Toyota Mark 2 (Samurai): pregled, lastnosti, lastnosti, cene

"Toyota Mark-2" je cela družina srednje velikih limuzin, ki je bila proizvedena od leta 1968 do 2004. Jeseni leta 1992 se je na svetlobi pojavil nov avtomobil "Toyota Mark-2 Samurai". 90 telo je presenetilo mnoge: avto ni bil podoben prejšnjim generacijam "Markova". Model je hitro pridobil popularnost po vsem svetu. Od leta 2000 so avto "Mark-2 Samurai" aktivno uporabljali naši rojaki na Daljnem vzhodu in Sibiriji. Kaj je ta avto dobil tako priljubljeno? Pregled stroja, specifikacije in cene - vse to je bralcu predstavljeno v našem članku.

Oblikovanje

V primerjavi s prejšnjo, šesto generacijo se je nova oznaka bistveno spremenila. Optika, sprednji in zadnji odbijač so se spremenili. Vijaki so zdaj bolj gladki in gladki.
Spredaj 90. telo izgleda kot pravi samuraj: razdeljen žaromet, dolg pokrov motorja in širok odbijač. Toyota sama ima precej športen videz, čeprav avto ni nameščen. To je srednje velika limuzina. Vendar pa je bila pod tem organom proizvedena največja teža. Z njimi izgleda precej športna limuzina "Mark-2 Samurai". Tuning avtomobila je jasno na obrazu. Masivni loki vam omogočajo, da namestite vse diske, celo zložljive, s polico.
Črna "samurajska oznaka" je še posebej impresivna. Mimogrede, vzdevek 90. ​​telesa ni nastal na fronti. Od zadaj ima avto ozek pas, ki se razteza po vsej njegovi širini. Kako izgleda bralecspodaj.
Trak zadnjih luči je podoben samurajski sablji. Kljub temu, da je povezan s poslovnim razredom, ima avtomobil čepasto in dinamično silhueto s podolgovatim čevljem. Mešanje dveh stilov ni preprečilo, da bi Mark »pridobil veliko popularnost. Zaradi te kombinacije reprezentativnosti in športnosti je edinstvena in prepoznavna. Tudi zdaj je ta avtomobil lahko prepoznati v pretoku drugih avtomobilov. Kar zadeva velikost, je avto dovolj velik. Dolžina avtomobila je 475 metrov, širina - 175 metrov, višina - 139 metrov. Odmik od ceste - skoraj 16 centimetrov. Vendar, glede na dolgo medosno razdaljo, se avto pogosto oprime dna, zlasti na makadamskih cestah. In z namestitvijo uteži se ta razdalja zmanjša za nekaj centimetrov.

Avto "Toyota Mark-2 Samurai" ni bil namenjen evropskemu trgu. V Rusijo je prišel prek japonskih dražb. Zato ima stroj kvadratni rez za sobe. Spredaj in zadaj (japonski in ameriški standard).
Mnogi ne morejo dobiti žetonov takšnega tipa (ponavadi gre za tovornjake), zato vozniki gredo z evropskimi ploščami razreda. To naravno poslabša estetiko. Za prave poznavalce JDM-avtomobilov je potrebno predhodno poskrbeti za registrske tablice ali kupiti overjeno kopijo ameriškega formata.

Salon

Tudi zdaj je notranjost sedme generacije "Marka" dobra. Da, ni dovolj modernih multiroom, kromiranih vložkov in modnih "pletenin"klimatska naprava. Ampak, ko sedite v salonu, razumete, kako dobro je nastala zelo majhna podrobnost.
Ergonomija je na dostojni ravni. Centralna konzola se rahlo obrne na voznika. Obstaja priročna nadzorna plošča. Mimogrede, je bilo dveh vrst - digitalni in analogni. Slika spodaj je redka leva verzija Toyote Mark-2 Samurai.
Notranje uglaševanje tukaj ni potrebno. Japonski inženirji so že vse končali iz tovarne. Neprijetno je poklicati ta salon. Plus za vse - visokokakovostne, ne klešče plastike. To je veliko močnejše kot na sodobnih "Camry" in "Korollach". Druga velika značilnost je notranjost velurja. Debelina velura je primerljiva s perzijsko preprogo. V notranjosti "Toyota Mark-2 Samurai" vam daje pravo domače vzdušje. Ni čudno, da se avto imenuje "kavč na zadnji pogon". S potniške strani je majhen predal za rokavice, med sedeži pa je udoben naslon za roke. Ne prazen prostor in potniki zadaj. Tudi pri zdravih ljudeh se kolena ne upirajo hrbtu sprednjih sedežev. Vse zaradi dolge medosne razdalje.

S svojim "vgrajenim" videzom ima avto slabo izraženo stransko podporo. In to je glavna pomanjkljivost kabine. V smislu izolacije hrupa je bil avto zadovoljen: najmanjši kriket v 20-letnem obdobju delovanja. Avto "Mark-2 Samurai" je dokaj velik škorenj. Vendar pa bo postavitev velikih stvari tukaj dovolj težka. Vse napake so velika nakladalna višina in ozka luknja. Zadnje luči so lahko sestavni del pokrova prtljažnika - to je bolj praktična rešitev.

