Kako vklopiti kakršen koli disk v Bios?

Veliko uporabnikov se sooča s problemom nakupa novih pogonov, ne glede na to, ali gre za zunanje trde diske ali pogone optičnih pogonov. Zdi se, da jih je povezala, in to je do konca. Ampak tukaj sistem iz nekega razloga avtomatično prepozna kategorično zavrne. Kaj storiti? Tukaj bo pomoč prišla iz znanja o tem, kako v Bios vključiti disk katerekoli vrste. V večini primerov je to najpomembnejša odločitev.

BIOS ne vidi pogona: kaj morate najprej storiti?

Čeprav o težavah, zakaj ta ali tista rešitev ne deluje, in je običajno pisati na koncu teme, je bolje takoj videti, katere težave se lahko pojavijo prvi.


Po mnenju mnogih strokovnjakov je sam problem, da se naprava, ki je pravkar povezana, ne pojavi v razdelku naprave, da ni napajana ali da napetosti preprosto ni. Zato morate najprej preveriti te parametre.

Pravila za priključitev vseh naprav

Po drugi strani je lahko problem tudi napačna povezava pogona. Praviloma v večini računalniških sistemov deluje pravilo povezave Master /Slave.
V tem primeru se priključek zanke, imenovan Master, poveže z glavnim trdim diskom in Slave - na katero koli drugo. Podobno ne morete vključiti Master v vtičnico Slave in obratno. V najboljšem primeru lahko dosežete le, da bo pogon določen, vendar se operacijski sistem ne bo mogel naložiti.

Kako vključitiBios disk za optične medije

Najprej si oglejmo optične pogone. Najpreprostejša rešitev za vprašanje, kako vklopiti pogon BIOS-a, je priti v BIOS s standardnim ključem ali kombinacijo tipk (običajno Del, F2 F12 Esc, njihova kombinacija ali namenske tipke na plošči prenosnika) in tam najti ustrezen del. .


Odvisno od različice Biosa in proizvajalca, je lahko glavna stran, razdelek Standard CMOS Setup, napredne ali napredne funkcije BIOS-a itd. Na seznamu je meni, ki ga pokličete s pritiskom na tipko Enter na njem, nato nastavite na Enabled. Če uporabnik iz nekega razloga ni našel svojega primera na seznamu, pojdite na zagonsko particijo (Boot Sequence, Boot Setup ali samo Boot), kjer se lahko razpoložljive naprave v zagonskih napravah obračajo (na primer uporabite prvo zagonsko napravo prve zagonske naprave). To se običajno izvede s tipkami PageUp in PageDown. Če je naprava zaznana, je vse v redu in uporabnik je preprosto ni našel.

Kako vklopiti zunanji trdi disk?

Zdaj pa poglejmo, kako odpreti napravo za nastavitev BIOS-a v obliki priključenega zunanjega trdega diska. Tukaj ima svoje zapletenosti - vse je odvisno od standarda, ki ga ima.
Za začetek, kot vedno, vstopamo v nastavitve primarnega V /I sistema, po katerem iščemo zavihek, ki ustreza parametrom pogonov. Zdaj morate biti zelo previdni. Glede navrsto pogona najti v SATA ali IDE, USB. Praviloma, če je povezava pravilno izvedena, čeprav se bo ena od teh pojavila na tej napravi, tudi če ne poznate njenega standarda. Nato si oglejte, kaj stoji nasproti pogona. Če je tam nastavljen parameter Disabled, vstopimo v dodatni meni in ga spreminjamo v Enabled.
Ne pozabite, da brez shranjevanja sprememb pogon ne bo deloval. Uporabljamo ustrezne ukaze BIOS-a. V standardni različici, da ne bi hiteli skozi odseke glavnega menija, samo pritisnite tipko F10, ki ustreza ukazu Save & amp; Izhod iz nastavitve, tj. Shranjevanje in izhod iz nastavitev. Po tem se prikaže potrditveno okno z izbiro uporabe tipk (Y - da, N - ne). Pritisnite Y in počakajte, da se sistem ponovno zažene.

Prednostni zagon sistemskega zagona

Odpiranje naprave Biosis je že jasno. Poglejmo še en pomemben trenutek. Recimo, da morate spremeniti naročilo za prenos in namestiti optični pogon ali zunanji trdi disk kot prvo napravo. Ta pristop lahko uporabite pri nameščanju sistema, odpravljanju težav ali preprostem prenosu operacijskega sistema z zunanjega trdega diska.
Kot je jasno, gremo v razdelek za zagon in namestimo pogon (pogon) kot prvo zagonsko napravo in nato shranimo spremembe.

Namesto rezultata

Kot je razvidno iz zgoraj navedenega, je problem, kako v BIOS pogon vključiti kakršen koli tip, rešen preprosto. Vendar pa lahko ta tehnika včasih zahteva dodatne ukrepe. Torej, na primer, v nekaterih primerihNapravo morate preveriti v ustreznem upravljalniku, ki jo lahko pokličete z nadzorne plošče ali z ukazom devmgmt.msc iz ukazne vrstice Run. Morda ga boste morali tu vklopiti. Za nekatere nestandardne naprave, ki jih sistem ne zazna samodejno, boste morda morali namestiti gonilnik gonilnika strojne opreme. Vendar morate biti pozorni na fizično stanje pogona ali trdega diska. Če mikrokrmilnik ne deluje, ne boste storili ničesar - poskusite, da naprava ne bo delovala.

Sorodne publikacije