HyperX RAM: Pregled, funkcije, Overclocking

Zbiranje osebnega računalnika ni lahka naloga. To delo vedno zahteva skrbno proučevanje trga. Pazite na vse podrobnosti in se ne osredotočite le na procesor ali grafično kartico. Vsaka komponenta v sistemu je poleg tega pomembna ne le zaradi tehničnih lastnosti, temveč tudi zaradi združljivosti z vsako podrobnostjo. Toda pred izbiro kupca namenja pozornost blagovni znamki in ugledu. HyperX RAM je zdaj najbolj zanesljiva možnost med moduli RAM. O njej in pogovorimo se še naprej.

HyperX Company

HyperX ni neodvisno podjetje in je del že znane blagovne znamke Kingston. Ta divizija se je ukvarjala s proizvodnjo RAM-a pred 15 leti. Zdaj je znano, zahvaljujoč polprevodniških pogonov, RAM-ov tipa DDR4 in DDR3 flash pogoni in igralne slušalke.


Kingston HyperX sponzorira veliko število turnirjev v kibernetskem športu in tudi finančno prispeva k razvoju številnih cyber športnih organizacij po vsem svetu. Po 15 letih lahko varno domnevate, da je HyperX namenjen igralnemu segmentu. Izbira takega ciljnega občinstva je določila posebne zahteve za proizvajalca, s katerimi še vedno deluje dobro.

RAM

Kot smo že omenili, se enota ukvarja ne le z izdajo RAM-a, ampak tudi s polprevodniškimi diski, bliskovnim pomnilnikom in igralnimi dodatki. Slednje je postalo še posebej priljubljeno, zahvaljujoč zastavicam, ki prejemajo darilne slušalke za oglaševanje. Igralci po vsem svetu sanjajoPridobite slušalke serije Cloud.


Danes bomo govorili o modulih RAM. V času obstoja je enota izdala več družin pomnilnika HyperX. Med visoko zmogljivimi modeli izstopa:
 • Vpliv.
 • Predator.
 • Savage.
 • Jeza.
 • Obstaja tudi linija Beast, ki jo predstavlja tip DDR3.
  Ker je kompilacija igralnega računalnika vse pogosteje uporabljala pomnilnik DDR4 RAM, bomo to nadalje obravnavali.

  Fury

  To je ena od posodobljenih linij OZL, ki so jo ljudje imenovali "yara". Takoj bi rekel, da se je prvotno ta družina pojavila na trgu v formatu DDR3. Ko je svet govoril o DDR4, so se proizvajalci soočali s problemom, da je malo ljudi razumelo možnost tega tipa spomina. Do leta 2017 nihče ne dvomi, da so RAM-i potrebni v igralnih računalnikih in kakšne prednosti ima pred zastarelim tipom. S prihodom pospešene različice modulov se njihova zunanja oblika praktično ni spremenila. Še naprej so ustrezali svojemu slogu in izgledali precej agresivno. Nadaljevali so se tudi kot variante za overclocking. Pomnilnik HyperX Fury je navadnim uporabnikom omogočil, da povečajo svojo delovno frekvenco, vendar še vedno omejujejo svojo zmogljivost na 2666 MHz. Zato ni prava novica za prave ljubitelje overclockinga. Proizvajalec je poudaril enostavnost konfiguracije. Zato so razvijalci še naprej zagotavljali novosti z lastniškimi tehnologijami, ki bi jim olajšale delo z njimi. Na primer, Kingston Plug and Play si prizadeva, da bi vsimeritve se aktivirajo samodejno.
  Če se vrnemo na videz, je treba opozoriti, da je zasnova modulov namenila veliko pozornosti. Pregled pomnilnika HyperX Fury prikazuje radiatorje, ki jih pokriva plošča.
  Plastično ohišje ima na splošno precej nenavadno obliko, ki ima agresivne lastnosti. Površina je okrašena s konveksnimi elementi, režami in grafičnimi napisi. Vse to pozitivno vpliva na um igralcev in jih naredi, da kupijo tak RAM. Ampak morate razumeti, da je takšno spremljanje prikazano z visokimi stroški.

  Kompleti besa

  Družina ima vrste pomnilnikov DDR3 in DDR4. Poleg tega se takoj proda s seti. Lahko vključujejo 4 GB ali 8 GB pomnilnika. Pomnilnik DDR4 HyperX deluje pri 21 GHz, 24 GHz in 26 GHz. Lahko dobite štirikanalni komplet, ki bo vključeval štiri module z 8 GB. Potem bo skupni pomnilnik 32 GB, kar je odličen kazalnik za igralni sistem. Domneva se, da je slabost tega RAM-a majhna nominalna frekvenca. Toda ta izjava je sporna, poleg tega je ta kazalnik odvisen od sistema, ki se zbira, in potreb uporabnikov. Drugi kazalniki so dostojni, časovniki so izboljšani, napajalnik pa vam daje priložnost za eksperimentiranje.

