Dobra brezžična miška: kako izbrati, povezati in nastaviti

Brezžične tehnologije so tesno povezane z različnimi segmenti sodobne tehnologije. Praktično na vseh področjih, kjer je ožičenje mogoče upravičiti, razvijalci ponujajo modele, ki preko interneta uporabljajo radio oddajnike ali module za prenos podatkov. To ne pomeni, da novi modeli povsem izničijo tradicionalne rešitve, vendar uporabniki nedvomno cenijo njihove prednosti. To potrjuje visokokakovostna brezžična miška (ergonomska oblika in stabilno delovanje radijskega modula). Nasprotno pa samo neuspešni razvoj na tem področju še vedno ne dopušča, da bi brezžični modeli popolnoma premaknili računalniško miško, ki teče skozi običajno povezavo.


Značilnosti brezžičnih mišk

Zunaj takšni modeli se praktično ne razlikujejo od vodilnih. Enako telo, gumbi in velikosti - razen, da vam kabel omogoča prepoznavanje sodobnejših sprememb. In tudi teža naprave, ki se poveča v primeru brezžičnih pazduhov, ki jih je treba napajati z baterijo. Mimogrede, dobra brezžična miška lahko stane en element napajalnika tipa prst. Glavna razlika med tehnologijo je način prenosa podatkov o pozicioniranju miške. Če se v tradicionalnih modelih signal prenaša preko USB vmesnikov in praktično izginja iz uporabe PS /2, je princip brezžičnega omrežja zasnovan na tehnologiji Bluetooth in Wi-Fi. Najbolj priljubljena prva možnost jeker moduli Wi-Fi ne morejo uporabljati samostojno in so odvisni od lokalnih internetnih povezav. V primeru Bluetootha je brezžična miška te vrste pogosto opremljena z modulom USB za prenos podatkov prek radijske postaje.


Mnenja o modelu Sven LX-630

Preprost, a hkrati tehnološko napreden model, katerega uporabniki so ergonomski, funkcionalni in zanesljivi. Po mnenju mnogih lastnikov je ta možnost najprimernejša za prenosni računalnik, saj je sam koncept naprave osredotočen na optimizacijo in oblikovanje ter upravljanje - deloma iz tega razloga - model in se zdi preprosto glede na konkurenco. Prav tako ima dovolj občutljivosti z ločljivostjo 2000 dpi, prisotnost načinov stikalne tipke in kompaktnega radia - še en plus za tiste, ki nameravajo dopolniti to modifikacijo prenosnega računalnika. To je zelo dobra brezžična miška in varčevanje z energijo. Uravnoteženo polnjenje vam omogoča, da pozabite na zamenjavo baterij za pol leta. Če govorimo o pomanjkljivostih, v pregledih pogosto omenjamo lahko onesnaženo telo in nenavadno sploščeno obliko telesa, ki zahteva odvisnost.

Ocene modela Marathon M705 iz Logitech

To podjetje je znano po dobri računalniški miški in segment brezžičnih modelov ni razočaral svojih oboževalcev. V tej kategoriji imajo razvijalci Logitech-a več možnosti, ki jih uporabniki zelo cenijo, v kombinaciji pa bo različica Marathon M705 še vedno koristna. Najbližja jeklasičnemu dizajnu v smislu udobja in konfiguracije gumbov. Na splošno praksa kaže, da ustvarjalci brezžičnih modelov namenjajo več pozornosti optimizaciji metode prenosa podatkov, vendar pozabijo na fizični sveženj rok in ohišja. Po mnenju uporabnikov je to pomanjkljivost in je prikrajšana za Logitechovo miško pri modifikaciji M705. Ima uravnoteženo ravnovesje v smislu strukturne ergonomije in organiziranja dela brezžičnega modula. Vendar pa ni bilo slabosti. Mnogi opozarjajo, da se lahko v prostem načinu pomikate po straneh v nasprotni smeri. Takšna pomanjkljivost je značilna za proračunske modele, ki jih ni mogoče pripisati tej miši.

Ocene modelov Sculpt Ergonomic by Microsoft

Po mnenju mnogih strokovnjakov se je Microsoft uspešno izkazal ne le v razvoju operacijskih sistemov, ampak tudi pri ustvarjanju dobre periferne opreme za računalnike. V tem primeru si zasluži pozornost tudi miška Sculpt Ergonomic, ki je bila razvita tudi s poudarkom na visoki fizični ergonomiji. Pregledi navajajo, da zasnova naprave zmanjša obremenitev na zapestju, zaradi česar je delovanje udobno in varno. To je dobra rešitev za pisarniške delavce, ki imajo veliko časa za porabo na računalniku. Na to kaže smer aplikacije in majhna občutljivost 1000 dpi. Ugotovljene so tudi slabosti, ki lahko motijo ​​to brezžično miško. Recenzije, na primer, označujejo označevalno platnico in obseg gumbov - enega odnajbolj neprijetnih operativnih minusov računalniških mišk.

Kako narediti pravo izbiro?

