Mobilni telefon Nokia 200: funkcije, pregledi in primerjave s konkurenti

Telefon Nokia 200 je naprava, ki je bila izdana leta 2012. Deluje z dvema polno tipkovnico s sedmimi karticami. Naprava je namenjena mladim kupcem. To "kriki" moderno in modno (v času izdaje) oblikovanja, kot tudi impresivne multimedijske funkcije. V članku bomo pogledali značilnosti telefona in njegove preglede.

Videz

Za to napravo je na voljo več barvnih različic, zato jo je lahko enostavno pobrati. Kupite lahko rožnato, zeleno, modro, oranžno, biserno, akvamarinovo in črno.

Nokia Asha 200 tehta malo pri 105. Dimenzije so 6,1 x 11,5 x 1,4 palca. Mnogi konkurenti iz korejskega podjetja "Samsung" se ne morejo pohvaliti s takšnimi dimenzijami. Ohišje ima gladko obliko. Vogali so zaobljeni. Plastika je prijetna na dotik, sijajna. V njegovih rokah ne škripi in ne ustvarja občutka poceni stvari. Poleg tega lahko vedno kupite posebne silikonske torbice, ki bodo zaščitile telefon pred praskami. Proizvajalec dokonča napravo brez presežka. V polju bo kupec našel polnjenje, slušalke in navodila za uporabo. Če potrebujete kabel za povezavo z računalnikom, ga morate kupiti posebej.

Zaslon ima velikost 2,4 palca, njegova ločljivost pa je 320 x 240 slikovnih pik. Zaslon je svetel, barvit, brez senzorja za nastavitev osvetlitve ozadja glede na osvetlitev. Od tipkovnice ga ločijo posebni navigacijski gumbiin sprejem klica. Priključki za slušalke, polnjenje in kabli USB so na vrhu telefona, na desni pa so reže za sedem kartic in zunanji pogon.

Tipkovnica

Tipkovnico Nokia Asha 200 lahko imenujemo vrhunec telefona in njegova glavna atrakcija je podrobnost. Vse tipke so nameščene čim bolj priročno, ločene so druga od druge. Zaradi tega uporabnik ne bo mogel vnesti besedila slepo. V temi uporabite tipkovnico udobno, saj je osvetlitev ozadja na voljo. Je svetla in kontrastna. Črke abecede so pobarvane v belo, oranžne pa so posebni simboli. Vsaka vrstica ključev je zaokrožena. Tisti, ki se raje pogosto družijo. omrežja in pisanje sporočil, ki se takoj privadijo na lokacijo gumbov in so sposobna tipkati pri visoki hitrosti. Za številke od 2 do 9 lahko nastavite funkcijo hitrega izbiranja.

Značilnosti telefona

Vse specifikacije, ki jih ponuja proizvajalec, ustrezajo najvišji cenovni kategoriji. V imenik lahko shranite do 2 tisoč naročnikov. Obstajajo številne funkcije, ki veljajo za standardne: glasba, video, foto in video zajem, poslušanje radijskih postaj, skupna raba datotek in aplikacij z modulom bluetooth. Igre za Nokia 200 delujejo enakomerno in ne odletijo. Če želite, lahko vedno uporabite pomnilniško kartico. Njegova največja velikost je 32 GB. Ločljivost dobljenih slik je 1600 x 1200 slikovnih pik, kakovost fotografij je slaba, saj je matrica 2 Mp. Video imavelikost 176 x 144 slikovnih pik.

Če obstajajo neprebrana sporočila ali neodgovorjeni klici, vas telefon ne obvesti le o sporočilu, temveč tudi utripa tipkovnico. Naprava deluje na sistemu Series 40. Lahko deluje brez zrušitev in podpira veliko iger. Če si želite ogledati spletna mesta na internetu, lahko uporabite standardno aplikacijo. Tudi v tovarniški firmware vgrajeni "Twitter" in "Facebook".

Katere funkcije niso v telefonu?

Telefon Nokia 200 nima nekaj priljubljenih funkcij. Kakšne vrste Brezžična in 3G omrežja niso podprta, zaslon na dotik in pametno klicanje nista podprta.

Zaslon

Ločljivost - 240 x 320 slikovnih pik. Velikost - 2,4 palca. Kakovost zaslona je dobra. Zaslon je svetel, vendar so koti gledanja nekoliko frustrirajoči. Na sončni svetlobi se zaslon zbledi, slika in besedilo pa ostanejo vidni, zato ni neprijetnosti. Ročno se svetlost ne da prilagoditi, ker ta funkcija ni na voljo. Nad zaslonom je plastika, zato nehote praska ali zlom zaslona ne bo delovala. Ko se dotaknete, lahko začutite, kako se material upogiba.

