Kateri SSD je bolje izbrati: pregled, opis, ocene

Izbira pogona SSD je resna zadeva. Kljub trdni starosti v svetu tehnologije je za nekatere še vedno nedosegljiva. Še posebej, ko gre za domače računalnike, ki ne zahtevajo visoke zmogljivosti. Toda vprašanje, kateri SSD je bolje izbrati, je še vedno pomembno, čeprav je vredno naprave.

Zakaj?

Preden hitite na internet in pomislite, kateri SSD je najbolje izbrati, morate na splošno razumeti, za kaj je potreben. Polprevodniški pogon je prvič zamenjal ves znani trdi disk. Toda, da bi ga nadomestili, še ni preganjan. Seveda, SSD je hitrejši od HDD, je zaščiten pred mehanskimi poškodbami, ker je predstavljen s pomnilnikom flash. Toda njegova cena je veliko večja. Na primer, strošek trdega diska je 1-2 TB, kar ustreza stroškom pogona SSD 240 GB.


Kombinacija

Kateri SSD je bolje izbrati? Seveda je vse zelo individualno. Izbira bo odvisna od vaših ciljev in sistema kot celote. Ker so stroški polprevodniškega pogona visoki, jih mnogi dobijo skupaj s trdim diskom. Tako lahko dodate HDD na 1-2 TB s 240 GB pogonom. Zakaj je to storjeno? Na ta način lahko preselite v operacijski sistem SSD. To vam bo pomagalo hitreje zagnati računalnik. Lahko vpliva tudi na odkrivanje številnih standardnih aplikacij.
Nekateri uporabniki raje namestijo na igre SSD, tako da delajo z nadgradnjoproduktivnosti Nakup bolj prostornine SSD bo stalo precej. Včasih se zdi popolnoma neupravičeno.


Kako izbrati?

Kateri SSD je bolje izbrati, boste razumeli, ko preučujete možnosti, na katere morate biti pozorni pri nakupu. Za začetek si morate ogledati faktor oblike. To je fizična velikost naprave. Na splošno skoraj vsi sodobni računalniki podpirajo katerega koli od njih, vendar lahko pride do težav z ločenimi formati. To točko je treba pojasniti. Vrsta pomnilnika ni tako pogosto potrebna. Poleg tega proizvajalci zdaj poskušajo izbrati najučinkovitejšo možnost. Kljub temu pa se bo treba pred nakupom ukvarjati z MLC in TLC. Hitrost dela ni vedno določena v specifikacijah za izdelek. Toda bolje je tudi vedeti, preden kupite določen model. Šele potem, ko se naučite hitrosti pogona, boste razumeli, kateri disk SSD je bolje izbrati. Potem morate določiti glasnost. Tukaj, spet, je vredno spomniti, da je strošek SSD-ja zelo visok v primerjavi s ceno trdega diska. Zato bomo morali žrtvovati nekaj: ali obseg ali hitrost dela. V skrajnem primeru je mogoče paziti na proizvajalca. Seveda že obstajajo tisti, ki so se opredelili kot razvijalec kakovostnega izdelka. Toda stroški blaga so lahko višji. Zato je bolje izbrati nekaj povprečnega, ne pa slediti blagovni znamki.

Obseg

Eno glavnih meril za izbiro je obseg. V tem primeru je najbolje izbrati SSD disk, individualno rešitev. Če ste pripravljeni porabiti12-15 tisoč rubljev za nakup solid state pogon 1-2 TB, potem je izbira očitna.
Če želite dodati samo glavni pomnilnik na trdi disk, lahko izberete različico 60 GB. Ponavadi kupci izberejo od 60 do 120 GB, da namestijo operacijski sistem in izboljšajo delovanje računalnika. 240-500 GB je dovolj za shranjevanje vaših osebnih podatkov. Za popolno kompilacijo iger so potrebni solid-state pogoni z velikimi količinami. Hkrati igralec še vedno ne more storiti brez HDD.

