Kako uporabljati prenosni računalnik za začetnike? Samouk delo na prenosnem računalniku

V dobi digitalne tehnologije je zelo pomembno, da imate računalnik, prenosni računalnik ali pametni pametni telefon, občutljiv na dotik. Vendar pa niso vsi pripravljeni na specializirane tečaje, zato poskušajo sami obvladati tehniko.

Kako izbrati laptop

Pred nakupom prenosnega računalnika se morate odločiti za nakup. In seveda vem, kako uporabljati prenosni računalnik. Za uporabnike začetnike, zlasti za starostno skupino, se to zdi precej zapleteno, vendar le na začetku.
Torej, kako pravilno izbrati laptop? Vse je preprosto, vaše sposobnosti morate združiti z:
 • zelo velikim cenovnim razredom, od pisalnih strojev do sodobnih igralnih prenosnih računalnikov.
 • Začetne spretnosti posesti in namena (igre, internet, delo itd.).
 • Proizvajalec-proizvajalec.
 • Na splošno je to lahko poceni prenosni računalnik za igre in delo (da, obstaja kombinacija le-teh), vendar je lahko draga, vendar ostra za določene namene. Na splošno se cene začnejo od 12.000 in se končajo s številko, ki je 10-15-krat večja od originalne.


  Vklop /izklop prenosnika

  In tukaj je kupljen prenosni računalnik. Zdaj morate ugotoviti, kako ga vklopite in izklopite. Na spodnji plošči je vklopljen gumb za vklop. Kar zadeva izjemo, obstaja več načinov, tako navadnih kot izrednih. Naj se sliši smešno, toda prav iz takšnih podlag se začnejo navodila »Kako uporabljati prenosni računalnik za začetnike«. Konec koncev, če izklopite pripomoček nepravilno, potem lahkopovzročijo katastrofalne posledice. Vključno s popolno napako prenosnega računalnika. Torej, prvi način. Kliknite na meni »Start« in tam izberite možnost »Zaustavitev«. Od uporabnika ni več potrebnega, vse bo storil sistem (shranjevanje podatkov, dokončanje vseh storitev itd.).


  Drugi način je uporaba gumba za napajanje. Ta metoda je primerna tudi za pravilno zaustavitev, preprosto kliknite na ta gumb. Delo z laptopom za začetnike starejše generacije pa je lahko lažje na zelo drug način. Tretja pot - na splošno elementarna - morate zapreti pokrov prenosnika. Tehnologija se bo ugasnila, čeprav so nastavitve nastavljene (ugasnejo se pri zapiranju). Privzeto je način »spanja« običajno nastavljen. Najboljši način za uporabnike, ki ne vedo, namesto uporabe sledilne ploščice v prenosnih računalnikih. Vse je sijajno, kajne? Četrta pot je nujna, če se prenosnik ne odzove na ukaze. Pritisnite in nekaj časa držite gumb za vklop. Obstaja opozorilo: po takem potovanju obstaja možnost, da nekatere storitve ne bodo uspešne, zato ga je treba uporabljati zelo redko.

  Nadzor polnjenja baterije

  Drug pomemben vidik uporabe prenosnega računalnika za začetnike. Ta tehnika je dobra in se lahko uporablja brez stacionarnega napajanja. To je posledica dejstva, da je vsak prenosnik opremljen z napajanjem. Seveda je potrebnoČe želite občasno ponovno polniti, bo indikator na dnu opravilne vrstice pokazal potrebo po takšnem postopku.
  Priporočljivo je, da se zmogljivost baterije ne zniža pod 20%, saj v tem primeru baterija začne delovati na mejah zmogljivosti, kar zmanjšuje učinkovitost prenosnega računalnika. Na splošno, strokovnjaki priporočajo, da delo iz omrežja (če obstaja takšna priložnost in udobno), vendar pa v tem primeru, morate odklopiti baterijo.

  Samostojni programi na prenosnem računalniku

  Začetno "polnjenje" prenosnega računalnika seveda ne ustreza enemu samemu uporabniku. Skoraj vedno na novo pridobljeno "opombo" ni nič, razen niza standardnih programov. Vse ostalo bo treba namestiti samostojno.
  Obstajajo trije osnovni nasveti, kako pravilno namestiti programe drugih izdelovalcev:
 • Pri zagonu namestitvenega programa natančno preberite vse napisano. Torej, to je zelo pogosto, da pri namestitvi kakršne koli programske opreme, veliko nezaželenih programske opreme se prenese na laptop z njim. V tem primeru morate v postopku namestitvenega čarovnika onemogočiti dodatne možnosti prenosa.
 • Pomembno je razmisliti o lokacijah, s katerih so programi preneseni. Z namestitvijo programske opreme iz neznanih virov obstaja nevarnost okužbe prenosnika z virusi. Začetno usposabljanje za namestitev programov se začne z vidiki boja proti virusom, kot tudi iskanje preverjenih mest.
 • Na trdem disku morate prihraniti prostor. Če v celoti izpolnite podatke trdega diska, potem obstaja verjetnost, da se bo zmogljivost in hitrost prenosnika uvrstila vvečkrat
 • Varno delovanje prenosnega računalnika

