Več o tem, kako ugotoviti zmogljivost pomnilnika vaše grafične kartice

Vsak uporabnik računalnika v določenem trenutku postavi vprašanje: "Kako vem pomnilniško zmogljivost grafične kartice?" Ker je adapter ena od glavnih komponent naprave, je na voljo več načinov za iskanje informacij. Spodaj je prikazanih nekaj možnih načinov za pridobitev informacij o grafični kartici na napravi, pa tudi o sklepih o njihovi udobnosti. Vsaka metoda se lahko uporablja v operacijskem sistemu Windows, začenši s 7. različico.

Številka orodja 1. Desktop

Če želite najti informacije o modelu in velikosti grafične kartice, morate najprej uporabiti najpreprostejši način - preveriti ločljivost monitorja. Ta metoda je postala na voljo po uveljavitvi dovoljenj, ki so jih razvili razvijalci.


Kako ugotoviti velikost grafične kartice z nastavitvami dovoljenj, vključno z Windows 8.1:
 • Z desno tipko miške kliknite kjerkoli na namizju, izberite "Ločljivost zaslona".
 • Kliknite
 • Nato se pojavi okno z informacijami o grafični kartici, ki je nameščena na vašem računalniku.Za odgovor na vprašanje, kako ugotoviti pomnilniško zmogljivost video kartice, kliknite gumb "Lastnosti"
 • . Integrirano ali diskretno, praviloma domače naprave delujejo na integrirani video kartici Dapterji so močnejši, lahko jih zamenjamo, podpiramo tudi potrebno igranje in uporabljamo v primerih, ko se je uporabnik odločil za testiranje lastnine.V igralnih napravah je takšna kartica vedno nameščena, saj igranje integriranega ne bo delovalo. Pri uporabi prenosnega računalnika zamenjava grafične kartice ni mogoča, saj je priključek dodatnega adapterja.


  Orodje št. Device Manager

  Naslednji enostaven način, da dobite odgovor na vprašanje "Kako izvedeti pomnilniško zmogljivost grafične kartice v operacijskem sistemu Windows 8.1" je, da zaženete upravitelja naprav z OS.
  Koraki za uporabo metode so primerni za vse različice sistema Windows:
 • Z desno miškino tipko kliknite gumb "Start". Če je na seznamu postavka Upravitelj naprav, kliknite nanj in pojdite na drugi korak. Če takšne postavke ni, kliknite na "Nadzorna plošča".
 • V obliki predogleda izberite "Velike ikone", nato pa poiščite "Upravitelj naprav".
 • V razširjenem odseku odprite zavihek "Video adapterji". Ta jeziček prikaže seznam vseh priključenih adapterjev obeh tipov. Če želite poiskati informacije o pomnilniku video kartice, morate z desno miškino tipko klikniti napravo in izbrati Lastnosti.
 • Dodatni podatki se nahajajo v drugih zavihkih, prav tako je mogoče posodobiti adapter, če so na voljo nove različice.
 • Opisana metoda je enostavna in ne zahteva namestitve dodatne programske opreme za njeno uporabo. Če uporabnik potrebuje več podatkov o delovnem vmesniku, uporabite eno od naslednjih metod.

  Številka orodja 3. Okno

  Metoda je uporaba želenega ukaza, po katerem se uporablja sistemNavedite potrebne podatke:
 • Pritisnite tipke Win + R, nato v oknu kliknite Zaženi, vnesite dxdiag in kliknite V redu.
 • Odpre se okno, v katerem lahko izberete zavihek »Zaslon«. Prikaže vse informacije o uporabljenih gonilnikih in grafičnih karticah.
 • Če ne dobite dovolj informacij, uporabite msinfo32 tako, da ga vnesete v okno Run iz prvega koraka.
 • Preklopite med zavihki okna "Sistemske informacije", kliknite "Komponente" in izberite "Prikaz". V tem razdelku bodo prikazani vsi podatki o video vmesniku.
 • Ta metoda zaklene seznam metod, ki ne zahtevajo namestitve dodatne varnosti. Upamo, da vam je ta članek pomagal ugotoviti, kako ugotoviti pomnilniško zmogljivost vaše grafične kartice.

  Sorodne publikacije