Vrste diskov

Pri izbiri naprave se morate spoprijeti z vrsto SSD-ja. Za kaj? Vrsta naprave vpliva na zmogljivost. Vendar pa obstaja težava: določite lahko samo, katero različico pogona potrebujete. Zato je lažje začeti z ugotovitvijo, katere vrste so. Polprevodniške pogone lahko ustvarite na podlagi:
 • TLC;
 • MLC;
 • SLC;
 • V.
 • To so najpogostejše različice. TLC je najugodnejša možnost. Ima celico na treh ravneh. Lahko deluje s 3-5 tisoč cikli snemanja. Njegove hitrosti niso previsoke, vendar so še vedno višje od HDD. Za osnovni sistem ali najbolj preprosto igro deluje odlično.
  MLC je draga vrsta pogona. Ima večnivojsko celico. Število ciklov snemanja je enako kot v prejšnji različici. Toda tak pogon je bolj zanesljiv in cenovno dostopen. Igralci bi morali posebno pozornost nameniti tej možnosti. SLC - deluje z enonivojsko celico. Je najbolj trpežna, odporna na različne temperature. Pokaže visokozmogljivost in vam omogoča uporabo do 10.000 ciklov za pisanje. V je Samsungov lasten razvoj. Poseben je zaradi svoje izjemne hitrosti dela. Te možnosti so osnova za razvoj bolj zmogljivih pogonov.

  Oblika faktorja

  Kateri SSD je najbolje izbrati za prenosni računalnik? V tem primeru boste morali preučiti parameter faktorja oblike. Prikazuje fizično velikost in obliko pogona. Najbolj priljubljeni so:
 • SSD 25 ";
 • SSD M. 2;
 • SSD 18".
 • Slednja možnost je manj pogosta, idealna, če ne veste, kateri SSD je najboljši za prenosni računalnik. Najbolj vsestranski faktor je SSD 25. "Izgleda kot majhna škatla, nekaj podobnega trdim diskom za prenosne računalnike. Kljub temu, da je takšen SSD pogon zelo kompakten, ga je mogoče namestiti tudi na navaden računalnik.
  Če takega oddelka ni, boste morali dobiti poseben zapah, ki je nameščen na prostoru na trdem disku, kar je povezano s SATA 3. SSD M. 2 je popolnoma drugačen. Oblika, ki je za razliko od prejšnje. Je zelo podobna pomnilniškemu modulu. Torej ni presenetljivo, da je tak pogon priključen na matično ploščo. Mimogrede, ta možnost je še boljša, če ne veste, kateri disk SSD za prenosnik je bolje izbrati.Napravo lahko namestite v ultrabook.
  SSD 18 "je najbolj redka oblika, ki jo je treba iskati dolgo časa, saj se prodaja v omejenih količinah, vendar je popolnoma primerna za prenosne računalnike, čeprav bo tukaj treba pojasniti razpoložljivost ustreznega priključka v specifikacijah za računalnik.

  Hitrost

  Pri preklopu na HDD se vam bo zdelo celo najzgodnejši polprevodniški pogon bliskavica, vendar je za zahtevnejše uporabnike pomemben parameter hitrost SSD-ja. hitrost je v veliki meri odvisna od t Ip pomnilnika, vendar je značilnost naprave, da temelji na flash NAND.Zato je razlika med tem parametrom različnih modelov je majhna.Vsaj v trenutku.Zato, če boste kupili pogon, da bi preprosto naložite datoteke tam, \ t potem je najpreprostejša možnost za vas, bo težko najti, stroški pa bodo v primerjavi z drugimi nizki.Če želite postaviti SSD igro ali visoko zmogljive aplikacije, potem potrebujete najhitrejši model. Vsak proizvajalec ne določi parametra hitrosti v značilnostih izdelka. Lahko pa pogledate vrsto spomina. Če obstaja TLC, je to najbolj proračunska možnost. V primeru tipa V se situacija obrne.

  Tehnologija

  Nič manj pomemben dejavnik pri izbiri za nekatere je razpoložljivost različnih vrst tehnologij. Na primer, funkcija TRIM. Podpira zmogljivost pogona in podaljšuje življenjsko dobo pogona.
  Obstaja tudi tehnologija SMART. Lahko je koristnotiste, ki cenijo samonadzor, analizo in poročanje o napravi. Takšen pogon lahko samostojno najde težave, dela z napakami in jih popravi. Tehnologija lahko uporabnika opozori, da življenjska doba pogona ni dolga. On pa lahko hitro shrani svoje podatke, da jih ne izgubi.