Vmesnik

Na namizju Nokia 200 lahko vidite ikone, ki odražajo življenjsko dobo baterije, trenutni čas in datum ter delo sim kartic. Hkrati je dovoljeno samostojno nameščati vrstice za gradnike, izdelati različne mape in bližnjice. To lahko storite s katero koli izbrano aplikacijo: koledar, imenik, odštevalnik, povezave, iskanje, glasbo, sporočila, pomenke itd. RegistracijaPrilagodljiv, tako da lahko lastnik enostavno prilagodi vmesnik po vaših željah. Če želite iti v meni, je preprosto - kliknite zgornji sredinski gumb. Imenuje se tudi navigacijska. Mehki gumbi so potrebni za izvajanje aplikacij, ki zahtevajo stalen in takojšen dostop. Privzeto delujejo s telefonskim imenikom in nastavitvami bližnjic. Zadnji meni ima posebne ikone, ki ustrezajo nameščenim aplikacijam. V nastavitvah je na voljo več kot 60 funkcij. Lahko namestite veliko bližnjic, njihovo število je neomejeno. Na namizje lahko dodate katera koli namizja. Z njimi lahko upravljate z navigacijsko tipko. Meni ima veliko bližnjic. Njihovo razvrščanje poteka na določenem znaku (velikosti, abecedi), lahko pa tudi ročno preuredite in uredite njihov vrstni red. Zaslon podpira delo s slikami. Kot sliko za ozadje lahko izberete kateri koli standard ali prenesete svoje. Razpoložljive teme so zasnova same naprave, kar bo telefon naredilo še bolj prijetno. Proizvajalec je že namestil nekaj osnovnih. Zaslon z blokiranimi sporočili in dodatni podatki niso prejeti. Če si želite ogledati čas ali datum, kliknite na gumb za klic. Tako deluje Nokia 200. Vdelana programska oprema naprave je na splošno dobro izvedena, je priročna, vendar nima večopravilnega delovanja. V ozadju lahko delata le predvajalnik in radio. Vse druge aplikacije bo treba vedno znova odpreti.

Imenik

V telefonskem imeniku vsakega od razpoložljivihNaročnikom lahko dodate do 5 različnih številk. Prav tako lahko "kartica" določi dodatne podatke: e-pošto, spletno mesto, naslov, datum rojstva, vzdevek in tako naprej. Drugemu kontaktu lahko dodelite sliko in melodijo. V poljih, kjer morate navesti priimek in ime, morate upoštevati omejitev največ 50 znakov.

Baterija za polnjenje

Baterija Nokia 200 deluje pri 1340 mAh. Proizvajalec meni, da je to dovolj za 7 ur aktivnega pogovora in 23 dni v stanju pripravljenosti. Če onemogočite modul GSM, bo lastnik glasbe lahko poslušal približno 52 ur. Ko je baterija priključena na računalnik, se baterija ne polni. Ta odtenek se nekateri potrošniki sklicujejo na negativne strani.

Nokia 200: pregledi

Večina kupcev je zadovoljna z napravo, ki jo ponuja proizvajalec. Kakšne so prednosti lastnikov? Privlačen dizajn, zanimiv, lep in takoj pritegnil pozornost. Mnogi opazijo udobje uporabe telefona na račun majhnih velikosti. Cena (1990 rubljev) v celoti ustreza predlagani kakovosti. Zvok telefona na dobri ravni, je opazen tako, ko klic pride, in s preprostim predvajanjem glasbe. Ena od rež za kartice SIM je tako, da vam ni treba izključiti telefona Nokia 200, da bi ga lahko zamenjali. Napravo lahko uporabljate dolgo časa. V primerjavi s številnimi konkurenti ta naprava jasno izstopa med lastnimi prednostmi. Kot vsak drug telefon, ta modelima svoje slabosti. Kamera je prešibka, velik odstotek kupcev se pritožuje nad tem. Videoposnetek je težko videti, včasih se slika zniža. Brskalnik pogosto ne predvaja predstavnostnih datotek. Večopravilnost na slabih ravneh. Če želite delati z eno aplikacijo, morate zapreti druge, sicer se bo pojavilo vse.

Sklepi

Na podlagi ugotovitev iz zgornjega pregleda Nokia 200 lahko poudarimo prisotnost dobre tipkovnice in podporo za delo z dvema sim karticama. Večina funkcij je priročna in nobena od njih se ne zruši. Zaradi zgoraj opisane baterije je naprava v celoti pooblaščena za delovanje v aktivnem načinu, ne da bi pomislila, da je baterija prehitro izpraznjena. Priročno je uporabljati funkcije klica, sporočila, lahko pa tudi varno delate na družabnih omrežjih.

Sorodne publikacije