pregled, specifikacije

Razvoj brezžične tehnologije v svetu narašča v geometrijskem napredovanju. To je razumljivo. Brezžična omrežja so priročna, funkcionalna in praktična. Pomanjkanje žic in povezljivost z dvema klikoma sta opravili svoje delo, zdaj pa je Wi-Fi postal tako cenovno dostopen, da je težko najti hišo ali stanovanje, kjer koli se uporablja. Za izvajanje brezžične komunikacije se uporabljajo različne naprave - usmerjevalniki ali adapterji. Na trgu je veliko vrst sort, tako zunanjih kot notranjih. Adapterji se razlikujejo glede na moč signala, frekvenco, vgrajene zmogljivosti in kazalnike učinkovitosti pri visokih hitrostih. Med proračunskimi odločitvami je veliko in poceni možnosti za vsakodnevno uporabo. O enem od teh naprav bomo razpravljali v tem članku.

D-Link DWA-525 - majhna in funkcionalna

To je notranji adapter za računalnik, ki je sposoben komunicirati z omrežji Wi-Fi. Med proizvodnjo je D-Link izdal ta modul D-Link DWA-525 v dveh različnih revizijah. Ena je bila opremljena z avtobusom za povezavo z režo PCI, drugi - PCI-Express. Obstajajo tudi nekatere spremembe teh možnosti, z manjšimi spremembami v konfiguraciji in strukturi naprave. Kljub temu razlike v tehničnih značilnostih niso pomembne in deklarirane funkcije, ki jih opravljajo.

Kaj je s kompletom

Dobavni paket za majhno in preprosto napravo, kot je D-Link DWA-525, je zasnovan kot popolna škatla, na kateri lahko preberete kratke značilnosti inznačilnosti modela. Poleg tega ne obstajajo samo parametri te naprave, ampak tudi vsi drugi, zato je nekoliko zmedena. Znotraj se nahaja modul, antena, uporabniški priročnik, garancija in CD s potrebno programsko opremo.

Namestitev gonilnikov in programske opreme

D-Link DWA-525 Wireless N 150 je opremljen s posebno programsko opremo in gonilniki za pravilno delovanje. Samo vstavite disk in ga zaženite, če se to ne zgodi samodejno.

Ko prenesete okno namestitvenega programa na sam vrh, boste pozvani, da namestite gonilnik in s tem poseben pripomoček za delo z modulom. Ta postopek je preprost in ne zahteva posebnih znanj ali spretnosti. Treba je opozoriti na dejstvo, da proizvajalec priporoča, da najprej namestite gonilnik v sistem, nato pa tudi sam adapter.
Druga zahteva proizvajalca, da zagotovi popolno odstranitev ali ustavitev dela drugih prisotnih v sistemu brezžičnih naprav. To je potrebno, da bi se izognili morebitnim konfliktom gonilnikov pri dostopu do sistema v omrežje Wi-Fi.

Videz in namestitev v računalnik

D-Link DWA-525 je tiskano vezje s sidrom za ohišje računalnika in PCI ali PCI-E vodilo, odvisno od revizije. Narejen je iz zelenega tekstolita, z minimalnimi sestavinami.
Za izvedbo namestitve adapterja na matično ploščo je treba, seveda, razstaviti sistemsko enoto, preden jo odklopite. Potem,Odvisno od tega, katero vodilo boste uporabili, ga poiščite. Mimogrede, vredno je omeniti, da pred nakupom te ali tiste različice adapterja poskrbite, da je v sistemu potrebna reža.
Sam postopek namestitve ne bi smel povzročati nobenih težav, saj je sestavljen iz preprostega "vrtanja" modula v režo do zaustavitve. Kovinski montažni element je pritrjen na sistemsko enoto z vijakom. Od zunaj do modula je antena vključena v komplet. Sedaj lahko sistemski blok izklopite in vklopite računalnik.

Prvi zagon po namestitvi adapterja

Ko se računalnik zažene, mora biti bližnjica D-Link Connection Manager na namizju. Program prikazuje, katera omrežja so na voljo in jih lahko poskusite povezati neposredno iz programa. Koristne so lahko tudi informacije o naslovih MAC naprav in kanalov, na katerih delujejo.
Dejstvo je, da je korist tega programa zelo dvomljiva, saj je njena celotna funkcionalnost sposobna izvesti redna sredstva katerega koli operacijskega sistema Windows XP do 10. Uporabi ali ne, ostane po lastni presoji lastnika osebnega računalnika. Vredno je reči nekaj o namestitvi tega modula v sistem Linux. Pri namestitvi naprave ta operacijski sistem ne zahteva dodatnih gonilnikov in začne delovati takoj po namestitvi in ​​vklopu računalnika. Torej, mreže so bile najdene, zdaj je ostalo, da se povežete z njimi, po potrebi vnesete varnostni ključ in uživate v brezžičnem internetu.

Specifikacije adapterja

D-Link Wireless DWA-525 ima običajne parametre za to vrsto napravein značilnosti. Tehnologija povezave - prek vodila PCI ali PCI-E, odvisno od revizije. Za izvedbo zunanjega nadzora delovanja modula na njem je LED-lučka. Stalno gori v stanju on-off in pogosto utripa, ko se podatki prenašajo.

Prilagoditev /prenos podatkovnega vmesnika je v skladu s standardi b /g /n 80211. Poleg tega je navedena hitrost v kategoriji omrežja n 150 Mbps. Razpon frekvenc je majhen - od 24 do 24835 GHz. Obe reviziji adapterja D-Link DWA-525 N imata možnost povezave z omrežji WEP, WPA /WPA2. Obstaja tudi funkcija WPS, ki omogoča povezavo v nekaj klikih.

Testiranje in uporabniški pregledi

Glede na rezultate prvih preskusov in uporabniških pregledov lahko sklepamo, da še vedno obstajajo težave z nekaterimi operacijskimi sistemi. Na primer, vsi operaterji običajno ne delujejo na nestabilno hitrost povezave in skok. Še posebej so uporabniki te družine naleteli na takšen problem. Lastniki Linuxa pa po drugi strani opozarjajo na stabilno delo D-Link 150 DWA-525, ki se imenuje "out of the box". Mnogi so našli samostojno rešitev za takšne težave, nekdo s spajkanjem in nekdo z namestitvijo druge antene.
Pri uporabi standardne antene je opaziti tudi nizko hitrost. Mnogi trdijo, da se to obravnava z zamenjavo z analognim. Vendar pa ni vse tako mračno, mnogi uporabniki tudi opozarjajo, da napravo uporabljajo za eno do dve leti zaradi resnih ovir in ovir zabrezžično omrežje. Mnogi cenijo tudi nizko ceno naprave.

Sklepi o strukturi

Čeprav obstajajo težave pri uporabi nekaterih lastnikov, je treba opozoriti, da je to samo proračunska različica adapterja. Hkrati s hitrostjo sprejemanja končne povezave od trenutka namestitve je ta model malo slabši. Po namestitvi mora biti D-Link DWA-525 Wireless 150 posodobljen. Če ima oseba ustrezno znanje elektronike in nastavitev omrežnih naprav, nastavitev te naprave zanj ne bo problem. Zamenjava antene z močnejšim lahko povzroči določene finančne stroške, tako da če obstaja verjetnost, da bodo med usmerjevalnikom in adapterjem obstajale ovire v obliki zidov ali drugih predmetov, je verjetno bolje pogledati podobne modele.

Sorodne publikacije