  Drugi dejavniki pri izbiri

  Mnogi želijo vedeti, katere SSD-je, ki jih je podjetje najbolje izbrati. Seveda, nihče ne bi svetoval izbire najbolj proračunske možnosti. Kljub temu je pomembno, da vsi dobijo popolno ravnovesje med kakovostjo in ceno. Zdaj lahko srečate številne proizvajalce, ki se ukvarjajo z izdajo SSD. Kateri izmed najboljših se lahko določi le s prejšnjim ugledom. Zato je Samsung še vedno priljubljen, ki je poleg kopiranja že izumljene tehnologije uspel razviti NAND 3D pomnilnik, ki se zdaj šteje za izjemno hiter. Kingston je bil načeloma že dolgo časa "morski pes". Znani so po kakovostnih izdelkih, ki nimajo nobenih vprašanj. Silicon Power se ponaša tudi z dobro zmogljivostjo. Proizvajalec jim zaupa tudi glede njihove kakovosti in proračunske vrednosti. Na kaj še lahko pazite? Ko uporabnik ne ve, kateri je najbolje izbrati SSD za osebni računalnik, lahko tudi upošteva materiale primera. Značilnost naprave je, da za razliko od trdega diska v njem ni premičnih elementov. Zato praktično ni nagnjen k fizični škodi (seveda, če ne pretepa s kladivom). Ampak, če ste nastavljeni na absolutno kakovost, potem morate vedeti, kaj lahko pogoni imajo plastično ali kovinsko lupino.Seveda, zadnja možnost - najbolj zanesljiva.

  Najbolj priljubljeni modeli

  In zdaj od teorije do prakse. Seveda je kupcu težko narediti, ne da bi pogledal in vsaj površno pogledal najbolj priljubljene modele SSD. Ne moremo zanemariti povratnih informacij uporabnika, saj le oni pogosto dajejo pravo sliko kakovosti naprave. Leta 2018 se je pojavilo veliko novih modelov. Do sedaj, leta 2019, nič ni slišal o najnovejših, morajo biti zadovoljene lanske možnosti. Med njimi so najbolj koristni:
 • Samsung 850 EVO;
 • Samsung 960 PRO;
 • SanDisk Extreme Pro 480 GB;
 • Kingston KC400 SSDNOW;
 • WD Blue SSD 1TB;
 • Kingston HyperX Savage 480 GB.
 • Med temi modeli lahko zagotovo najdemo najboljšo možnost tako za domači računalnik kot za delo /igranje.

  Samsung 850 EVO

  Kljub slavnemu proizvajalcu se lahko ta možnost upravičeno šteje za najboljšo glede cene in kakovosti. Če želite kupiti možnost za 500 GB bo stalo 10 tisoč rubljev. Med vsemi spremembami tega modela je mogoče najti odgovor na vprašanje, kateri SSD je najboljši za domači računalnik. Obstajajo različice za 120 GB, kar je najboljša možnost za preproste sisteme.

  Ocene Samsung 850 EVO

  Uporabniki pustijo večinoma pozitivne ocene. Naprava se je izkazala za zanesljivo in enostavno povezavo. Kljub temu, da ima tip TLC spomina, še vedno preseneča hitrost dela. Kupci so pohvalili tudi tehnologijo, zaradi katere lahko model presega konkurenco.

  Samsung 960 PRO

  Ta različica, za razliko od prejšnje, je prejelaOblika faktor M. 2. Ni tako priljubljen kot univerzalni modeli, saj vse matične plošče nimajo potrebne reže. Kljub temu lahko pogon postane eden najboljših v preteklem letu.

  Pregledi za Samsung 960 PRO

  Strankam je bila ta možnost všeč, ker je bila ena najbolj produktivnih. Ugotovili so prisotnost tehnologije Samsung NAND, kot tudi hitrosti pomnilnika MLC. Negativno so se odzvali kupcem le na stroške. Glede na različico M. 2, 500 GB bo moral plačati 22 tisoč rubljev, vendar enako količino, vendar s faktorjem 25, bo stala dvakrat ceneje. SanDisk Extreme Pro 480 GB pregledi
  Seveda, 480 GB različica ni najbolj priljubljena, vendar se je izkazalo, da je veliko. Eden od najbolj zahtevnih od tega proizvajalca, ki je opazil visoko hitrost Th naprava. V tem primeru je 480 GB plačati le 13 tisoč v primerjavi z dražjimi modeli zdi odklon malenkost.

