Fotoaparati Nikon Coolpix S2800 - Pregled, funkcije in ocene

Nikon Coolpix S2800 je tanek kompaktni digitalni fotoaparat, opremljen s senzorjem CCD z 20 milijoni slikovnih pik, 5-kratnim optičnim zoomom, ustvarjalnimi filtri in sistemom za retuširanje obraza za izboljšanje portretnih posnetkov. Zasnovan za vsakodnevno uporabo in po ceni 80 kilogramov je na voljo v vijolični, rdeči, srebrni, črni in rožnati barvi.

Učinkovitost oblikovanja

Nikon Coolpix S2800 je eleganten fotoaparat z nizom funkcij, ki zagotavljajo najboljšo kakovost slike v skoraj vseh situacijah. Skromen objektiv s 5-kratnim optičnim zoomom se nahaja spredaj, z območjem goriščne razdalje 26mm v 35mm ekvivalentu. To vam omogoča, da doseže dostojno možnost, in za izboljšanje scene v S2800 je panoramski način. V objektivu je majhna bliskavica z delovno razdaljo 4 m v načinu Auto ISO.

Proizvajalec je skušal zmanjšati gumbe in stikala, da bi prihranil prostor in zmanjšal velikost naprave. Debelina fotoaparata je le 198 mm, kar omogoča, da jo brez težav nosite v žepu ali torbi. S2800 se aktivira z majhnim gumbom na zgornji plošči, ki ga obdaja majhen zeleni obroč, in zasveti, ko je fotoaparat vklopljen. Gumb sprožilca je na desni in ima relativno velike dimenzije, čeprav je sam po sebi majhen. Ročica za povečavo pokriva sprožilec. 27-palčni zaslon zavzema večino zadnje plošče. Gumbi so na desni in se ne razlikujejo od kontrolnikov drugih kompaktnihdigitalni fotoaparati. Zeleni gumb odpre načine fotografiranja. Obstaja 5 podmenijev.

Funkcionalnost

Način samodejnega prizora samodejno izbere nastavitve fotoaparata, odvisno od tega, kaj je v okvirju. Spodaj je meni za izbiro scene z 18 različicami. Za nekatere od njih je ta možnost na voljo? kot "Night Landscape", namenjen ročnemu ali stacionarnemu snemanju. Meni digitalnih učinkov vam omogoča uporabo filtrov "Slikarstvo", "Pop-art", "Toy Camera" in več načinov navzkrižnega procesa. Če želite po fotografiranju dodati filter, lahko to storite v fazi ogleda fotografije. To storite tako, da v načinu predvajanja preprosto kliknete »V redu«.

Glavni meni se pokliče z gumbom Meni na dnu fotoaparata. Razdeljen je na tri dele za fotografije, video in nastavitve. Prva je označena z ikono fotoaparata in omogoča spreminjanje ločljivosti, nastavitve beline, nastavitev ISO ali izostritve. Drugi vam omogoča, da prilagodite kakovost videa, načine ostrenja in zmanjšate hrup vetra. Nastavitveni meni vam omogoča spreminjanje osnovnih parametrov, kot so čas in datum, nastavitev monitorja, zvok, časovnik za izklop in vrsta pomnilniške kartice.
Vklop, izostritev in fotografiranje traja manj kot 3 sekunde. Po današnjih standardih je počasen. Veliko kamer je ta čas skrajšalo na manj kot 2 sekundi. S2800 ima način neprekinjenega fotografiranja. V prvi sekundi naprava zajame 2 kadra in nato vsakih 15 sekund upočasni na 1. Povprečna hitrost je okoli 09 do /s. Predvajanje lahko deluje neodvisnoali je fotoaparat vklopljen ali ne. Za nekaj sekund je dovolj, da držite gumb, označen z modro puščico. Na zaslonu se posnetek prikaže v polni velikosti, skupaj z osnovnimi informacijami o okvirju, ki izgine v nekaj sekundah. Če želite že posnetemu posnetku dodati digitalne filtre, kliknite V redu. Odpre se meni z možnostmi za digitalni filter 32. Res je, da je njihov glavni del ponavljanje istih možnosti. Prav tako lahko kliknete gumb modre puščice in izberete med 1 od 4 pogledov: Standard, Izbrano, Samodejno razvrščanje in Razvrsti po datumu.
Zavihek glavnega menija "Snemanje" in "Video" snemalni način se zamenjata z enim samim zavihkom "Predvajaj". Zavihek »Nastavitve« ostane in vsebuje enake funkcije. Zavihek »Predvajanje« omogoča spreminjanje in urejanje vidne slike na različne načine. Na primer, lahko uporabite hitro retuširanje, dodate D-osvetlitev, odpravo učinka rdečih oči in glamurozno retuširanje ter določite vrstni red tiskanja, ustvarite diaprojekcijo in zaščitite dragocene okvirje.

