Kako odkleniti iPhone iz Apple ID: Praktični nasveti

Vse Apple elektronske naprave med delovanjem so vezane na posebno kodo, imenovano Apple ID. V tem članku bomo razložili, kako razdružiti iPhone ali iPad od ID-ja Apple, kar je predpogoj, preden se prodaja ali preda.

Sposobnosti Apple ID-ja

Z ustvarjanjem Apple ID-ja po nakupu popolnoma novega iPhone-a dobite 5 GB prostora na disku v oblaku iCloud hkrati. Med uporabo naprave ohranja kopije stikov, beležk, fotografij, nastavitev za nameščene aplikacije telefona.


V primeru okvare programske opreme ali programske opreme jo lahko obnovite z ustvarjanjem dnevne kopije naprave v oblaku. Po pridobitvi novega pametnega telefona ga lahko tudi obnovite iz shranjenega izvoda starega s selitvijo vseh predhodno nameščenih programov z nastavitvami, imenikom in drugimi podatki.
Ravno zaradi odstranitve zaupnih informacij, shranjenih v iCloudu, morate vedeti, kako prekiniti povezavo iPhone z Apple ID. Napravo lahko iz identifikatorja onemogočite na različne načine, za katere ni potrebno, da je v rokah. Tudi če ste izgubili napravo, lahko z nje na daljavo izbrišete vse osebne podatke.

Onemogoči Apple ID

Kako iPhone Odkleni Apple ID iz vašega pametnega telefona? Verjetno najbolj preprosta in priročna možnost. Naprava je v vaših rokah in lahko izvedete vse potrebne manipulacije neposredno na njej.


Pojdite na vaš iPhone v nastavitvah in takoj odkrijte odsek za upravljanje ID-ja Apple. V najnovejši različici iOS-a jo je Apple prisilno pripeljal v ločen element menija in uporabnika izločil iz nepotrebnih iskanj. V tem razdelku boste našli vse naprave, dodeljene identifikatorju, in jih lahko onemogočite.
Kako odstraniti iPhone iz Apple ID-ja z uporabo računalnika? Možnost je tudi zelo priročna. Za to sploh ni treba imeti pri sebi pametnega telefona. Pojdite na uradno spletno mesto Apple in pojdite na nadzorno ploščo računa. Iz ID-ja Apple morate vnesti ID in geslo, morda boste morali večkrat ponoviti postopek, tako da greste skozi povezave. Posledično boste na spletno stran vašega računa. Tukaj boste videli različne informacije o njenih parametrih in na samem koncu boste našli seznam priključenih naprav. Izberite želeno in nekaj klikov. Kako prekličem povezavo med iPhoneom in Apple ID-jem z iTunes? Če imate ta program nameščen v računalniku, lahko vnesete nastavitve ID-ja neposredno v računalnik. Nastavitve računa bodo imele razdelek Upravljanje naprav. V njem so tudi vse vaše naprave, meniji za brisanje pa so nekoliko slabši od zgoraj opisanih metod.
Kako prekličem povezavo med iPhoneom in Apple ID-jem s klicem za podporo? Apple je dobro razvit in se odziva na težave s podporo strankam. Zato se lahko v skrajnem primeru, ko nobena od prejšnjih možnosti ni pomagala, sklicujete nanjo Edina neprijetnost, ki se lahko pojavi pri uporabi te možnosti, je potreba po korespondenci v angleščini. Ampak tukaj lahko vsak online prevajalske storitve pridejo v priročni.

Kaj storiti pri nakupu

Pri nakupu iz vaših rok se prepričajte, da je izdelek, ki ga kupite, prekinjen s prejšnjim lastnikom njegovega Apple ID. V tem primeru je bolje, da izgubite nekaj časa, da preverite, vendar se prepričajte, da bo naprava še naprej normalno delovala. V nasprotnem primeru lahko po prvi posodobitvi programske opreme ostanete z zelo drago teleskopsko škatlo v vaših rokah.

V zaključku

Zdaj, ko ste preučili to gradivo, veste vse možne načine, kako odklopiti Apple ID od katerega koli elektronskega pripomočka podjetja Apple. Oboroženi s tem znanjem, se lahko varno znebite zastarelega pripomočka in poiščete novega.

Sorodne publikacije