Kaj je pin in za kaj je potreben

V vsakem vozilu je mehanizem, kot je zatič. Kaj je pin? Nekateri ležaji so opremljeni s posebno napravo, ki je nekaj podobnega osi, ta mehanizem se imenuje zatič. Del se lahko nahaja ne le na ležišču, temveč tudi na robu gredi ali na sredini. Naslov pina se spremeni iz svoje lokacije. Zatik, ki je na robu gredi, se imenuje trn, če pa je na sredini, se že imenuje vrat. Kaj je "peti" zatič? Lahko je končno, v tem primeru je izdelek izpostavljen aksialni obremenitvi in ​​se imenuje "peta".

Konfiguracija vrtljivega sornika

Uporablja se tako na pogonu na vsa kolesa kot na konvencionalnih strojih. V tem razdelku bomo izvedeli, da je to pin v avtomobilih s pogonom na vsa kolesa in kako se razlikuje od drugih.
Zapp, ki je nameščen v vozilih s pogonom na vsa kolesa, ima svoje konstruktivne razlike. Ima podporo in sam primer. Kroglični ležaj služi kot pregrada, ki ne dopušča, da bi smeti prišle v notranjost in zagotavljajo obrat. To je vrtljivi zatič, ki služi kot zanesljiva pritrditev med nosilcem in pasom. Nekateri avtomobili so opremljeni s sistemom avtomatskega črpanja koles in imajo specializirane šablone, ki neposredno izvajajo črpanje pnevmatik. Takšni deli imajo navojni del, tesnilno pušo, bat in podporno podložko.


Funkcionalnost

Zahvaljujoč navojnemu delu je pri nastavitvi pesta zagotovljena maksimalna kakovostna napetost. Da bi naredil rezbarijoče je površina delovala bolje, korak rezanja niti ne sme biti večji od dveh milimetrov. Podstavek, ki se nahaja pod tesnilom, bo vozniku pomagal prihraniti ne le finančne stroške, temveč tudi moralne bojazni. Če tega rokava ne uporabite, morate na delovno površino stopiti dodaten sloj, po katerem se popolnoma raztegne in na koncu polirati. Toda najmanjša stvar bo le zamenjava nepomembnega rokava z novim.

Skladišče

Proizvajalci namenjajo veliko pozornost ne le velikosti, temveč tudi kakovosti, preden naredijo obračalni čep. Za bolj kakovostne in trajne dele se taka kovina uporablja kot 35HГСА. Kaj je pin 35HGSA? Sestoji iz: ogljika, žvepla v spojini s fosforjem, silicijem in manganom. Tak nabor elementov močno izboljša vse značilnosti zatiča, kar pa poveča življenjsko dobo njegovega delovanja. Izdelek je trajen in zanesljiv, prilagojen za dolgotrajno uporabo.

Sorodne publikacije