Toyota Mark-2, 110 karoserija: opis vozila, značilnosti in povratne informacije lastnika

Današnji članek bo poseben. V tem pregledu se bomo osredotočili na zadnjo, deveto generacijo legendarnih japonskih limuzin. Torej, spoznajte: "Mark-2" v 110 telesih. Ocene, specifikacije in še veliko več - preberite vse o tem. Limuzina je bila serijsko proizvedena od leta 2000 do 2004. "Mark-2" v 110 telesih je postal "zadnji samuraj". Več japonskih proizvajalcev ni proizvajalo teh avtomobilov. Toda prva generacija se je pojavila v oddaljenih šestdesetih letih.

Oblikovanje

Če primerjamo "stoto" telo z "deveto", ni bistvenih razlik v oblikovanju. Toda z izhodom 110. karoserije so se linije in oblike limuzine bistveno spremenile. Oglejte si, kako izgleda Toyota Mark-2 v 110 telesih. Fotografija limuzine je v našem članku.

Avto se je znebil nekdanje športnosti. Linije so postale bolj obsežne in gladke. Japonci so predelali sprednji in zadnji del telesa na Mark-2. 110 telo se lahko izboljša z uporabo celotnega sklopa pokrovov. Za to generacijo, tako kot prejšnjo, je bilo proizvedenih veliko pragov, prekrival in spojlerjev.
Tuning "Mark-2" v 110 telesih ni tako priljubljen kot v 90. in 100. letih. Kljub temu pa daje rezultat. Avto izgleda bolj sveže in prijetno. Vendar je treba takšno nastavitev izvesti samo po tehničnih izboljšavah. Avto privlači pozornost lastnikov drugih "napolnjenih" avtomobilov.
Kar se tiče hrbta, je bilo tudi spremenjeno. Ja, Japonci so preoblikovali obrazecodbijač in pokrov prtljažnika. Toda večino sprememb so doživljale luči. Od devetdesetega telesa so predstavljali dolg pas (tak samurajski meč). Potem so bile luči povečane, vendar so bile še vedno zelo široke. Toyota Mark-2 je prejela trikotne luči s 110 telesi, ki spominjajo na Mercedes W202. V zvezi z glavnimi slabostmi je vihar ogorčenja povzročil pomanjkanje vrat brez okvirjev, ki so bila "vizitka" katerekoli znamke. Toda na splošno ima limuzina še vedno velik potencial za tuning - tako zunanji kot tehnični.

Mere, zračnost

Deveto generacijo Toyote Mark-2 v 110 telesih spada v razred poslovnih limuzin. Torej, njegova dolžina je 474 metrov, širina - 176 metrov, višina - 146 metrov. Zanimivo je, da je avto postal kar 60 milimetrov višji od prejšnjega "Mark". Če govorimo o odobritvi, je še vedno majhen. Velikost ceste je torej 15 centimetrov na standardnih kolesih. Če postavite robnike na "Mark-2", bo telo 110 še nižje. Odbijači in pragovi zmanjšajo razdaljo za tri do pet centimetrov.

Salon

Notranjost je zasnovana precej trdno. Povsod so vložki "pod drevesom", obstajajo številne električne prilagoditve. Širina karoserije omogoča udobno namestitev do treh oseb. Tudi sovoznik in voznik nista prikrajšana za udobje. Sedeži imajo velurno oblogo in izrazite valje za bočno in ledveno oporo. Na sredinski konzoli se je končno pojavil multimedijski zaslon. Spodaj je radio kasetofon "pod CD-jem" in kontrolna enotapodnebju Mimogrede, nekatere različice nimajo niti napisov v angleškem jeziku - samo znaki.
Ročica kontrolne točke in spodnja plošča sta obdelana "pod drevesom". Okoli je vžigalnik za cigarete in niša za malenkosti. Volan je štirikraka, vendar še vedno brez gumbov. Oprijem na krmilu je precej udoben, kot je navedeno v pregledih. Kakovost plastike na visoki ravni je postati poslovni razred. Med sprednjimi sedeži je naslonjalo za roke. Je dovolj široka in oblečena v velurju. Spodaj je niša za stvari, ki je zelo priročna - pravijo pregledi. Še en plus "Toyota Mark-2" - kakovostna izolacija hrupa. Tudi pri hitrostih nad 150 ni motorja in tujih vibracij. Hkrati je za limuzino značilno udobno vzmetenje. Je energetsko intenzivna in absorbira vse cestne neenakosti. Izjema je športna različica. Na njih so obešalniki močno vpeti (da bi dosegli boljšo okretnost in nadzor), sama guma pa se ne razlikuje v visokem profilu.

