LED girlande na sončnih panelih: naprava, princip delovanja, vrste, prednosti in slabosti

Dekorativna ulična razsvetljava je že postala sestavni del ne le novoletnih praznikov. Vendar pa taka pokrajina zahteva znatne stroške energije. S prihodom LED virov svetlobe in sončnih celic je ta problem rešen. V tem gradivu bomo opisali glavne vrste, prednosti in slabosti LED svetilk na sončno energijo, fotografije dekorativne osvetlitve zemljišč pa vas bodo navdihnile, da okrasite svoj dom ali vrt.

Področje uporabe

LED venci na sončnih kolektorjih se pogosto uporabljajo za dekoracijo fasad stavb, streh, oken. V parkovnih območjih krasijo drevesa in grmovje, na vrtnih parcelah - senčnike, odprte terase, verande. Pogosto, na predvečer praznikov, lahko najdete na ulicah LED skulpture iz kovinske mreže, plastike ali akrila. Ustvari praznično osvetlitev razpoloženja v obliki strij nad cesto. Lepi pogledi so ognjeni stopnicami in balkoni.


Girlande na sončni bateriji se uporabljajo za osvetljevanje oglaševalskih škatel in vitrin. Utripajoče luči pritegnejo pozornost mimoidočih, ki se uporabljajo za tržne namene.

Načelo naprave in načini delovanja

Girlande LED na sončnih panelih so sestavljene iz polikristalne fotocelice, releja za samodejno vklop /izklop, pogona, zaporedno ali vzporednoLED, krmilnik. Nekateri modeli so opremljeni tudi s senzorjem gibanja, dekorativnimi odtenki ali zaščitno torbico. Polikristalna baterija pretvarja energijo sončne svetlobe v elektriko. Njegova glavna prednost je sposobnost učinkovitega dela tudi v neugodnih vremenskih razmerah. Omeniti pa je treba, da v kratkem, mračnem zimskem dnevu polnjenje naprave morda ne bo zadostovalo za polno razsvetljavo ponoči, sevanje pa se lahko zatemni. Baterija je nameščena na strehi ali fasadi stavbe na mestu, kjer je najbolj izpostavljena sončni svetlobi. Nekateri modeli imajo posebno nogo za okrepitev naprave na tleh.


Pretvorjena energija se nabira v akumulatorju. Ko je naprava popolnoma napolnjena, se bo osvetlila 8-10 ur. Rele je zasnovan tako, da samodejno nadzira delo venca. Naprava zajema zmanjšanje osvetlitve okoliškega prostora in vključuje osvetlitev. Ob zori se samodejno prekine. LED žarnice se uporabljajo pri izdelavi girlande. Imajo majhno velikost in porabijo najmanj energije, medtem ko oddajajo svetlo in enakomerno svetlobo. Ena od prednosti LED je možnost prilagajanja svetlosti in barve osvetlitve. Zasnova praviloma vključuje vzporedno povezavo več verig zaporedno povezanih žarnic. V primeru izgorevanja enega od njih se odklopi samo eno vezje, drugi pa še naprej delujejo pravilno.
Krmilnik je zasnovan tako, da uravnava zaporedje vžigalnih luči. On dovoljujeustvarite celo, kaotično utripanje, učinek slapov in drugi.

Prednosti in slabosti

Ocene o LED vencih na sončnih panelih so omogočile poudariti številne prednosti in slabosti takega dekorja.
Ena od glavnih prednosti naprav je njihova avtonomija. Garland ni treba priklopiti na omrežje, saj je potrebno ožičenje. To vam omogoča, da visite osvetlitev kjerkoli. Naprava je popolnoma napajana s prostim sončnim sevanjem, kar močno zmanjša stroške električne energije. Svetleče diode se ne segrejejo, kar omogoča, da se ne bojijo požara pri nameščanju razsvetljave na drevesa, lesene ali tkivne brisače. Kombinacija LED svetilk in vodoodporne pletenice naredi vence zelo vzdržljive. Proizvajalec izjavlja, da lahko naprave trajajo do 10 let. Druga prednost LED svetilk na sončno energijo je samodejna vključitev in izključitev osvetlitve.
Med pomanjkljivostmi je tudi nezmožnost popravila zgorelega vezja zaradi težav pri obnovi tesnosti naprave. Slaba stran je tudi odvisnost od trajanja in svetlosti sončne svetlobe v dnevnih urah.

Vrste

Proizvajalci ponujajo sedem glavnih tipov LED sončnih svetilk, ki lahko polepšajo zunanjost kmetijskih zemljišč, mestnih ulic in stavb.
 • Linearna. To je klasičen model treh ali več vzporedno priključenih LED. Takšno girlando pogosto dopolnjujejo dekorativni odtenki rattana ali plastike: mat kroglice,zvezde, snežinke, rože, žuželke.
 • Bakhroma. To je obešeno na dnu verige luči različnih dolžin. Uporablja se za dekoracijo fasad hiš, oken, razstavnih prostorov, stopniščnih ograj, cestnih strij.
 • Zavesa. Izgleda kot obrobje, vendar so verige enako dolge od 2 do 9 metrov. Tovrstne girlande izgledajo čudovito v oknih, gazebih, na terasah.
 • Mreža. Ne glede na to, kako težko je uganiti, so verige tega venca povezane v mrežasto platno. Uporablja se za dekoracijo fasad, oken, stebrov.
 • Duralight. To je linearna girlanda v fleksibilni PVC cevki. Takšno telo dodatno ščiti LED od atmosferskih vplivov. Pogosto se uporablja za osvetlitev oken, vitrin, značilnosti arhitekture fasad, oglaševalnih škatel.
 • "Ledene slanine". Taka girlanda je podobna robu, vendar so ločene verige luči zaprte v PVC cevi. "Metulji" izgledajo kot izvirni na drevesih, v vogalih, ki se raztezajo čez cesto.
 • Skulpture. So okvir iz kovinske mreže, akril ali plastika, znotraj katerega so LED diode.
 • Zaključek

  LED osvetlitev na sončnih baterijah se pogosto uporablja za dekoracijo gospodinjskih parcel, mestnih ulic. Različne vrste omogočajo, da se uporablja za razsvetljavo dreves, nasadov, fasad, kiparskih skupin, oglaševalskih škatel. Velik seznam prednosti in minimalno število pomanjkljivosti je omogočilo, da samostojne LED luči postanejo glavninačin urejanja mestnih ulic.

  Sorodne publikacije