Fallout 3: Sistemske zahteve za udobno igro

V igri Fallout 3 igrajo sistemske zahteve pomembno vlogo. Vsak računalniški projekt pred nakupom ali prenosom mora igralec preveriti v skladu s tehničnimi parametri. Če sistem ne ustreza minimalnim zahtevam, ki jih določijo razvijalci, ne smete gledati na stran igre. V nasprotnem primeru bo oseba preživela prosti čas in zaman porabila denar za nakup.

Sistemske zahteve in FPS

Da bi razumeli, katere sistemske zahteve Fallout 3 so nameščene, morate razumeti splošno razumevanje sistema. Kakovost predvajanja igre na zaslonu je prikazana s signalom FPS. Prikazuje število sličic na sekundo. Višji kot je ta parameter, bolje je, da sistem izpolnjuje minimalne zahteve. Največjo vlogo ima grafična kartica, ki je neposredno odgovorna za procese na zaslonu. Poleg tega je stopnja pomembnosti procesor. Ohranja delovni status sistema in je odgovoren za funkcije vsakega procesa, zato ima igra neposreden vpliv. Tretje mesto je RAM, ki bi moral biti na voljo za ostranjevalno datoteko. Druge funkcije so potrebne samo za zagon.

Fallout Universe

Mnogi oboževalci so pred izdajo tretjega dela serije dejali, da so sistemske zahteve Fallout 3 previsoke. Po pregledu kakovosti grafike in velikega odprtega sveta se je mnenje navijačev bistveno spremenilo. Nadaljevanje serije pripoveduje zgodbo, kako mora glavni lik preživeti v požgani puščavi, ki je prekrila celine planeta Zemlje. To se je zgodilozaradi dejstva, da Kitajska in ZDA v vlogi velesil niso razdelile območja proizvodnje nafte. Od takrat je minilo veliko let in nihče se še ne spominja, kako so začeli delovati rakete. Ljudje, ki so uspeli preživeti, se zdaj skrivajo v odlagališčih, odprte lokacije pa polnijo mutantni mutanti in različne pošasti.

Igralnost v celoti opravičuje sistemske zahteve Fallout 3 za high-end. Igralec lahko stopi v stik s katerokoli temo, uporabi stotine orožij, prenese znak, jede, pije in še veliko več. Zaradi te raznolikosti so oboževalci oboževali ta projekt in celotno linijo iger Bethesda Softworks.

Zagon igre

Da bi odjemalec iger zagnal računalnik, sistem potrebuje najnižje karakteristike. V Fallout 3, minimalne sistemske zahteve za stanje tekočega leta že videti zelo nezahtevne. Igralci poskušajo spremljati tehnične trende in redno posodabljati svoje osebne računalnike. Ta projekt se ne bo začel z minimalnimi grafičnimi nastavitvami samo na zelo šibkih napravah. Operacijski sistem mora biti Windows XP katere koli različice, tudi prvi servisni paket. Procesor je potreben s 24-urno hitrostjo. Zaželen je Intel Pentium 4 model, vendar bo del iz AMD s podobnimi parametri ustrezal. Operativni pomnilnik - vsaj 1 gigabajt, ker je v času sprostitve te igre, je bilo minimalno število, ki proizvaja modele osebnih računalnikov. Video kartica je primerna za NVIDIA 6800 s 265 megabajti pomnilnika, potrebna je podpora za DirectX 9.0 c. Tudi GPU oddrugih proizvajalcev s podobnimi parametri.

Udobna igra

V industriji iger na srečo velja, da je razlika med minimalnimi zahtevami in parametri za prijetno igro približno dvakrat višja. Za prikaz od 30 do 60 slik na sekundo mora sistem slediti času, ko je bil projekt sproščen. V Fallout 3 se sistemske zahteve za PC verzijo tudi držijo tega trenda. Na primer, za igro brez obešalnikov potrebujete 2 GB RAM-a. Hitrost procesorja se ni spremenila, sam model pa potrebuje višjo velikost. Igralec z Intel Core2Duo ali ustreznim procesorjem proizvajalca AMD se bo počutil udobno. Video kartica ima enak položaj kot RAM. Namesto 265 megabajtov se prikaže 512, modeli pa so se povečali za dva naročila (serija NVIDIA 8800, serija ATI 3800). Druge zahteve se niso spremenile.

Izhodni dodatki

Uspeh tretjega dela serije razvijalcev je spodbudil ustvarjanje velikega dodatka k projektu. Po objavi so navijači takoj začeli iskati sistemske zahteve Fallout 3 New Vegas - in z olajšanim izdihom. Od minimalnih in priporočenih parametrov se ne razlikujejo od glavnega dela. Z izjemo dodatnih 2 gigabajta pomnilnika na trdem disku (šest je bilo osem) in pojavila se je tudi prisotnost operacijskega sistema Windows 7. Navijači so se zahvalili razvijalcem za odlično optimizacijo projekta. Vsi se strinjajo, da podjetje Bethesda Softworks redko proizvaja igre, vendar so vedno drugačne kakovosti. Fallout 3 New Vegas je dodal štiri dodatne zgodbe,nove lokacije, orožje, načini težavnosti, več igralcev in več.

Načini za povečanje števila posnetkov

Če se uporabniški sistemski parametri ne ujemajo s tistim, kar je potrebno za udobno igro, je vredno upoštevati nasvete za povečanje FPS. V Falloutu 3 na primer sistemske zahteve za Windows 7 niso primerne za predvajalnik. Če želite povečati hitrost sličic, morate prenesti posebno programsko opremo. Program Razer Game Booster je odlična izbira. Čisti nepotrebne procese in daje igri več prostora. To vam omogoča izboljšanje kakovosti slike, kot tudi zamrznitev hangarja. Če so v kadrih pogosto poskakovanja, je vredno defragmentirati trde diske. To vam bo pomagalo zbirati datoteke iger na enem mestu. Za ta postopek bi moral redno poskrbeti namenski predvajalnik z več igrami za prenos. Računalnik je kompleksen sistem, in ko gre za napake, je pogosto težko najti razlog zanje. Bolje je, da vse naredite takoj in sledite naročilu. Potem ne boste potrebovali nasvetov za povečanje hitrosti slikanja.

Sorodne publikacije