Radijsko krmiljen quadcopter Phantom: specifikacije, pregledi, pregledi

Radijski quadcopter DJI Phantom se pogosto imenuje "Iphone Drones", in to je poštena primerjava. Je ena izmed najbolj priljubljenih brez posadke na planetu, ima vrhunsko funkcionalnost in vedno pred konkurenti. Poleg tega DJI sprosti nove modele s stabilno konsistenco, vsakokrat ponuja še boljše funkcije v skoraj identičnem oblikovnem faktorju. In primer je DJI 4 Phantom.

Zamenjava standardnega modela?

Spomladi leta 2017 je družba DJI napovedala prenehanje proizvodnje četrte generacije quadcopter Phantom Standard. Ta model je na trg vstopil šele pred enim letom, žal pa je čas za nadaljevanje. Na voljo so preostale možnosti za Pro in Advanced. Kljub temu, da novi quadcopter DJI Phantom zelo dobro ocenjuje lastnike, dejansko ni izboljšal prejšnjega modela. Čeprav je Advanced naslednik Pro, je proizvajalec podaril nekaj tehnologij za 3 minute dodatnega časa letenja in 128 GB pomnilniških kartic. Namesto izboljšanja vodilnega modela je bila njegova zasnova podvržena nekaterim dodatkom in okrajšavam. Navsezadnje si Advanced in Pro delita le koristi za uporabnika, ne pa specifičnih funkcij.

Zasnova in montaža

Quadcopter DJI Phantom 4 Advanced je estetsko enak osnovnemu in profesionalnemu modelu. Plastično ohišje je robustno, gladko in izvedeno v običajnem slogu. Spredaj in bočne strani so opremljene s senzorji, ki so na voljo"Oči" integriranega sistema preprečevanja trkov z ovirami. Baker je opremljen s 3-osnim kardanom in vgrajeno kamero. Seznanjeni s serijo bodo takoj opazili, da je družba DJI še enkrat dokazala svojo doslednost v skladu s slogom linije. Naprava vam omogoča, da se nadzirate kot novinec in izkušen uporabnik. V športnem načinu lahko operater razprši vrtalnik na 70 km /h, vendar pod nadzorom začetnikov (in z aktivirano funkcijo izogibanja motnjam) enota leti z nižjo hitrostjo z večjo avtonomijo. Z vsemi tekočimi sistemi, polnimi akumulatorja in jasnim nebom, bo pilot dal 30 minut zabave. To omogoča, da kvadoptika doseže prvo mesto po trajanju leta med modeli Phantom.

Boben je seveda opremljen z modulom GLONASS /GPS, ki je integriran v sistem VPS. Leteči stroj tehta manj Pro zaradi uporabe titana in magnezijevih zlitin, vendar ni dovolj močan, da bi resnično vplival na hitrost. Rečeno je bilo, da je bilo območje poletov izboljšano, toda tisti, ki so pilotirali Pro, bi lahko zlahka premagali 7 km, kar je deklarirana omejitev novega modela. Quadcopter DJI Phantom 3 je imel polmer ne več kot 4 km.
P4A je opremljen z 2 kompasoma in 2 inercialnimi merilnimi enotami, zaradi česar je bolj zanesljiv. Te naprave so pomembne za zagotovitev stabilnega letenja, in drone nenehno primerja podatke, pridobljene iz vsakega para. Informacije potekajo skozi algoritme za preverjanje točnosti in vsa odstopanja se preprosto zavržejo, ne da bi to vplivalo na gibanje,ohranjanje stabilnosti in zanesljivosti. Na splošno je Advanced podoben svojemu predhodniku. Copter leti s hitrostjo do 72 km /hv polmeru 7 km, ima sistem za izogibanje trčenju ovir in vgrajen vizualni sistem pozicioniranja z modulom GLONASS /GPS.

