Odstranljiva baterija v pametnem telefonu: prednosti in slabosti. Ali naj pametni telefon vzamem z baterijo, ki je ni mogoče odstraniti?

Komaj kdo bo trdil, da je v današnjem svetu pametni telefon postal sestavni del življenja mnogih ljudi. Je zaman naziva "pametni telefon" in je sposoben opravljati različne funkcije - od zabave do kognitivnih. Proizvajalci vsako leto predstavijo nove modele pametnih telefonov za vsak okus in torbico. Torej, v zadnjem času, pametni telefoni z ne odstranljivo baterijo postajajo vse bolj priljubljeni. Prednosti in slabosti takšnih naprav so zelo različne in zahtevajo podroben pregled.


Vloga baterije v pametnem telefonu

Baterija je ena najpomembnejših značilnosti pametnega telefona, ob tem pa je pozoren. Seveda so cilji, za katere je kupljen pametni telefon, različni, nekateri imajo telefon za delo, drugi so za zabavo, vendar se vsi strinjajo, da je dolgo delo naprave brez polnjenja velik plus.
Strah, da se telefon izprazni v najbolj neustreznem času, s seboj nosi polnilec, stalno išče rozeto - vse to otežuje življenje in povzroča neprijetnosti. Zato pri izbiri pametnega telefona veliko ljudi gleda na baterijo.

Novi trendi

Sprva so imeli vsi telefoni in pametni telefoni izmenljive polnilne baterije. Pionirsko podjetje Apple, je prvič izdal pametni telefon z baterijo, ki je ni mogoče odstraniti. Po tem, veliko proizvajalcev pobral idejo, in vsako leto število takšnih naprav povečuje. Kakšne so prednosti in slabosti, ki jih ni mogoče odstranitibaterijo v pametnem telefonu? Naj kupim takšno napravo? Mnogi potencialni kupci postavljajo ta vprašanja danes.

Elegantno oblikovanje

Znano je, da povpraševanje ustvarja ponudbo. In če se zgodi, da so pametni telefoni z neprenosljivimi baterijami vse bolj videti, potem imajo potrošniku nekaj privlačnega. To je res. Izkazalo se je, da nevzdržljiva baterija proizvajalcem daje več prostora za domišljijo, razširja njihove zmogljivosti v proizvodnji pametnih telefonov. Takšna tehnologija omogoča, da je naprava čim manj tanka in lahka, kar je seveda priročno za uporabnika. Konec koncev, komaj kdo želi nositi "opeko" v žepu.


Prednosti in slabosti baterije, ki jo ni mogoče odstraniti v pametnem telefonu

Tako proizvajalci pojasnjujejo postopno odstopanje od proizvodnje telefonov z odstranljivo baterijo, ki lahko ustvari moderne modele z ultra tankim ohišjem. Vendar pa je vredno preučiti vse prednosti in slabosti baterije, ki je ni mogoče odstraniti v telefonu. Nedvomne prednosti baterij, ki jih ni mogoče odstraniti, vključujejo naslednje dejavnike:
 • proizvajalci niso omejeni na možnosti oblikovanja pametnih telefonov;
 • bolj zanesljivo, trpežno telo, njegovi deli ne puščajo in se s časom ne zlomijo, kar zagotavlja boljšo zaščito pred prahom in vlago;
 • Proizvajalec ščiti uporabnika pred nerazumno škodo na pametnem telefonu: namestitev druge baterije slabe kakovosti ne bo delovala;
 • Zmogljivost baterij, ki jih ni mogoče odstraniti, je večja od zmogljivosti spremenljivk.
 • Glavne pomanjkljivosti so:
 • nezmožnostponovno zaženite napravo, ko se ustavi, tako da odstranite baterijo;
 • nezmožnost neodvisne zamenjave baterije po okvari;
 • Zamenjava baterije, ki je ni mogoče odstraniti, se izvaja v servisnem centru in ni draga.
 • Argumenti za in proti

