Omrežna kartica ne vidi kabla: načine za rešitev problema

Računalnik - kompleksen stroj, ki komunicira z velikim številom različnih komponent. Včasih se delo nekaterih naprav zruši. Na primer, ko se ukvarjate z internetom, obstajajo različne težave. Zelo pogosto se ljudje srečajo s situacijo, v kateri omrežna kartica ne vidi kabla na računalniku. Kaj storiti v tem primeru? Kateri so lahko vzroki za ta pojav? Kaj naj storim, da obnovim internetno povezavo?

Škoda

Prvi in ​​najpogostejši vzrok težave je prisotnost fizične poškodbe priključene opreme. Omrežna kartica ne vidi internetnega kabla? Najprej je treba preveriti njegovo integriteto. Verjetno je kabel potisnjen ali popolnoma raztrgan.


Priporočljivo je tudi, da zagotovite integriteto vtičnic za priključitev kabla in vtičev. Če je vse normalno, lahko vzrok težave iščete drugje. Prisotnost poškodbe vodi do dejstva, da omrežna kartica ne bo mogla videti kabla, preden bo težava odpravljena. Tukaj praviloma pomaga zamenjati kabelske in vtične spojnike. Druge možnosti niso predvidene.

Nastavitve

Naslednja možnost ni prav tako redka. Pogosto omrežna kartica ne vidi kabla iz interneta, ko so nastavitve omrežja izklopljene. Ta pojav ponavadi ne povzroča panike med uporabniki.
Če želite izključiti podoben razpored, morate uporabnika odpreti "Center za upravljanje omrežja". Poglejte rezultate v oknu.Če je med računalnikom in povezavo rdeč križ, je problem z internetom res. Najverjetneje omrežna kartica ne vidi kabla zaradi zrušenih nastavitev.


Popravek je, da uporabnik klikne na rdeči križ med računalnikom in internetom in nato počaka na rezultate pregleda. Takoj, ko je končana, lahko sledite navodilom čarovnika za nastavitev omrežja. Če omrežna kartica ne vidi več kabla, se obrnite na svojega ponudnika internetnih storitev. Za konfiguracijo omrežja so potrebni podatki, ki se vnesejo v ustrezna polja (npr. Naslov IP). Delo je na voljo v istem centru za upravljanje omrežij. "

Gonilniki

Ampak to še ni vse! Računalnik je kompleksna naprava. Težko je določiti vir problema, ko pride do problemov, zato je reševanje naloge premagovanje vseh možnih vzrokov napak. Niso tako majhni, da omrežna kartica ne vidi kabla, možno je, da je težava v programski opremi ali, natančneje, v gonilnikih, verjetno je, da je na računalniku zastarela strojna ali programska oprema. operacijski sistem ga ne prepozna.
Stanje je mogoče enostavno popraviti. Za to potrebujete:
 • Odprite upravitelja naprav. Najboljši način za to je z desnim klikom na bližnjico Moj računalnik. Nato morate izbrati "Lastnosti", nato pa je potrebna storitev.
 • Odprite razdelek "Omrežni adapterji".
 • Kliknite na ime omrežne kartice in izberite tam"Vozniki".
 • Kliknite na "Povrnitev".
 • Ta tehnika pomaga, če se omrežna kartica ne zaustavi močno okvarjeno. To je, ko je bil kabel predhodno prepoznan. Sprejem omogoča vrnitev nastavitev omrežne kartice prej.
  Ponovno namestitev gonilnikov je še lažje - dovolj je, da prenesete ali prenesete programsko opremo z namestitvenim diskom na uradni strani proizvajalca omrežne kartice in jo nato namestite. Samo nekaj minut - in stvar je končana!

  Prekinitev povezave

  Uporabniki se pogosto pritožujejo, da imajo vgrajeno omrežno kartico, ki ne vidi omrežnega kabla. Kaj storiti v tem primeru? Ni pomembno, ali je vgrajena komponenta izgovorjena ali ne. Glavna stvar je, da vzroki neuspehov ostajajo isti.
  Ne sme se izključiti, da je omrežna kartica načeloma izključena ali ne deluje. To lahko preverite v upravitelju naprav. Če bo v odseku z omrežnimi adapterji blizu napisa z imenom omrežne kartice prišlo do rdečega križa, potem je problem res neoperabilna oprema. Praviloma je priporočljivo preprosto zamenjati nedejavno komponento. In potem operacijski sistem spet prepozna internetni kabel. V praksi se ljudje pogosto ne soočajo z nezdružljivostjo opreme. Ampak, da ga izključite vseeno ni potrebno.

  Nezdružljivost

  Vedno več uporabnikov se sooča s situacijo, ko omrežna kartica ne vidi kabla. Windows 7 lahko hitro zazna težavo. Vsi ti razporedi so pomembni za ta operacijski sistem. Toda lastniki Windows 10lahko naletijo na težave, kot je nezdružljivost opreme. Nekateri modemi, zvočniki, mikrofoni, miške in druge računalniške komponente ne delujejo s tem operacijskim sistemom. Zato se lahko znebite težave:
 • s popravilom operacijskega sistema;
 • nakup nove omrežne kartice /modema.
 • Za boj proti nezdružljivosti opreme ni na voljo nobenih možnosti. To bi si moral zapomniti vsak uporabnik.

  Virusi

  Če vse zgoraj navedene možnosti niso pomagale in omrežna kartica ne vidi kabla, lahko preizkusite operacijski sistem za viruse. Pogosto so vzrok večine težav in napak. Virus lahko zaznate z uporabo protivirusnega programa. Po skeniranju računalnika morate operacijski sistem ozdraviti. Nato znova zaženite računalnik. Če omrežna kartica ne vidi kabla zaradi prisotnosti virusov, bodo opisana dejanja pomagala rešiti težavo.

  Sorodne publikacije