Fotoaparat

Vgrajena napredna quad-kamera DJI Phantom 4 lahko snema pri ločljivosti 4k pri 60 sličic na sekundo. Opremljen je z mehanskim zaklopom in zajema 20-milijona slikovnih pik. Velikost senzorja se ni spremenila in je enaka 1 palcem, kar je 4-krat večja od senzorja kamere quadcopter DJI Phantom 3 in 4. ISO prag za video je 100-3200. Zajeti material je stisnjen z video kodekom H. 265. Poleg tega ima serijski način fotografiranja hitrost 14 k /s. Če potrebujete stroj za bobne, ki lahko proizvaja jasne, visokokakovostne in profesionalne posnetke, bo vgrajena kamera naredila vse, kar je odlično. Na koncu je to Phantom 4: dokazal se je na trgu potrošniških brezpilotnih letal, da je najboljši quad opter za aerofotografijo, zato tudi ustrezno stane.
Advanced, podobno kot Pro, podpira upravljanje z dotikom na dotik. To je sistem samodejnega ostrenja za subjekt, ki pilotu omogoča, da določi točko AF z enim dotikom zaslona. Glede na povratne informacije uporabnikov, včasih pozabijo uporabiti to funkcijo in uresničijo svojo napako šele po ogledu video posnetkov. Toda taki primeri so redki, saj je fokus lahko vnaprej nadzorovan s kanalom navzdol.

Preprečevanje trkov

Kot je bilo pričakovano, ta varnostni sistem v letu 2007. \ TPhantom 4 Advanced Quad Counter Design je ostal. Bilo bi nespametno, da bi se DJI znebil takšne natančne funkcije, ki je Pro modelu prinesla resnično prednost. Vendar je zdaj delno skrajšano in delno dopolnjeno. Zadnji senzorji so izginili in na bokih ni infrardečih senzorjev. To pomeni, da se P4A ne more izogniti motnjam z vseh strani. Copter lahko upravlja samo tiste, ki se približujejo s strani in spredaj. Vendar je DJI tudi izboljšal sistem. Najprej se je obseg senzorjev podvojil na približno 30 m. Drugič, povečal se je tudi seznam objektov, ki lahko zaznajo DJI P4A. Model je opremljen z najbolj intelektualno različico sistema za izogibanje motnjam serije Phantom, ki zdaj natančneje in daljše zazna ovire.

Phantom Quadcopter: Pregled načina letenja

P4A lahko uporabljajo tako začetniki kot izkušeni uporabniki. Upravljanje z njim ni težje kot kateri koli drug model linije Phantom. Poleg številnih načinov letenja, ki se uporabljajo v različnih situacijah, P4A podpira številne inteligentne načine, ki so uporabnikom že všeč:
 • postavitev poti na zaslonu (Draw),
 • prepoznavanje gibov (Gesture) ,
 • Krmiljenje letala TapFly,
 • Stojalo (stativ),
 • Način sledenja terena,
 • Sledenje gibanja (ActiveTrack),
 • Vrni se domov,
 • Pozicijsko zaklepanje (pozicijsko zaklepanje), itd.
 • Podrobnejši opis njihovega delovanja je mogoče najti.spodaj. Ne smemo pozabiti, da so načini namenjeni za optimizacijo letenja in avtonomije, tako da mu je drona, ki je zamenjal pilota, dovolil, da se osredotoči na streljanje.

  Postavitev poti

  Po aktiviranju načina je dovolj, da narišemo črto na zaslonu naprave, ki se uporablja za povratne informacije quadcopterja, in Phantom bo sledil tej poti, pri čemer bo ohranil stalno hitrost in višino. To pilotu omogoča, da se vključi v fotografsko in video snemanje, tako da zajame bolj zapletene okvirje. Na voljo sta dva načina: kopirnik sledi poti s kamero, usmerjeno v smeri gibanja, ali pa je v prosti orientaciji.

  Vrnitev domov

  Po določitvi mesta srečanja se bo P4A samostojno vrnil in pristal sam. Hkrati pa quad-cockpit izračuna optimalno pot glede na okoliško okolje. Funkcijo lahko uporabite na kateri koli točki leta, ko se akumulator zniža do te mere, da je kvadkopter prisiljen pristati pred izgubo električne energije. Dron zapisuje prizorišče začetne točke in ga primerja s tem, kar vidi, ko se vrne. Če se na tleh odkrijejo ovire ali voda, bo quadcopter poslal pilotsko opozorilo in visel na primerni višini, tako da bo pristanek varnejši.

