Navodila za uporabo pametnega telefona za začetnike: "Samsung", "Lenovo", LG, Fly

Mnogi uporabniki pri prehodu z navadnih telefonskih telefonov na pametne telefone z operacijskim sistemom Android se lahko srečujejo s težavami pri uporabi pogonov. Seveda se sodobni telefoni veliko razlikujejo od svojih predhodnikov. Funkcionalne možnosti so se povečale, vmesnik se je spremenil. Če se lahko otroci hitro prilagodijo novim pametnim telefonom, starejši ljudje praviloma ne morejo tako enostavno prilagajati inovacij. Navodila za uporabo pametnega telefona za začetnike vam bodo omogočila, da hitro ugotovite, kako uporabljati telefon.


Kako Android zasluži svetovno popularnost?

Do danes je večina tabličnih računalnikov in pametnih telefonov v sistemu Android. Po statističnih podatkih, ki jih je dala velika analitična družba IDC, ima operacijski sistem Android približno 70% naprav na svetu. Toda kaj je skrivnost Androida? To je odprt operacijski sistem. Omogoča vam, da pametni telefon preprosto prilagodite drugim napravam. Vmesnik telefona s tem OS se lahko spremeni v nepriznavanje, obstaja tudi možnost, da razprši pametni telefon za izboljšanje njegove funkcionalnosti. S številnimi storitvami in aplikacijami lahko hitro in preprosto prenesete datoteke v shrambo v oblaku in po nekaj sekundah pogledate iz drugega pametnega telefona. Če ste napravo pravilno nastavili, boste lahko dobili nepogrešljivega pomočnika, ki vam bo pomagal pri vsehdejavnosti. Zato bo za uporabo telefona udobno potreben navodila za zagon pametnega telefona. Poglejmo to.


Navodila za uporabo pametnega telefona za začetnike: osnovne funkcije

Namizje V pametnih telefonih lahko uporabnik ustvari veliko namizij za udobno klicanje različnih aplikacij in pripomočkov. Podobne so običajnemu namizju računalnika, ki vsebuje tudi bližnjice za programe in igre. Če želite upravljati namizja, morate hkrati dotikati zaslon z dvema prstoma in začeti z njimi. V tem meniju lahko dodate gradnik ali spremenite ozadje. Če želite dodati novo polje, kliknite gumb "+". Če želite odstraniti namizje, ga morate klikniti in ga držati, po nekaj sekundah ga lahko premaknete v koš. Uporabnik lahko prilagodi postavitev ikon vseh aplikacij in pripomočkov na namizju. Če želite to narediti, kliknite na program ali igro, ki jo želite premakniti, in počakajte nekaj sekund, dokler bližnjica ne spremeni barve. Nato s prstom premaknite aplikacijo na drugo mesto. Če želite odstraniti bližnjico programa, jo morate povleči na sam vrh delovne površine, ki je »Izbriši«.
Mnogi programi imajo pripomočke, ki delujejo v ozadju in zagotavljajo nekatere informacije brez zagona samega pripomočka. To je zelo koristen mini program. Če želite dodati gradnik, preprosto tapnite in držite prst na praznem zaslonu. Po nekaj sekundah v novem oknu kliknite gumb "Widget". Izberite pravoprenesete na namizje in ga prilagodite s koraki, ki jih zahteva program.
Stike lahko dodate na namizje tako, da držite prst na praznem mestu na zaslonu. V oknu izberite element "Kontakt" in izberite tistega, ki ga želite. Če je slika nastavljena, jih boste lahko hitro premikali. Navodila za uporabo pametnega telefona za začetnike (LG, HTC, kateri koli drug telefon) so praktično enaki za katerokoli od njih. Te naprave imajo operacijski sistem Android, zaradi česar so praktično enake v upravljanju.

Meni

Navodila za uporabo pametnega telefona za začetnike (»Samsung« v tem smislu ni inovator) še ne dovoljuje uporabe menija. Vse potrebne aplikacije so na namizju. Vendar pa obstajajo tudi telefoni, ki imajo to funkcijo. Meni vsebuje vse nameščene aplikacije. Lahko jih dodate na namizje ali jih izbrišete. Če želite dodati bližnjico do mesta, ki vam ustreza, kliknite nanj in ga premaknite v nekaj sekundah.

Zaslon sporočil

Zaslon sporočil nudi osnovne funkcije, ki jih je mogoče hitro vklopiti ali izklopiti. Najpogostejši so Wi-Fi, zvok, Bluetooth, GPS, zaslon za samodejno vrtenje, način letala in še več. Navodila za uporabo pametnega telefona za začetnike ("Lenovo", Fly ali Samsung - ni razlike) nam kaže različne funkcije v vrstici za obvestila. To je odvisno od različice in proizvajalca operacijskega sistema Android.

Navodila za uporabo pametnega telefona za začetnike: osnovne nastavitve

Internet za uporaboInternet, pojdite na zaslon s sporočili in vklopite Wi-Fi ali prenos podatkov. Bolje je, da vklopite Wi-Fi v zgodnjih dneh, saj se celotna nastavitev pametnega telefona običajno izvaja prek interneta. Številni nameščeni programi se lahko začnejo nadgrajevati, kar bo stalo veliko prometa in časa. Če želite vklopiti internet, morate odpreti nastavitve in klikniti Wi-Fi. Po tem ga vklopimo in izberemo ustrezno omrežje. Vse, kar ostane, je, da napišete geslo in kliknete gumb "Poveži". Preden vklopite element "Prenos podatkov", se morate prepričati, da vaš načrt zagotavlja poceni uporabo interneta. Po tem, morate priti s SMS z internetnimi nastavitvami, shranite.

Google Play Market

Play Market je prodajalna aplikacij. Tu lahko najdete vse priljubljene igre in aplikacije, ki so nastavljene v nekaj klikih. Vse aplikacije, ki predstavljajo Play Market, so testirane na viruse in so popolnoma varne. Za uporabo te storitve se morate registrirati. Najprej pojdite na trg Play in kliknite gumb »Prijavite se« ali »Prijava«, če že imate Google Račun.

Prenos in shranjevanje informacij

  • Stiki. Telefonsko številko lahko shranite na pametni telefon na različne načine: v pomnilniku telefona na SIM kartici in v oblaku. Zadnji dve metodi vključujejo hiter prenos stikov na drug pametni telefon.
  • Podatki. Glasbo, videoposnetke, fotografije in besedilne datoteke lahko shranite v oblaku. Tako lahko hitro shranite shranjene podatkeiz katere koli druge naprave. Drugi način je uporaba pomnilniške kartice. To vam prihrani notranji pomnilnik in lahko hitro izmenjujete informacije z drugimi pametnimi telefoni.
  • Uporabniški priročnik za uporabo pametnega telefona za Fly, LG, Samsung in druge blagovne znamke bo uporabniku pomagal hitro ugotoviti in začeti uporabljati svoj pripomoček. Danes se vsa svetovna podjetja trudijo zagotoviti čim več udobja pri uporabi. Na primer, če ima oseba slab vid, lahko postavite velike ikone. Zato se bodo lahko ljudje, ki še niso uporabljali pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android, hitro prilagodili novemu telefonu.

    Sorodne publikacije