  Kingston KC400 SSDNOW

  Proizvajalec ve, kateri pogon SSD je najboljši za svoje uporabnike. Zato je lahko ustvaril vsestransko različico, ki bi ustrezala vsaki vrsti naprave. Zaradi dobre hitrosti je mogoče kupiti tako za igralni računalnik začetnega razreda kot za domači sistem.

  Ocene o Kingston KC400 SSDNOW

  Uporabniki so komentirali proizvajalcapazite na sprostitev skladiščne zmogljivosti od 120 Gb do 1 TB. Različica 512 GB je mogoče kupiti za samo 10 tisoč rubljev. Kupci so zadovoljni z razpoložljivostjo tehnologije, ki podaljša življenjsko dobo naprave. Krmilnik v notranjosti pomaga uporabniku preprečiti branje in pisanje napak.

  WD Blue SSD 1TB

  To je dobra hitra vožnja, ki vas bo stala 22 tisoč rubljev. Kljub dejstvu, da deluje pretežno v TLC celicah, zaradi prisotnosti dodatnih elementov SLC podpira visoke hitrosti.

  Mnenja o WD Blue SSD 1TB

  Veliko ljudi je zdaj pripravljenih dati 15-20 tisoč rubljev za visokohitrostno shranjevanje. Zato niso vsi negativno naravnani za visoke stroške. Poleg tega so za ta denar prejeli kar 1 TB spomina. Nekateri so ugotovili, da so bili prijetno presenečeni zaradi različnih oblik.

  Kingston HyperX Savage 480GB

  Še en izdelek podjetja Kingston, vendar serija HyperX. Te naprave so vnaprej oblikovane za igralne sisteme. Torej, če ne veste, kateri SSD je najboljši za gaming laptop, lahko pozoren na ta model. Vse bo odvisno od tega, ali je naprava v reži.

  Mnenja o Kingston HyperX Savage 480GB

  Uporabniki so takoj opazili značilnost tega modela - tehnologijo Savage, ki je omenjena v naslovu. Ima v sebi procesor s štirimi jedri. Namenjen je za osem podatkovnih kanalov.

  Različice prenosnih računalnikov

  Treba je omeniti univerzalni SSD prenosnik. Seveda so lahko vsi zgoraj navedeni modeli nameščeni tudi v prenosni računalnik, vendar so bolj priljubljeniUporabniki računalnikov. Če je v notranjosti prenosnega računalnika priključek mSATA, bodite pozorni na Kingstonov mS200. To je morda edina možnost, ki bo ustrezala podobni situaciji. Če imate priključek M. 2, si lahko ogledate KC1000 in SSDNow M. 2 SATA G2 istega proizvajalca. Prva različica kaže odlične zmogljivosti, druga pa ponuja poenostavljeno povezavo.
  Western Digital WD Green PC SSD je precej proračunski model. Različica za 120 GB bo stala le 1600 rubljev. SSD M. 22280500GB od Samsunga vas bo stalo 6500 rubljev, vendar boste dobili dovolj velik prostor za shranjevanje, kar je dovolj za vsakodnevno uporabo. Mimogrede, ta model je tudi odličen za delo s trdim diskom. Zato lahko vzamete manj verzijo v razsutem stanju in se povežete s sistemom s trdim diskom.

  Zaključek

  Torej, da bi kupili dober SSD, ni veliko za vedeti. Dovolj je, da si ogledate osnovne parametre naprave in določite njen namen. Če želite uporabiti pogon za vsakodnevne pisarniške naloge, morate kupiti najpreprostejšo možnost za 120 GB in jo povezati na HDD. Tako lahko pospešite delovanje sistema in ne izgubite osebnih datotek. Če ste iskali za nakup bolj resen model, ki lahko celo zamenjava za vaš trdi disk, potem je glavna stvar, da se kopičijo več denarja, da bi lahko kupili zajetno voziti. Če nimate možnosti nakupa kapacitivnega SSD-ja, poglejte kombinirane naprave. Nekateri proizvajalci proizvajajo HDD /SSD hibride. Takšne različice lahko zadovoljijo uporabnika, ki želi zgraditi povprečjeuspešnosti.

  Sorodne publikacije