  Priporoča se več korakov za preprečitev odpovedi strojne opreme. Konec koncev, če veste, kako uporabljati prenosni računalnik, za začetnike v daljšem časovnem obdobju, bodo vsa dejanja ostrejša do avtomatizma in v prihodnosti ne bodo potrebovala navodil in priporočil.
  Ukrep # 1. Prenosnik potrebuje reden pretok zraka, ki pravilno deluje v hladilnem sistemu. Zato ni potrebno prekrivati ​​posebnih prezračevalnih odprtin, ki se nahajajo na dnu prenosnika, kot tudi na strani spodnjega pokrova. Pregrevanje "note" ogroža okvaro opreme in upočasni njeno delovanje.
  Dejanje # 2. Polnjenje baterije zahteva omejeno časovno obdobje, to je polno polnjenje z majhnim robom. Če boste prenosni računalnik ves čas zadržali na moči omrežja, potem bo potekal obratni proces - praznjenje baterije lahko deluje. Akcija številka 3. Za popolno delovanje prenosnega računalnika je priporočljivo občasno očistiti prah. Konec koncev, to je prah pri poravnavi na elemente "note" povzroča pregrevanje celotnega sistema, in morda ni jasno, kako uporabljati prenosni računalnik v normalnem načinu. Za začetnike je postopek za samočiščenje zaman, zato je bolje, da se najprej obrnete na servisne centre. Ukrep številka 4. Priporočljivo je, da se stran od laptopa vse vrste tekočin in smeti - čaj, kava, pijače, drobtine, itd.

  Protivirusna zaščita prenosnega računalnika

  Če obstaja internet, obstaja možnost okužbe prenosnega računalnikamalware in virusi. Zato obstaja več smernic o tem, kako uporabljati prenosni računalnik na spletu.
 • Nameščanje protivirusne programske opreme. Na tehnologiji mora biti nameščen program, ki ščiti "note" od virusov.
 • Ne hodite na vsa mesta, zlasti če obstaja sum zanesljivosti. Na internetu je veliko prevarantov, ki lahko prek spleta zajamejo uporabniške podatke.
 • Obstajajo virusi, ki se ne morejo spopasti z antivirusnim programom. Če obstaja sum, da je bil prenosnik podvržen virusnemu napadu, in ne more ravnati z lastno močjo, je bolje, da prenosnik prenesete v servisno delavnico, kjer bodo strokovnjaki odpravili vse težave.
 • Posodabljanje gonilnikov za prenosne računalnike

  To je ena najpomembnejših in najbolj kritičnih točk, ki pojasnjujejo, kako uporabljati prenosni računalnik za začetnike. V bistvu uporabnik, ki se je naučil samostojno posodabljati svojo tehniko, prehaja iz kategorije začetnikov v amaterje. Figurativno, seveda.
  Zato je posodobitev gonilnikov najbolje opraviti z dodatno programsko opremo, ki sama pregleda sistem in določi, kateri gonilniki potrebujejo posodobitev. Najboljši predstavnik te kategorije je rešitev DriverPack. Tam bo uporabnik lahko namestil potrebne posodobitve v nekaj klikih. Nekatera prenosna oprema (grafična kartica, matična plošča) se samodejno posodablja, saj je opremljena z lastnim zagonskim programom.

  Možne težave pri delu z zvezkom

  Prenosnik ne deluje vedno odlično. Občasno se pojavljajo težave, včasih majhne in neopazne, vendar so globalne.
  Neuradno navodilo za delo s prenosnim računalnikom za začetnike vsebuje seznam glavnih težav v tehnologiji:
 • Pregrevanje naprave. Pojavi se zaradi prašnosti, kot tudi zaradi vnosa odpadkov v notranjost.
 • Upočasnitev dela. Tukaj sta samo dve možnosti. Pregrevanje opreme ali prisotnost virusov. Rešuje se samostojno in s pomočjo mojstrov.
 • Neravna oprema. Tisti uporabniki, ki ne vedo, namesto uporabe sledilne ploščice v prenosnih računalnikih, pridobijo računalniško miško za udobje. Vendar se zgodi, da sledilna ploščica ne deluje zaradi še ne konfiguriranih gonilnikov. In ne samo to opremo, podobno morda ne dela in grafično kartico, in zvok, in omrežni adapter. Zato morate biti na tekočem s gonilniki in jih redno posodabljati. Glavna stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da je treba stroje skrbno obravnavati in poznati obseg njegovega delovanja.

  Zaklep prenosnika

  Še en vidik je zaščita "opombe" pred prodiranjem tretjih oseb. No, obstajajo situacije, ko oseba na delovnem mestu zapusti prenosni računalnik, medtem ko je v njegovi odsotnosti nekdo pretresel njegove podatke ali kaj pokvaril.
  Zato obstaja način za zaščito prenosnika pred takšnimi dejanji - blokiranje. Windows ponuja pravilnik za poverilnice, ki jih uporabnik ustvari s svojim vnosom za prijavo in geslo. Meni Start ima možnost »Blokiraj«. Ko kliknete nanj, se lahko prijavite v sistem le, če v računu vnesete geslo. Ustvarjanje takega zapisa je zelo enostavno. V nadzorni plošči je meni »Računiuporabnikov, s katerimi je zaščita zagotovljena na prenosnem računalniku.

  Sklep

  Na splošno je sposobnost dela na računalniški tehnologiji nekakšna umetnost. Priznati pa je treba, da je danes zelo dragoceno, saj je večina procesov in storitev zdaj računalniško podprta. Seveda lahko uporabljate internetne storitve, da se naučite dela na prenosnem računalniku, se naučite osnov, tako rekoč. Lahko celo prenesete samovichitel delo na laptop - je potrebno in koristno. Toda gledati, kako to počne nekdo drug, je ena stvar, toda za izvedbo podobnega postopka samega - precej drugače. Toda napake pri delu z laptop bo veliko manj.
 • Sorodne publikacije