Naprava za slušalke: vrste, oblika slušalk in princip delovanja

V sodobnem svetu lahko najdete veliko različnih slušalk. Zato potrebna izbira ne bo otežila niti najbolj zahtevnega potrošnika. Izbira slušalke naprava se izvaja v več parametrov, najpomembnejši, ki se šteje način, da ga držite v ušesih. Na tej podlagi ločimo dve glavni vrsti prilagoditev. Prvi se vstavi neposredno v uho. Drugi se imenuje režijski, ker se nanaša na ušesa od zunaj. Obstajajo tudi druge razlike, ki nam omogočajo razvrstitev obstoječih vrst podobnih naprav. Tako lahko slušalke razdelimo na žične in tiste brez žic. Obstajajo tudi naprave odprtega tipa in zaprte naprave. Poleg tega lahko izgledajo kot zavihki ali vakuum. Obstaja veliko drugih funkcij, ki vam omogočajo, da prilagodite prilagoditev v skupine. Naprava za slušalke je osnovni razlog za izbiro večine današnjih potrošnikov. Danes to vrsto akustičnih dodatkov predstavlja več večjih skupin izdelkov.

Vstavite

Te naprave imajo v življenju preprostejše ime - imenujejo se "vložki". Med ostalimi modeli imajo najbolj privlačno vrednost. Pogosto so taki dodatki opremljeni z vsemi vrstami mobilnih pripomočkov. Na primer, lahko delujejo kot naprava za slušalke telefona. Sodobni standard takšnih modelov so razvili razvijalci Etymotic Research.

To se je zgodilo v prvi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja, vendar je ta skupina blaga kasneje postala veliko bolj priljubljena. Naprava zvočnikov in slušalk te blagovne znamke se ne razlikuje najvišjo kakovost zvoka - pravijo povratne informacije. Poleg tega je tehnologija slabo povezana z anatomskimi značilnostmi nekaterih ljudi. Komplet vključuje prisotnost jantarskih blazin iz penaste gume, vendar ne zagotavljajo pričakovane stopnje zvočne izolacije.

Nadomestne šobe

Za dražje modele telefonov so na voljo zamenljive šobe. Omogočajo boljšo pritrditev slušalke v uho. Pozitivna kakovost takih vzorcev je njihova kompaktnost, ki ustvarja udobne pogoje med potovanjem. Vendar pa namesto plug-in naprav danes prihajajo bolj napredni modeli internih slušalk, ki imajo podobne zunanje podatke.

Notranji kanali

Trenutno so ti dodatki ena izmed najbolj iskanih vrst blaga, ki vam omogoča poslušanje vseh vrst zvokovnih informacij iz mp3 predvajalnikov in pametnih telefonov. Pritrditev teh naprav v uho je veliko boljša kot v prejšnjem modelu z bolj globokim pristankom. Ta funkcija vam omogoča bistveno izboljšanje kakovosti skladb z zmanjšanjem amplitude nihanja na membrani. Prav tako vam omogoča, da zmanjšate stopnjo izkrivljanja zvoka, tako rekoč povratne informacije uporabnikov.

Celoten sklop naprav vedno spremlja veliko število različnih šob. Kakovost notranjih slušalk je veliko višja od kakovosti vtičnika, vendarenako nižji od računov. To je posledica dejstva, da je miniaturni govornik fizično nezmožen tekmovati z večjimi modeli. Lastnikom te vrste slušalk svetujemo, da se osredotočijo na ulice z visoko kakovostno izolacijo reprodukcije od zunanjega hrupa. Treba je opozoriti, da so plug-in in inter-channel naprave zaradi svoje kompaktnosti najuspešnejše za uporabo v mobilnih telefonih. Poleg tega je v njihovem kompletu vedno uporabna slušalka. Naprava slušalk z mikrofonom je najbolj priljubljena med drugimi analogi.

Beležka

Način pritrditve teh pripomočkov na zunanji strani ušesa je rdeče vstavljen v ime naprave. Ta vrsta slušalk je najbolj primerna za športne modele. Navzven se prekrivajo z anusom, vendar se do konca ne prekrivajo. Zvočnik, ki služi kot vir zvoka, ne pade v notranjo votlino, ampak oddaja zvok od zunaj.
To je razlog za vgradnjo močnejšega oddajnika, ki lahko proizvede močnejši volumen. To je mogoče zaradi povečanih dimenzij. Ta vrsta slušalk ima relativno kompaktnost. Namestijo se na dve vrsti pritrdilnih elementov. Imajo ločene nosilce, ki so pritrjeni na vsako uho ali pa so povezani z običajnim nosilcem obloka. Med glavnimi pomanjkljivostmi je nezadostna zvočna izolacija.

Polna velikost

Ta vrsta dodatne opreme je zaradi svoje odlične kakovosti zelo primerna za stacionarno domačo uporabo.prenesen zvok. Vendar pa obsežne dimenzije naprav v tej skupini ne omogočajo njihove uspešne uporabe za potovanje in premestitev. Čeprav poznavalci visokokakovostnega zvoka ne ustavijo vedno tega dejstva.
Skodelice podobnih modelov njihove velikosti lahko popolnoma prekrijejo ušesne kanale. Ta funkcija, v kombinaciji z elastičnimi tamponi, vam omogoča, da ustvarite pomembno izolacijo od zunanjega hrupa, kar vam omogoča, da zajamete tudi najlepše glasbene odtenke. Današnje slušalke polne velikosti so vrhunske kakovosti. Takšna oprema je lahka in enostavna za konfiguracijo. V nekaterih primerih se uporabljajo zapleteni modeli s krajšo različico kabla, zaradi česar je bolj koristno uporabljati naprave z mobilnimi napravami.