Ko se sprejme končna odločitev v korist brezžičnega modela in se določi približna vrsta primera, je treba pozornost nameniti izvajanju senzorja in njegovemu dovoljenju. Prav te lastnosti določajo neposredne delovne lastnosti manipulatorja. Običajno je izbira med modeli z laserskimi in optičnimi senzorji. Spoznavanje, katera brezžična miška je najboljša, vam pomaga spoznati prednosti obeh možnosti. Laserski senzorji imajo koristi od natančnega pozicioniranja in vsestranskosti pri delu z različnimi površinami. Pravzaprav optični modeli nimajo prednosti pred laserskimi analogi v smislu funkcionalnih lastnosti, vendar so veliko cenejši. To je še posebej pomembno, saj sposobnost laserja, da popravi lokacijo miške, ni vedno potrebna. V zvezi z dovoljenjem je ta vrednost v povprečju 1000-2000 dpi in jo lahko regulira uporabnik. To vpliva na hitrost in občutljivost miške. Višja kot je dovoljenje, večja je sposobnost lastnika, da prilagodi obnašanje manipulatorja pod njegovim slogom dela.

Katere dodatne značilnosti je treba upoštevati?

Najprej se z dodanimi gumbi dosežejo dodatne funkcije in zmožnosti računalniških mišk. Pogosto so to orodja, ki omogočajo natančnejšo prilagoditev posameznih parametrov delovanja manipulatorja. Na primer, dodatni gumbi pomagajo izbrati enako ločljivost senzorja v določenem razponu, spremeniti način pomikanja in tako naprej.Mnogi proizvajalci preizkušajo tudi nove tehnologije prenosa podatkov. Na primer, Logitechova miška v modifikaciji MX Anywhere 2 s pomočjo lastniškega sistema Easy-Switch omogoča lastniku, da hkrati komunicira z več napravami. Preklop med konjugiranimi komponentami se izvaja tudi s pomočjo posebnega gumba. Takšna možnost se morda zdi zapletena, vendar za igralce ali napredne uporabnike osebnih računalnikov bistveno olajša delo.

Koliko je računalniška miška brezžična?

Prehod na nove tehnologije skoraj vedno prispeva k dvigu cene končnega izdelka. To se je zgodilo tudi z računalniško miško, ki je izgubila žico. Kupite ta model v najcenejši različici je mogoče za približno 500 rubljev.Morda so naprave cenejši, vendar je njihova kakovost dvomljiva. V sredini istega segmenta so predstavljeni modeli s ceniki 1-15 tisoč, ki spada v omenjeni model Sven LX-630. Lahko rečemo, da je poceni in dobra brezžična miška, vendar obstajajo še bolj privlačne možnosti. Spremembe, katerih stroški presegajo 2 tisoč, se razlikujejo ne le v tehnološko naprednejšem načinu povezave, ampak tudi v materialih, originalni zasnovi in ​​trajnosti.

Povezovanje brezžične miške

V času priključitve se morate prepričati, da je manipulator opremljen z napajalnikom in pripravljen za delovanje. Nato lahko greste neposredno do povezave. Če uporabljate radijski modul, ga morate vstaviti v ustrezen priključek - običajno USB. Potem se bo postopek začelsamodejno iskanje gonilnikov. Ta korak lahko traja nekaj minut, potem pa bo naprava pripravljena za uporabo. Po tem se postavi vprašanje, kako nastaviti brezžično miško, ki je povezana z računalnikom. Toda pred tem se morate prepričati, da debugged povezava deluje stabilno in ne moti vzporedno povezane opreme. To je treba upoštevati, če na primer en modul Bluetooth hkrati služi več napravam.

Kako nastaviti brezžično miško?

Prilagoditev morate izvesti prek nadzorne plošče v razdelku, ki je namenjen napravam in opremi. Posebno okno s pododdelki se nanaša na priključeno miško. Tukaj morate določiti parametre hitrosti kurzorja, število vrstic v enem kliku, itd. Lahko se postavi vprašanje, kako konfigurirati brezžično programsko opremo v delu povezave prek Bluetootha. Pravzaprav govorimo o primerih, ko lahko manipulator priključimo preko vgrajenega modula in izbranega USB senzorja. Neposredno preklapljanje med načini se izvaja na isti nadzorni plošči, vendar se je treba posvetiti ne nastavitvam miške, temveč odseku brezžične komunikacije Bluetooth.

Sklep

Kakovostno opremo najpogosteje določata načelo delovanja, ampak izvajanje. Vodilna miška je lahko veliko ugodnejša od brezžične naprave, kljub vsem prednostim radijskega modula. Poleg tega tudi dobra brezžična miška za nekatere vidike aplikacije izgubi klasične modele. InNe gre le za okorno obliko in potrebo po zamenjavi baterij. Žal tudi napredna brezžična komunikacijska orodja ne zagotavljajo enake ravni komunikacije, kot v primeru povezovanja prek tradicionalnih vmesnikov. Vendar pa napredek ni na kraju samem in letno razvijalci ponujajo vse bolj napredne načine za reševanje takšnih problemov.

Sorodne publikacije