Toyota "Mark 2" v 90 telesih: legenda, ki osvaja srce

Na voljo od leta 1968 do 2004 je model Mark II eden izmed najbolj priljubljenih avtomobilov JDM in ena najboljših stvaritev Toyote. Že nekaj desetletij je bilo izdanih 9 generacij Mark 2. Vsaka naslednja serija je bila izboljšana in izboljšana, tako glede oblikovanja kot tehničnih lastnosti. Skoraj 15 let po objavi je model še vedno povpraševanje po svetu, zlasti v Rusiji. Danes bomo preučili 7. generacijo Mark II. Spoznajte - legendo med JDM-avtomobili, neverjetno "Mark 2" v 90. telesu!

Splošne informacije o limuzini

Model te serije je potekal od 92. do 96. leta prejšnjega stoletja. To je poslovna limuzina s petimi sedeži s športno "pristranskostjo": avtomobil ima strogo zasnovo, vendar se z uporabo sklopk hitro spremeni v športni avtomobil in je celo zelo dober na strani. Po mnenju mnogih voznikov je ta avto najboljša možnost za vse generacije.


Od serije X90 so bile izvedene pomembne strukturne spremembe, ki so postale osnova za prihodnje spremembe vozil, ki so postale X100 in X110. V tej različici je ostala enaka količina motorja in prenosa kot v prejšnji različici. Večje spremembe v "Mark 2" v 90. telesu so se nanašale na varnost, ravnanje in udobje avtomobila. In ne zaman - naenkrat je ta sprememba premagala zapise o prodaji na JDM. Mark II X90 v Rusiji je dobil vzdevek "Samurai", čeprav se naslednja generacija pogosto imenuje isto. To je zanesljiv in kakovosten stroj, ki se lahko pohvali z bogatiminotranjih virov.

Značilnosti oznake "Mark 2" v 90 telesih

avtomobilov Mark II 7. generacije so bile izdelane s pogonom na polna in zadnja kolesa. Uporabljeni so bili različni tipi motorjev (volumen /prostornina valja /moči /valja):
 • 1G-FE: 135 KM /6/2 litra;
 • 4S-FE: 120 KM /4 /1,8 litra;
 • 2JZ-GE: 220 kosov /6/3 litrov;
 • 1JZ-GE: 180 KM /6 /2,5 litra;
 • 1JZ-GTE (turbo): 280 KM /6 /2,5 litra;
 • 2L-TE (dizel, turbo): 97 k.s. /6 /2,4 litra.
 • Najmočnejši od predstavljenih motorjev - 1JZ-GTE - je bil nameščen na športni modifikaciji "Mark 2" v 90. avtomobilu s pogonom na zadnja kolesa, imenovan Tourer V. Njegova proizvodnja se je začela oktobra 1993. Mimogrede, Tourer V ne izgubi svoje priljubljenosti, tak avtomobil je najpogostejši na cestah velikih mest, če ga primerjamo z drugimi različicami in generacijami Mark II. Ker sodi "Yapontsev", je limuzina desna roka, opremljena z avtomatskim menjalnikom. "Native" prenos je zelo odporna, lahko ročaj motorje do 500 litrov. in tudi občutljiv, se hitro odziva na voznikove manevre.

  Zunanja in tehnična prilagoditev "Mark 2" v ohišju 90. serije

  Tukaj za lastnike avtomobilov obstaja možnost, da eksperimentirajo dolgo in dolgo, uvajajo se vse vrste inovacij - denar, čas in želja. Standardna oprema "Mark" ni izjemna tako znotraj kot zunaj. Notranjost kabine je ergonomska, zunanjost pa je preprosta. Vendar pa bo dobesedno nekaj elementov preoblikovalo ta avto v eleganten avto, ki bo privlačen. Na JDM in mnogih ruskih trgih lahko najdete mostiček za tehtanje,"Krila", odbijač, spojlerji, izpušne cevi in ​​še več. Tudi nekateri lastniki Toyota Mark 2 v telesu 90 podaljša kolesne loke, nastavite "police". Po teh manipulacijah avtomobil dobi povsem drugačen videz.
  "Fill" X90 omogoča tudi različne spremembe. Pravilna nastavitev bo večkrat povečala moč motorja. Zahvaljujoč mehaniki ima ta stroj velik tehnični potencial, glavna stvar je, da se prilagodi modrosti.

  Ocene o Mark II X90

  Po mnenju lastnikov avtomobilov je avtomobil dobro uravnotežen, "poslušen" in primeren za ruske ceste. Seveda, mnogi obrnejo avto, tako da postane športen in še bolj obvladljiv. Nekateri posebej iz Japonske naročajo motorje. Drugi verjamejo, da je uglaševanje "Mark 2" v telesu 90 popolnoma nepotrebno. Vse je odvisno od osebnih preferenc. AKPP ve za željo voznika, kot da je sposoben brati misli. Če meni, da želi lastnik hitro pridobiti hitrost, za trenutek tega trenutka ne zamuja, takoj preklopi hitrost ali celo skoči. In, nasprotno, ko je hitrost off.

  Minus - zadnji pogon. Ko tipkanje hitrost avtomobila začne voditi, in postane strašljivo, kot je zapisano v pregledih lastnikov avtomobilov. Na splošno se "samuraji" popolnoma zlijejo s cesto, gre rahlo in prijetno. Vsak pregled Mark II se konča s priporočilom tega avtomobila. Ni pomembno, ali bo na "Mark 2" v 90 karoserijah zavesa, spojler in drugi elementi tuninga - glavna stvar je, da je bil motor v redu. In naredite "sladkarije" zTa avto ne bo težko, vendar užitek vožnje ne bo meja.

  Sorodne publikacije