Specifikacije

Z izdajo devete generacije je japonski proizvajalec končno izgubil "zelenjavne" štirivaljne bencinske motorje in dizelske motorje. Zdaj je sestava sestavljena izključno iz inline "shistak". Glede na konfiguracijo so motorji lahko opremljeni s samodejnim menjalnikom v štirih stopnjah ali s petstopenjsko mehaniko. Pogon se izvaja na zadnjih kolesih, vendar obstaja različica Grand Tour s polnim pogonom in je blokirana z medosno diferencialom. Ampak gremo naravnost do motorjev.
Osnova za limuzino Toyota Mark-2 v 110 telesih je dvolitrska bencinska enota s 160 konjskimi močmi.Je atmosferski motor, vendar je opremljen s sistemom za spreminjanje faz distribucije plina. Naslednji na seznamu je motor Jay-Zet. To je 25-litrski turbo brez motorja. Tako kot "satje" še vedno razvija 200 konjskih moči. Tudi za 110. "Marka" je na voljo tri-litrska enota z VVT-i 220 konjskih moči.
Zgornji del črte vodi turbopuhalo Jet-Zet s predpono GTE. Ta 25-litrski motor razvija 280 konjskih moči. Točno iste značilnosti so bile v prejšnji generaciji "Mark". In ta motor ni bil spremenjen. Kljub temu je zaloga moči dovolj za ta dan - ne zaman, ta motor se imenuje legendarni za "Toyota". Mimogrede, varovalke na "Mark-2" v 110 telesih so v urejenem prostoru. Vendar ne skrbite - ena je zanesljivo zaščitena pred vodo in umazanijo s plastičnim pokrovom.

Dinamika, pretok

Začnimo z osnovnim motorjem. Začetne različice "Toyota Mark-2" v 110. telesu so že imele dobro dinamiko. Torej, razpršitev na sto je trajalo 13 sekund na stroju. Največja hitrost je bila omejena na 180 kilometrov na uro. Poraba goriva - najmanjša v vrstici. Na 100 kilometrih, avtomobil porabi 8 litrov vzdolž poti in 14 v mestu. 25-litrski motor se je pospešil v 11 sekundah do sto. Največja hitrost je 210 kilometrov na uro. Poraba goriva je na višini reda velikosti in je v načinu "zunaj mesta" 10 litrov. V njej je limuzina porabila 12 litrov. Pretežni del krivca za visok apetit je stara hidro transformator. Strokovnjaki trdijo, da s prehodom na 6-pasovnoAvtomat nove generacije, ta limuzina bi bila veliko bolj ekonomična.
Kar zadeva tri-litrsko različico, pokliče sto let za 8 sekund na 4-stopenjskem stroju. Poraba goriva - od 12 do 15 litrov. Največja hitrost - 220 kilometrov na uro.

Športna različica

Različica turbina Jet-Zet je imela najboljšo dinamično zmogljivost. Tako je pospešek do stotine trajal 6 sekund, maksimalna hitrost pa je presegla 230 kilometrov na uro (armaturna plošča je omejena na 180 km, zato meritve večinoma izvaja počasen inženir). Poraba goriva turbo "Mark" se zelo razlikuje. Torej, za sto avtomobilov porabi od 13 do 20 litrov, odvisno od slog vožnje. Vendar pa je preprosto nemogoče varno voziti na limuzini s turbopolnilnikom - pravijo povratne informacije. Ta stroj je obdarjen s karakterjem in lahko pokaže ves svoj potencial na začetku semaforja.

Vzmetenje

Delno je bila izposojena pri Toyoti Crown. Tako je nova generacija "Mark-2" dobila neodvisno vzmetenje pred dvema vzvodoma z ojačanimi spodnjimi krogličnimi ležaji. Od zadaj je bila uporabljena samostojna konstrukcija na trikotnih prečnih in vzdolžnih vzvodih z vijačnimi vzmeti in stabilizatorji prečne stabilnosti. Že v osnovni konfiguraciji je limuzina imela diskaste zavore "v krogu" z ABS in servo volanom. V začetni izvedbi so na voljo tudi 15-palčna lita platišča. Ampak kot praksa kaže, loki lahko sprejme in 18-palčni "superge" (čeprav, že na nizko profil gume).
V smislu storitev prviresna popravila znašajo 120 tisoč kilometrov. Gre za zamenjavo seiben blokov, ki običajno gredo z roko v roki. Če želite popolnoma "pretiravati" vzmetenje na "Mark" je mogoče za 80-100 tisoč rubljev.

Stroški

Trenutno se Toyota Mark-2 prodaja v 110 enotah na sekundarnem trgu. Povprečna cena se giblje od 300 do 400 tisoč rubljev. Športne različice so zelo majhne. V bistvu so na voljo modifikacije z 2 in 25-litrskim atmosferskim motorjem na stroju.
Pri nakupu je pomembno, da se osredotočimo na splošno stanje in celovitost telesa. Zelo pogosto "sekundarna" prodaja rez z minimalno kilometrino po nizki ceni. Bodite pozorni, če izberete limuzino "izven roke".

Na koncu

Tako smo ugotovili, kaj je Toyota Mark-2 v 110 telesih. Ta avto je odlična alternativa nemškemu E-razredu. Konec koncev, v vsakem trenutku, "Mark" lahko spremeni iz trdne limuzine na športni avto. Ta vsestranski stroj - primeren za športne dogodke (če upoštevamo različico Grand Tour) in za vsakodnevno vožnjo. Avto je udoben, ima dobro ravnotežje vira in je še vedno enostaven za vzdrževanje.

Sorodne publikacije