  Savage

  Ta model je bil predstavljen kot dvokanalni pomnilnik za procesorje Skylake. Moduli so dobavljeni v preprosti plastični škatli z majhno etiketo, ki vsebuje kratko informacijo o izdelku.
  Izgled v tem modelu je prav tako izjemen, zanimiv inposameznika. Žigosani radiatorji, majhna višina ohišja, kakovostna montaža - vse to najbolje vpliva na prodajo. Polovice hladilnika so pritrjene s termoplastiko. Po funkcijah ta možnost ni slabša od prejšnje. Pomnilnik za PC HyperX Savage ima tudi več kompletov. Eden od njih je 16 GB, kar predstavlja dva modula. Delujejo pri 24 GHz. Obratovalna napetost ne presega 13 V.

  Test Savage

  Da bi izvedeli več o potencialu pospeševanja, je treba preizkusiti module. Kot rezultat analize, ki so jo izvedli strokovnjaki, se je izkazalo, da lahko RAM zlahka dvigne frekvenco na 32 GHz, s časom 14-15-15-35. Za dosego tega rezultata je potrebno povečati napetost do 145 V. Po eni strani to ni slabo, po drugi strani pa ima trg že module, ki delujejo s povečanimi frekvencami, vendar z zmanjšano napetostjo.
  Zato se odločite, ali boste tvegali in presegli dovoljeno napetost. Če uporabljate zmerno 135 V, je frekvenca še vedno realistična za dvig na 3 GHz, kar je že odličen rezultat pri začetnih 24 GHz.

  Predator

  To je ena od najnovejših posodobitev operacijskega sistema HyperX. Družina je predstavljena z različicami DDR3 in DDR4. Med mnogimi sklopi je zopet dvokanalni model z zmogljivostjo 16 GB. Takoj je treba opozoriti, da je proizvajalec močno postavil linijo Predator za zahtevne uporabnike. To vključuje ne samo MEMORY, temveč tudi polprevodniške pogone. Modeli te družine lahko dajo več kot tipični predstavniki, vendar so veliko dražji.
  Predatorski kompleti so predstavljeni z dvokanalno in štirikanalno nastavitvijo. Maksimalna glasnost lahko doseže 64 GB. Frekvenca se spreminja od 3 GHz do 3333 MHz v različnih variacijah. Zato ni težko uganiti, da so to moduli s povečano frekvenco kot pri varianti Savage in Fury.

  Splošni opis modula Predator

  Ponudbo je treba navesti ločeno, saj se znatno razlikuje od predložitve prejšnjih zbirk. Moduli se prodajajo v veliki črni in rdeči kartonski škatli. Skozi pregledno "okno" lahko vidite videz RAM-a. Vsak modul je skrit v plastični posodi. Videz trakov ustreza njegovemu "plenilskemu" imenu. Pokrite so s črnimi tiskanimi vezji. Dodatni črni radiatorji. V središču so plastični elementi, ki dopolnjujejo oblikovanje vizualnega izraza. Pretekli modeli DDR3 so imeli velike pomanjkljivosti - velike dimenzije. Zaradi velikih blokov radiatorjev se višina trakov poveča. Sedaj je ta položaj že določen, vendar moduli še vedno izgledajo bolj kot njihovi mlajši konkurenti.

  Prednosti Predatorja

  Glavna pomanjkljivost teh modulov je bila cena za ta operacijski sistem HyperX. Vendar so bile odlične lastnosti pomembna prednost, ki upravičuje visoke stroške. Zmanjšana poraba energije odpravlja potrebo po razmišljanju o dodatnih radiatorjih. Za učinkovito delovanje RAM-a potrebuje posebno matično ploščo in podprt procesor. V nasprotnem primeru hitrost ne bo presegla standardnih 2133 MHz.
  Na splošno je komplet enostavno pospešiti.Tako se frekvenca 3 GHz hitro pretvori v 32 GHz. Dvokanalni način ne more prikazati pretirano visokih rezultatov, zato je bolje, da ne eksperimentiramo z njim in da smo zadovoljni s tem, kar imamo.

  Mobilna različica

  To so najbolj priljubljene možnosti Kingston HyperX. Še vedno je družina Impact, vendar je manj povpraševanja, ker jo predstavljajo moduli za prenosni računalnik. To linijo predstavljajo tudi DDR3 in DDR4. Manj hitri moduli so bili prej prosto dostopni za prenosne računalnike in matične plošče, ki podpirajo SO-DIMM. Toda matične plošče, ki bi delale s to obliko, vendar tip DDR4 zdaj ne obstaja, zato lahko hitri moduli le v prenosnih računalnikih. Vendar je to zdaj ena redkih uspešnih mobilnih aplikacij.

  Sklepi

  Doslej smo pregledali značilnosti pomnilnika operacijskega sistema HyperX in stanje s to napravo. Delitev slavnega podjetja spretno spremlja trg in poskuša izpolniti zahteve namenskih igralcev. Jasno je, da ti modeli niso najboljša rešitev za igralne računalnike, vendar pa, kot kažejo časi in statistike, je HyperX najboljša naprava za dober sistem, ki zahteva zmogljivost in stabilnost. Savage in Fury veljajo za bolj dostopne možnosti, ki se med seboj bistveno ne razlikujejo. Predator pa je izbira najbolj zahtevnih kupcev. Prenos te družine v povprečni igralniški računalnik je nerazumno drag.

  Sorodne publikacije