Kako očistiti zvočnik na iPhone 6? Enostaven način

iPhone 6 je pametni telefon v smislu zvoka. Pogosto se uporabniki pritožujejo zaradi slabega zvoka. Takšna sporočila se običajno vlijejo v različne forume. Včasih je dovolj, da zvočnik raznese zvok, včasih pa je šibek zvok posledica napak in se programsko odpravi. Najpogosteje pa zvočnik potrebuje čiščenje ali zamenjavo. Zato je pomembno vedeti, kako očistiti zvočnik na iPhone 6. To lahko vaš pametni telefon zopet vrne na prejšnji visokokakovosten zvok.

Vzroki slabega snemanja govorca

Razlogi so lahko več. Če telefon prelije vodo, je zvok zvočnika logična posledica. Tudi zvočnik je lahko zamašen s prahom, še slabše - s peskom. Torej ne pozabite, da ni padla naprava na pesek na nekaterih plažah.


Treba je omeniti, da imajo telefoni na zvočniku posebno kovinsko mrežo. Uporablja se kot zaščita, vendar je med delovanjem naravno zamašena. Redko postane vzrok za programsko opremo. Obstajajo poročila na forumih, da je problem tihih zvočnih signalov odpravljen po posodobitvi programske opreme. Torej začnite poskusiti, da ga namestite bolj sveže ali, če ni tam, se vrnite na prejšnji iOS. Če to ne pomaga, preberite članek, ki vam bo povedal, kako očistite zvočnik za iPhone 6. Poskusite slediti nasvetom.

Kaj potrebujete za čiščenje?

Potrebujemo samo 2 sestavini ali orodje:
 • Krtačo s trdo najlonsko. Če najdete čopič z mehko kupo, potem ničgrozno Samo obrežite kup, na podlagi ščetin bo trdna. To je kot nalašč za nas. Uporabite lahko bombažno palico, vendar je slabša z vidika učinkovitosti.
 • Vse tekočine, ki vsebujejo alkohol. To je lahko kolonjska voda ali sam alkohol. Na voljo je za uporabo bencina za vžigalnike (visoko čiščenje).
 • Vse to je skoraj v vsakem domu. Pripravite krtačo in tekočino. Recimo, da bo bencin.

  Kako očistiti zvočnik na iPhone 6? Navodilo

  Nalijte bencin v nekaj majhnih zmogljivosti. Treba je malo naliti. Glavna stvar je, da se lahko krtačo potopite v bencin in navlažite, nič več. Ne puščajte bencina iz krtače.
  Vlažite krtačo in zelo lepo uredite dinamiko mreže. Telefona ne razstavljajte in ne dobite mreže. Mrežo telefona preprosto navlažite s čopičem. Postopek opravite večkrat in zelo previdno. Po drugem ali tretjem čiščenju krtače boste vizualno videli, da je zvočnik postal čistejši. Po tem preprosto obrišite preostali bencin iz omrežja za zvočnik in telefon s prtičkom. Zdaj mora pametni telefon delovati bolje. Preverite, ali je bolje slišati sogovornika. Če ne, potem ga boste morali očistiti od znotraj. Za to bodo potrebna posebna orodja. Potrebujete vsaj zvezdo z izvijačem, ki je namenjena samo ljudem, ki popravljajo telefone in majhno elektroniko. Prav tako potrebujete spretnosti razstavljanje in sestavljanje pametnih telefonov, saj lahko pri odstranjevanju pokrova telesa slučajno prekinetezanke Torej, če ne veste, kako očistiti zvočnik na iPhone 6 od znotraj, je najbolje, da se ne povzpnete noter, ampak dajte telefon na popravilo.


  Čeprav najenostavnejše zunanje čiščenje običajno pomaga s trdo krtačo in raztopino na osnovi alkohola.

  Kako se ne očistiti?

  Nekateri uporabniki ne vedo, kako očistiti zvočnik na telefonu iPhone 6 in ga poskušati narediti zobno ščetko, vendar tega ne storite. Zobna ščetka je zelo trda in ima dolge volne, zato lahko poškoduje mrežo, kar lahko kasneje povzroči zamašitev samega zvočnika. Prav tako je zaželeno, da se uporabljajo alkoholne raztopine, ne pa sam alkohol. Čeprav je slednje tudi primerno. Vendar vode ne uporabljajte na noben način. Voda se oksidira in ni sredstvo za razmaščevanje. Alkohol in raztopine na njegovi osnovi razmaščijo površino in se ne oksidirajo, zato so idealne za čiščenje. Kot možnost je varno uporabljati alkoholne krpice za enkratno uporabo, ki so običajno namenjene za roke. Toda pazite, da kos krpic ne ostane na mreži zvočnikov. Prav tako ne uporabljajte robčkov brez alkohola, saj jih večina vlažnih robčkov zdaj ne vsebuje, čeprav tudi rahlo razgradijo površino. Nekateri uporabniki to poskušajo narediti z zobotrebcem. Ne uporabljajte za čiščenje pametnih telefonov in ni pomembno, kako. Čiščenje zvočnika na iPhone 6 doma ni mogoče z zobotrebcem. Samo razbiješ mrežo, ki ni dovolj močna. Zdaj veste, kako očistiti zvočnik na iPhone 6 S in drugih modelih.

  Kako ga preprečitizamašitev zvočnika?

  V zvezi s tem ni mogoče ničesar novega. Standardni nasveti za skrb za pametni telefon bodo primerni. Samo ne zalivajte z njim vode, ne mečite ga v pesek in poskusite, da ga sploh ne zamudite. Vsekakor se bo govornik prej ali slej zamašil, sogovornik pa se bo znova slabo slišal, ne glede na to, kako dobro ste gledali stanje vašega pametnega telefona. Ampak zdaj veste, kako očistiti zvočnik na iPhone 6 plus doma, in ne zamašitev je grozno za vas. Uporabite to metodo in priporočite svojim prijateljem.

  Sorodne publikacije