  Sledenje predmetov

  Zelo težko je hitro slediti premikanju predmetov. Zahvaljujoč algoritmom za prepoznavanje slik po aktiviranju načina od uporabnika je potrebno samo izbrati tarčo na zaslonu in P4A bo avtonomna, da jo spremlja. Program se razlikujeljudi, avtomobilov in živali, in temu ustrezno prilagodi dinamiko leta. Obstajajo naslednje možnosti za način:
 • "Sledenje" - sledi sledi ali pred predmetom na določeni razdalji, samodejno upogibanje ovir. Pero daljinskega upravljalnika lahko uporabite za letenje okoli cilja.
 • "Profil" - Quadcopter spremlja predmet na določeni razdalji in pod različnimi koti, da dobi svojo podobo v profilu. Gumb vam omogoča tudi obkrožanje cilja.
 • "Center za opozarjanje" - kamera vedno ostane osredotočena na predmet fotografiranja, medtem ko lahko dron leti v katero koli smer.
 • Prepoznavanje gibov

  V tem načinu P4A vključuje opazovanje in fotografiranje osebe, ko predloži ustrezne ukaze v obliki kretenj brez uporabe daljinskega upravljalnika. Dovolj je, da dvignete roke do fotoaparata in zmaj blokira osredotočenost na signalne signale osebe in jo postavi v središče okvirja. Ko ste pripravljeni na streljanje, morate roke usmeriti ob stran. Začelo se bo 3-sekundno odštevanje, ki vam omogoča, da vzamete potrebno pozo. Podroben opis drugih načinov lahko najdete na spletni strani DJI. Vsi so aktivirani s programom DJI GO.

  Krmilnik

  Ena od sprememb v naprednem quadcopterju Phantom 4 je izboljšana nadzorna plošča. Optimiziran za enostavnost in dnevno uporabo, ima svetel 55-palčni zaslon, ki ga lahko uporabljate na soncu. Zaslon prikazuje podatke o letu in prenaša sliko iz fotoaparata v visoki ločljivosti 1080p. Daljinski upravljalnik ima režo za kartice Micro SD, modul GPS, vgrajen kompas in vrata HDMI,ki bo omogočila prenos vsebine zaslona na katero koli napravo. Novi krmilnik je bil izdelan izključno za model Advanced: delo s P4 ali Pro ni podprto. Pomembno je omeniti, da ne vsebuje standardnega paketa in je del paketa Phantom 4 Advanced +, ki se prodaja na spletni strani DJI po ceni 1.649 $. P4A deluje pri 24 GHz. Možnost, ki je uporabniku prej omogočala preklapljanje med 24 GHz in 58 GHz, zdaj ni na voljo, kar glede na povratne informacije uporabnikov kaže na možnost težav z motnjami, odvisno od posameznega okolja.

  Podpora za modele

  Ker je napredni Quad-števec Phantom 4 podoben svojemu predhodniku, je za to primeren paket dodatne opreme drugega proizvajalca. Zahvaljujoč temu, kupci P4A ne bodo morali čakati na pojav novih izdelkov. Prav tako je treba omeniti, da je ta model približno 150 dolarjev cenejši kot Pro. To je verjetno posledica prekinitve proizvodnje P4. Ali pa si podjetje DJI prizadeva zadovoljiti kupce, ki so bili pripravljeni kupiti P4, ne pa Pro. To se jasno odraža v določenem znižanju specifikacij P4A.

  Sklep

  Na splošno so značilnosti quadcopterja DJI Phantom nekje med modeli P4 in Pro. Čeprav je za nekatere parametre Advanced odličen stroj, bi se večina strinjala, da je profesionalni Phantom v veliki meri do točke. Pri nakupu P4A + uporabnik dobi Phantom Professional Quad-Counter, ki leti 3 minute. dlje in najde ovire dvakrat dlje, z neverjetnim krmilnikom. Advanced ni postal nov čudež linije "Phantom", vendar je neverjetenavtomobila, ki naj bi bilo prvo na področju zračne fotografije. Družbe DJI so kot vedno imele vtis.

  Sorodne publikacije