Specifikacije

In tukaj smo prispeli na zelo glavna značilnost avtomobila "Toyota Mark-2 Samurai" - zapleten prostor. Paleta motorjev je bila precej obsežna in je vključevala bencinske in dizelske enote. Začnimo s prvim. Osnova za Toyota Mark-2 Samurai je 18-litrski 4-valjni motor z razdeljenim vbrizgavanjem goriva. Motor ni opremljen s turbino in proizvaja 125 konjskih moči. Naslednji na seznamu je dvolitrski atmosferski motor 1G-FE. To je že 6-valjni motor, ki je bil 10 konjskih močnejši od prejšnjega. Zdaj pa preidimo na "napolnjene" modifikacije z motorji "Jayset". Avto je bil opremljen s tremi motorji te linije. Prvi je 25-litrski turbopolnilni motor, ki je razvil 180 konjskih moči. Drugi - tri litrski motor za 6 valjev z močjo 220 konjskih moči. Končno, vodilni za Toyota Mark-2 v 90-ih je turbo 1JZ-GTE z zmogljivostjo 280 konjskih moči (pri delovni prostornini 25 litrov). Motor je popolnoma uglašen. Enote serije "GeZet" imajo velik potencial - do tisoč konjskih moči.
Turbo "JeZet" je bil nameščen na športnih modifikacijah "Mark", in sicer: Tourer V (pri ljudeh "Tour Vashka").

Oznaka dizelskega goriva: pospešek

Obstajajo tudi dizelske modifikacije "Samurai". V Rusiji jih ni veliko. Dizel "Toyota Mark-2 Samurai" je bil opremljen z 24-litrskim motorjem s 97 konjskih moči. Seveda dinamični indikatorji ne govorijo in ne govorijo jezikov (čeprav so bile enote opremljene s turbopolnilnikom).

V zvezi z bencinskimi agregati atmosfere, z njimi "Toyota" pospeši na stotine v 9-10 sekundah. No, vodilni "GeZet" z zmogljivostjo 280 konjskih moči razprši "Samurai" na sto v 62 sekundah. Tudi zdaj je trdni indikator, da ne omenjam 90-ih.

Odhodki

Kar zadeva porabo goriva, Mark-2 ni bil nikoli ekonomičen. Seveda, če ne govorimo o "rastlinskem" dizelskem agregatu. Z njim je poraba redko presegla bar 8 litrov. Motorji z zmogljivostjo 25 litrov in več porabijo vsaj sto litrov bencina na sto. Turbo različica je zahtevala uporabo izključno 98. bencina.

Prenos

Kot prenos je bil uporabljen 5-stopenjski mehanik ali 4-stopenjski avtomatski menjalnik. Zadnji PPC je pogostejši v Rusiji. Mnogi lastniki "Markova" naredijo SVAPO, namesto avtomatskega mehanskega prenosa. Primerna je za odnašanje. V smislu storitev oba prenosa ne povzročata težav. V primeru okvare lahko vedno najdete pogodbeno kontrolno točko z Japonske in jo popolnoma nadomestite. Mimogrede, veliko enot na desnem japonskem avtomobilih je kupljenih v celoti. Nakup pogodbenega orodja ali motorja je veliko cenejši kot popravilo starega.

Tekalno orodje

Avto ima zelo mehko vzmetenje. Tisti, ki si želijo togosti, namestijo coiloverje in športne amortizerje, napolnjene s plinom. V standardni opremi "Mark-2" je zelo valjček, vendar dobro razčlenjuje neenakosti. Pred vzmetenjem je zgrajena na dveh vzvodih, zadaj - multi-skate z vijačno vzmetjo. Zavore na obeh oseh - disk(spredaj - prezračevan).
Krmiljenje - prestavna ročica, dopolnjena s hidravličnim ojačevalnikom. GUR je že v osnovni konfiguraciji, kot tudi električna okna. Avto ima pogon na zadnja kolesa. Vrhunska različica s 280 moči je značilna za blokado diferenciala z visokim trenjem.

JeZet za vsakdanjo rabo

Motorji serije JZ so osvojili srca številnih voznikov. Njegov glavni adut je visoka moč in zanesljivost. Zmogljivost motorja je približno milijon kilometrov. V smislu storitev tukaj so samo dražbe. Motorji se ne popravijo - lažje je kupiti novo za demontažo. To bo cenejše in hitrejše v času. Zdaj o težavah. Sčasoma se začne toplotna olja. Olje začne prodirati v sveče. Kar se tiče preostalih slabosti, lastniki avtomobilov imenujejo visoko porabo goriva. Za tiste, ki so ekonomični, ta motor ni primeren. V drugem je zelo zanesljiv in iznajdljiv motor. Pospešek je primeren tudi za atmosferske 25-litrske motorje. Postalo je jasno, zakaj obstaja veliko legend o "Jazeet" med vozniki. Motor je nameščen na veliko domačih avtomobilov. To je tako "Volga" in "Žiguli" in Oaza in druga tehnika. V zadnjem času, enota začela, da "Gazelists".

Stroški

"Toyota Mark-2" je verjetno edini avtomobil, ki ima tako veliko hitrost cen. V letu 2017 se je cena limuzine z desnim kolesom gibala od 100 tisoč do 1 milijona rubljev. Presenetljivo je, da je prodaja zelo hitra.
"Mark-2 Samurai" - zelo priljubljen avto v Rusiji,zlasti v vzhodnih regijah. V bolj ali manj normalno stanje, "Mark-2" je mogoče kupiti za 150-250 tisoč rubljev. Najdražje različice so turbopolnjene. Njihova cena je lahko 600 in več kot tisoč rubljev. Praviloma to ni več tovarniško izboljšanje - lastniki sami namestijo drugo turbino, vijačno vzmetenje in druge elemente.

Zaključek

Tako smo ugotovili, katere značilnosti in tehnične značilnosti Toyote Mark-2 v 90-tih. Avto ne izgubi svoje priljubljenosti. Strokovnjaki pravijo, da bo avtomobil med mladimi že vrsto let. Motorji imajo ogromen potencial za uglaševanje, dinamične stopnje napolnjenih različic pa lahko zadenejo veliko navdušenih lastnikov avtomobilov.

Sorodne publikacije