Datoteka SQL. Format datoteke SQL: opis razširitve

Baze podatkov so kompleksni sistemi, ki vsebujejo informacije v zvezi s tabelami. Datoteka SQL - format baze podatkov pogleda SQL. Z drugimi besedami, to je navadna besedilna datoteka z nizom navodil za delo z informacijami v tabelah.

Opis

Format datoteke * .sql pomeni jezik za poizvedbe strukturiranih datotek. Kategorično se nanaša na datoteke baze podatkov. Vsebuje besedilne informacije, kot tudi niz navodil, ki mu omogočajo obdelavo, iskanje, razvrščanje, brisanje vrstic iz baze podatkov (baze podatkov), dodajanje novih, ustvarjanje vzorca na podlagi danih parametrov. Niz navodil je predstavljen v obliki operaterjev jezika poizvedb.


Kako odpreti datoteko SQL?

SQl format odpre vse aplikacije, ki delajo z bazami podatkov. Ta seznam vključuje:
 • MySQL - eno izmed najbolj priljubljenih DBMS (sistem za upravljanje baz podatkov). Združljiv z vsemi znanimi operacijskimi sistemi.
 • Microsoft Office Access je razširjena zbirka pisarniške programske opreme za Windows.
 • PostgreSQL je sodoben in uporabniku prijazen DBMS, ki konkurira MySQL.
 • Vsi ti programi (razen za Access) niso nameščeni samo v sistemu, temveč tudi prilagodijo sistemske datoteke, ko namestite - da bi večnamenske baze podatkov težko in ustrezno le, če je potrebno, nadaljnje delo. V nasprotnem primeru razmislite o drugih možnostih.

  Urejevalniki besedil

  Da bi videli, kaj lahko datoteko SQL * .sql odpre s preprostim besedilomurejevalnik, kot je Beležnica, Wordpad, Vim ali Beležnica. Poleg tega "vsak" epitet pomeni, da lahko urejevalniki besedil "Linux" odprejo in uredijo datoteke zbirke podatkov. Pomembno! Po urejanju datoteke ne pozabite shraniti v izvirni obliki.
  Pomanjkanje te metode: pomanjkanje funkcionalnosti DBMS. Delati boste morali samo z vsebino besedila, brez možnosti pisnega sporočila o napaki ali poudarjanja napak pri spreminjanju podatkov. Zaradi tega so za urejanje datoteke SQL primernejši DBMS SQL.

  Sorodne publikacije