Monitor

Ta vrsta modela ima zaradi svoje velikosti številne zunanje slušalke kot polne velikosti slušalk. Skodelice teh naprav lahko pokrivajo celo površino anusa. Vendar se razlikujejo po bolj obsežni zasnovi, kakor tudi po bistveno povečani moči oddajnika. Poleg tega imajo te slušalke močan povezovalni lok in kabel, ki ima veliko dolžino.
Ta različica slušalk ni namenjena za uporabo s prenosno opremo in ni primerna za poslušanje nizko kakovostnih posnetkov. Pri tem se uporablja širok spekter prenosa zvoka, ki se porazdeli v popravljeno ravnotežje. Takšna oprema se uporablja za studijsko opremo in profesionalno opremovisoko kakovostna avdio oprema.

Načini signala

Ta funkcija omogoča razdelitev modelov slušalk z načinom povezovanja z napravo za reprodukcijo. V tej skupini že dolgo časa prevladujejo vodilni sistemi, ki nimajo alternativ. Danes lahko na potrošniškem trgu kupite slušalke, ki na določeni razdalji uporabljajo brezžični prenos signala. Takšne naprave so izjemne kakovosti in ne omejujejo svobode gibanja. Najbolj priljubljene so slušalke Bluetooth. Ta naprava je zelo kompaktna in prenaša kakovost zvoka.

Wired

Vodilni sistemi še vedno niso izgubili svojega pomena in so najbolj iskana skupina proizvodov med napravami za prenos zvoka. Imajo bolj privlačno ceno in visoko kakovostno reprodukcijo. Če želite priključiti slušalke tega tipa, uporabite žice, različne dolžine, s priključkom, ki je opremljen s serijskim standardnim mini vtičem 35 milimetrov.

Mikrofon ali kontrolnik glasnosti se lahko namestita v žico, kot tudi klicna tipka. Vodilni sistemi se uporabljajo popolnoma za vse vrste slušalk, ne glede na obliko ali vrsto stikala. Veliko povpraševanja so USB-slušalke. Naprava vam omogoča povezavo mimo linearnega izhoda, ki je zasnovan za večino vodilnih sistemov. Vtič teh slušalk je primeren za vsa neuporabljena vrata USB, ki so na voljo na vseh sodobnih napravah.

Brezžični

Nov brezžični sistemomogoča uporabniku, da se znebite vseh omejitev, povezanih z žicami. Za nekatere ljudi ostaja skrivnost, ki so podobni sistemi in kaj iskati pri nakupu takšnih pripomočkov. Čeprav danes še vedno obstajajo vse 4 vrste brezžičnih sistemov, pa se radio in infrardeča vrata praktično ne uporabljajo. Najbolj priljubljena naprava je kompaktna Bluetooth slušalka. Poleg tega se povečuje povpraševanje po Wi-Fi sistemu, katerega značilnost je velik radijski sprejem. WI-Fi naprave lahko sprejemajo oddajnike neposredno iz omrežja. Takšne prilagoditve se pridobivajo iz osebnih baterij, vgrajenih v telo. Med slušalkami z brezžično opremo lahko dosežete tudi hibridne sisteme, ki omogočajo uporabo različnih možnosti povezovanja.

Slušalke iphone

Glavni proizvajalec te kategorije izdelkov je Apple, ki je pred kratkim uvedla novo serijo AirPods z brezžičnim sistemom povezav. To je prva izkušnja podjetja pri proizvodnji brezžičnih Bluetooth slušalk. Ta rešitev je najverjetneje posledica pomanjkanja 35 mm vtičnice v novem iPhone 7 /7s, ki vam omogoča povezovanje vodilnih dodatkov. To pomeni, da so potrošniki morali uporabljati adapterje za povezovanje ali nakup naprav z blagovno znamko, ki imajo priključek Lightning.

Sklep

Pri izbiri slušalk je treba upoštevati pomembnost ne le zunanjih značilnosti, temveč tudi sposobnostprenaša visokokakovosten zvok. Ta dejavnik je treba uvrstiti na seznam zahtev za nakup naprave. Pred dokončno odločitvijo je priporočljivo opraviti celovito oceno pozitivnih lastnosti pripomočka in oceniti kakovost reprodukcije. Pri modelih, ki lahko proizvajajo najbolj glasen zvok, ni treba ustaviti končne izbire. Ta lastnost ne ustreza vedno kakovosti zvoka. Bolje je paziti na naprave zaprtega tipa, ki imajo najboljšo izolacijo hrupa. Uporaba slušalk z okrepljeno izolacijo od zunanjih zvokov ni priporočljiva na mestih z visoko koncentracijo ljudi, da bi se izognili neprijetnim situacijam. Napravo je treba uporabljati omejeno časovno. V nasprotnem primeru se lahko pojavijo težave s sluhom.

Sorodne publikacije