Dodatki

Nikon Coolpix S2800 ima velik priročnik z navodili, vendar je napisan v več jezikih. Celotno vodilo je na priloženem CD-ju, ki vsebuje preprost grafični urejevalnik ViewNX 2. Pod njim sta polnilnik Nikon Coolpix S2800 in ion-litijeva baterija. Kabel USB se poveže s pomnilnikom in nato s fotoaparatom. Polnilniki za Nikon Coolpix S2800 se lahko uporabljajo v različnih državah, zaki vsebuje adapter za tri kontakte. Na voljo je tudi trak, ki preprečuje, da bi fotoaparat padel.

Kakovost slike

Območje občutljivosti fotoaparata je v območju ISO 80-3200. Pri ogledu fotografij z običajne razdalje je vidna zadostna količina podrobnosti. Posnetki, posneti pri standardu ISO 1600 v temnejših območjih, imajo veliko modrega hrupa, vendar pa se pri naslednjih korakih fotoaparat spoprijema z njim. Trik je, da si ogledate fotografijo v popolni povečavi, da bi videli, kje in kdaj se začenjajo ovire zmanjšati kakovost slike.
Pri ISO 80 je kakovost slike odlična, robovi so ostri, vendar barvni prenos, čeprav z majhnimi ovirami na temnih področjih, ni dovolj. Raven nizke pregrade se obdrži na ISO 400, ko se druge barve začnejo oblikovati v temnih območjih, podrobnost pa se znatno zmanjša. Pri standardu ISO 800 se zadnja povračila povečajo, ker črno-beli šum postane problem. Barvo, ki se vrne na ISO 1600, rahlo prikrije. Sistem za zmanjšanje hrupa zmanjša nasičenost, vendar pomaga malo. S standardom ISO 3200 fotoaparat uporablja stari trik z zmanjšano ločljivostjo (v tem primeru do približno 38 MP), da zmanjša nekatere vrste hrupa, ki ga povzroča toplota sosednjih slikovnih pik. Če so daleč drug od drugega, ne bodo vplivali na kakovost slike. Z barvnim hrupom res deluje. Seveda je pomanjkljivost bistveno zmanjšanje slike, zato je za tiskanje in povečanje že neprimerno.

goriščna razdalja

Pri 35 mm ekvivalentu je goriščna razdalja Nikon Coolpix S280026-130 mm Pri 26 mm je opazen učinek ribjega očesa, vendar je to mogoče pričakovati pri tako širokem okolju.

Povečanje ostrine

Pri shranjevanju slik na pomnilniško kartico bo procesor samodejno izboljšal barvo in ostrino. Glede na povratne informacije uporabnikov, čeprav se to zgodi, bodo fotografije kmalu imele koristi od dodatne obdelave.