  Na internetu je mogoče najti veliko različnih mnenj o pametnem telefonu, ki ga ni mogoče odstraniti. Obstajajo pozitivni in negativni. Nosilci baterij, ki jih ni mogoče odstraniti, dajejo prednost sodobnejšemu videzu, enostavnosti in udobju naprave, kar omogoča večjo zmogljivost takih baterij. Nasprotniki opozarjajo, da žrtvovanje lepih motivov prinaša dolgo življenjsko dobo storitve pametnega telefona.
  Običajno se tudi domneva, da se proizvajalci obrnejo na proizvodnjo telefonov z baterijami, ki jih ni mogoče odstraniti, ne zaradi skrbi za lep dizajn in uporabnost. Vsakdo pozna približno življenjsko dobo baterije - največ 4 leta. Nato se njena zmogljivost postopno zmanjšuje, kar vodi do nezmožnosti popolne uporabe te naprave. V pametnem telefonu z izmenljivo baterijo se je ta težava rešila preprosto - nakup nove baterije in zamenjava stare baterije. Strošek nove baterije je bil poceni in s pomočjo preprostih manipulacij je pametni telefon začel delovati kot nov. S prihodom baterij, ki jih ni mogoče odstraniti, problema ni mogoče rešiti na ta način. Obstajata dve možnosti: ali pametni telefon prenesti v servisni center, ki je morda v drugem mestu, in opraviti zamenjavo ali preprostoZavezajte se dejstvu, da je pametni telefon izdelal svoje in se odločite za nov nakup. To je enostavno uganiti, da so pogoste telefonske nakupe samo v rokah proizvajalcev, kar močno poveča njihov dobiček.
  V nasprotju s tem stališčem zagovorniki nevzdržljivih baterij opozarjajo na trditev, da je v štirih letih vsak pametni telefon zastarel in utrujen od svojega uporabnika in večina v vsakem primeru začne iskati zamenjavo med sodobnejšimi napravami.

  beda sodobnega elektronskega sveta

  Mladi ljudje, ki so navajeni posodabljati svoje pametne telefone kot nove zanimive nove izdelke, se verjetno ne bodo spomnili, da bi lahko prvi mobilni telefoni služili več let, nekateri pa še vedno dobro delujejo.
  V sodobni družbi je vsakdo tako navajen na dejstvo, da je tehnologija - stvar, ki je kratkotrajna, hitro zastarela in zahteva nenehno zamenjavo, ki je malo verjetno, da bi se iz nje umaknila. Proizvajalci izumljajo nove tehnologije, izumljajo najsodobnejše naprave in na koncu se vse zniža na krajšo življenjsko dobo tehnologije. Neprestano lahko govorite o prednostih in slabostih baterije, ki jo ni mogoče odstraniti, v pametnem telefonu, vendar je trend v smeri popolne zavrnitve odstranljivih baterij. Svet tehnologije in elektronike se nenehno razvija, vsako leto je vedno več raznovrstnih inovacij in idej za izboljšanje proizvodnje, in ne glede na to, kako bi bilo zaželeno vrniti se v preteklost, je to nemogoče. Ostaja samo, da ne zaznavajo vseh novih in nenavadnih kroglic in, če je mogoče, poskusite najti pozitivne strani v vsem.

  Bratje ali nebratje - to je vprašanje

  Najdete lahko veliko argumentov za in proti bateriji, ki jo ni mogoče odstraniti v pametnem telefonu. Ni jasno, kako se odločiti, kateri položaj je pravilen v tej zadevi. V vsakem primeru je težko najti takšno napravo, ki je primerna za vse tehnične lastnosti. Vsak kupec je pomemben za svoj niz parametrov, s katerim izbere telefon. Če so trajne, bodite pozorni na model z odstranljivo baterijo. In če je pomembna sodobna zasnova, zmogljivost, velika zmogljivost baterije in drugi bonusi sodobnih naprav, morate izbrati vse naprave, ki so trenutno na voljo. In če ima vaš najljubši pametni telefon samo eno pomanjkljivost kot neprenosljivo baterijo, ne smete zavrniti nakupa.

  Sorodne publikacije