Kakovost datoteke

V pravih pogojih lahko uporabniki dobijo zelo ostre slike, ki lahko v celoti zasvetijo vse 20 MP. Ampak za to boste običajno potrebovali zelo svetlo nizko ISO osvetlitev in stojalo, tako da bo kamera ostala nepremična. Takšne razmere ne uspejo obdržati vsak dan. Dovoljenje lahko spremenite in pri največjem dovoljenju lahko določite različne stopnje stiskanja. Če izberete 20M z zvezdico, bo slika najvišje kakovosti. Privzeto ni nastavljen, zato bodite previdni, ker je velikost datoteke v tem primeru 75-8 MB. 20M brez zvezde ta številka zmanjša na 42 MB. To prihrani prostor na pomnilniški kartici, kar pomeni več fotografij, čeprav z manj podrobnostmi. Fotoaparat posname 20 MP v obeh primerih, vendar pa JPEG stiskanje spremlja ponavljajoča se izguba informacij. Izbrana nastavitev določa njihovo velikost.

Kromatske aberacije

Glede na povratne informacije uporabnikov obstajajo kromatične aberacije, ki se opazujejo v najbolj presenetljivih situacijah. Na primer s svetlim ospredjem z mejo na temnem ozadju. Vendar so v senci in na različnih točkah okvirja brez kakršne koli pravilnosti.

Makro snemanje

MinimumRazdalja od objektiva do objektiva Nikon Coolpix S2800 je 10 cm, kar je po današnjih standardih povprečno. Tipična najmanjša razdalja je približno 5 cm, nekatere kamere enake vrednosti pa omogočajo fotografiranje v treh centimetrih. Zato je makro fotografija problematična. Kljub temu središče jasnega in oddaljenega ostrenja spremlja manjše popačenje v obliki sodu.

Flash

Glede na povratne informacije uporabnika pri širokem kotu fotoaparat trpi zaradi vinjet, ne glede na uporabo bliskavice. Uporaba slednjega stabilizira količino dostopnega sveta in ga naredi bolj homogenega. Brez bliskavice napaka izgine pri uporabi povečave. Po mnenju lastnikov se učinek rdečih oči ne upošteva, kar je dober znak, vendar je v meniju za predvajanje predvidena posebna možnost za njegovo odstranitev. Deluje dobro in presenetljivo natančno.

Nočni način

Pri fotografiranju ponoči so okvirji zelo podobni za ročno in samodejno snemanje. Dejansko je edina razlika v nastavitvah dolgotrajna izpostavljenost z dvema rokama v primerjavi z 1 sekundo. Seveda morate uporabiti stojalo. Obstaja tudi ročna verzija, ki poveča ISO, da doseže višjo hitrost zaklopa.

Zaključek

Snemanje fotografij s preprosto Nikon Coolpix S2800. S serija S je korak naprej v primerjavi s serijo L, saj nudi več nadzora za ročno delovanje. Po mnenju nekaterih uporabnikov je bolj priročen, kerfotografom začetnikom omogoča, da razširijo svoje znanje. L serija kamer nima te zmogljivosti. Tisti, ki se ne želijo poglobiti v teorijo, lahko uporabijo avtosekundni način, podoben kot pri fotoaparatih iz serije L, kontrolniki pa so dovolj preprosti, čeprav delujejo z zamikom, ki je značilna za kompaktne fotoaparate proizvajalca. Zajemanje slik visoke ločljivosti na pomnilniški kartici traja večno. Kakovost fotografij je precej dobra - barvanje je dostojno, rob okvirja je jasen. Uporabnik čaka na presenečenje v obliki hrupa, ki je prisoten povsod, sistem hrupa pa ga komajda ohranja v sprejemljivih mejah. Pri najvišjih nastavitvah barvni šum sploh izgine, kot da nikoli ni bil, vendar mora še vedno žrtvovati resolucijo. Ocene lastnikov Nikon Coolpix S2800 se imenujejo kamera, ki opravičuje njeno vrednost. 5-kratni optični zoom omogoča snemanje v skoraj vseh situacijah, digitalni filtri pa bodo privlačili mlade fotografe in uporabnike Instagrama. Kamera za 80 kilogramov ni tako slaba kot 300. Za družino, ki potrebuje fotoaparat, ki ustreza vsem članom, bo Nikon Coolpix S2800 idealna izbira.

Sorodne publikacije