Audi 80 V4: Značilnost in fotografija avtomobila

Audi 80 je cela generacija nemških avtomobilov, ki se proizvajajo že desetletja. Prvi model modela je potekal v oddaljenih 72 letih. Avto je hitro padel na okus javnosti. Kmalu je model Audi 80 začel osvojiti svetovni trg. Danes bomo pogledali najnovejšo karoserijo - "Audi 80 B4". Fotografija in pregled avtomobila - še v članku.

Oblikovanje

Avto za tako značilno, polno obliko telesa je v Rusiji prejel vzdevek "sod". B4 je najnovejši model legendarnega modela. V tem telesu "Audi" je bil izdan od 91 do 96 let.
Dizajn avtomobila je bil za tiste čase napreden. V primerjavi s prejšnjim telesom V3 «Audi 80 V4» je prejel drugo zasnovo spredaj in zadaj. Najprej želim omeniti rešetko radiatorja, ki je postala sestavni del s kapuco. Nekje taka odločitev je že bila uporabljena, pravijo motoristi. In res, prvič se je tak model pojavil na Mercedesu. Posebnost novega "soda" je nova zasnova zadnje optike. Zdaj je bolj "duhovna". In ličinke pokrova prtljažnika so integrirane v desno svetilko. Odbijači, ne glede na komplet, so pobarvani v barvi karoserije, kar je enako kot stranska ogledala. V osnovni izvedbi je bil avto opremljen s 15-palčnimi lita kolesa. "Borchets" pogosto najdemo "Borbets" in BBS-diske. Popolnoma poudarjajo strogo, klasično zasnovo Audi 80 V4. Mimogrede, pri različicah s 6-valjnim motorjem (o tehničnih značilnostih bomo povedali malo kasneje) sprednje smernikenameščen v odbijaču. To velja za limuzine in vsestranske ljudi. Tudi Audi 80 V4 je bil izdelan v kupeju in kabrioletu. Slavna različica RS2 je bila pobarvana v barvi karoserije z ročaji na vratih in parom halogenskih žarnic v sprednjem odbijaču.
Zunaj, 26-letni "sod" izgleda precej spektakularno. Načrt je bil podrobno izdelan. Skupaj s pojavom pomembne značilnosti je bila aerodinamika. Koeficient upora je bil 031 Sig. Na mnogih avtomobilih telo ostaja v dobrem stanju. Proizvajalec je dal 10-letno garancijo na korozijo. Večina karoserije je bila pocinkana. Zato jo tako dobro prenašajo ruske zime.

Quattro

Mnogi poznajo "Audi" kot prednika celotnega pogona. Različica "Quatro" ni neobičajna za "Bareli". Popravki na vsa kolesa so bili 1 centimetra krajši od modelov z enojnim pogonom (kolesna osnova - 26 metrov). "Quatro" ima širši in zadnji most. Pregledi lastnikov so znani po vsestranskosti štirikolesnega pogona Audi 80 B4. Stroj odlično deluje s snežnimi pragovi in ​​se samozavestno obnaša na peščeni površini. Kaj naj rečem, ker je Audi večkrat zmagal na rallyju, zahvaljujoč Quattro Drive.

Salon

Premakni se v avto Audi 80 B4. Salon limuzine v četrtem telesu je bil naslednji (glej sliko spodaj).
Treba je omeniti, da se lesena predelava ni uporabljala v vseh različicah. Ampak brez teh vložkov avto izgleda nič manj spektakularen. Torej, bodimo v redu. Prva stvar, ki prizadene oko, je širokacentralna konzola In če so vsi proizvajalci tu le dva kanala, potem so trije. In se nahajajo navpično. Na straneh - tudi široki, dvojni deflektorji. Tudi na osrednji konzoli je bil nameščen običajni kasetni snemalnik, klimatska naprava (klimatska naprava je že na voljo v originalni opremi) in trije dodatni senzorji analognega tipa. Oblika plošče - nerodno in z lesenimi vložki - je podobna 124. "Mercedesu", ki je bil serijsko izdan že od 80-ih let. Volan je običajno štirikratni. Vendar je bila športna različica drugačna, s tremi pletenimi iglami. Oba volana imata udoben oprijem. Poleg tega so bili okrašeni z usnjem. Instrumentna plošča ni preobremenjena z nepotrebnimi informacijami. Voznik potrebuje vse: hitrost, hitrost, temperaturo motorja in preostalo gorivo v rezervoarju. Vsi dodatni senzorji se oddajajo na dno osrednje konzole. Mimogrede, prestavna ročica je rahlo premaknjena proti vozniku. Ergonomija tukaj - na visoki ravni, označuje povratne informacije lastnika. Gangster je dovolj globok in se lahko zaklene na ključ.
Mnogi lastniki pohvalijo "sod" za udobno in udobno sedenje. Imajo arhitekturo, ki je podobna BMW v peti seriji (E34). Tu je enako izrazita stranska podpora in nastavljiva blazina. Audi sedeži so pridobili tako priljubljenost, da so začeli nameščati na številnih domačih avtomobilov - Volga, Gazela, in celo Vasilian klasike. V notranjosti je veliko prostega prostora - tako spredaj kot zadaj. Prtljažnik lahko sprejme do 430 litrovprtljage Če pa zložite nazaj kavč, se ta prostornina poveča na 710 litrov.

Specifikacije

Audi je vedno variiral v najrazličnejših motorjih. In "sod" ni bil nobena izjema. Kateri motor je bil nameščen tukaj? "Audi 80 V4" je bil opremljen z dizelskim in bencinskim agregatom. Že takrat so v nemških motorjih uporabili 4 ventile na valj.

Osnova je 4-valjna enota z zmogljivostjo 2 litra. Razvija moč pri 90 konjskih močih. Motor L5 je zamenjal stari 18-litrski motor, ki je bil prej nameščen na tretji generaciji "sodov". Sistem vbrizgavanja goriva v ta "Audi 80 V4" - injektor (čeprav je še vedno mehanski). Obstaja različica 2.0 E. Ta motor pri istem volumnu je razvil že 113 konjskih moči.
Kar zadeva 6-valjne motorje, sta dva. Na evropskem trgu je bil na voljo Audi 80 V4 z 26-litrskim motorjem. Njegova največja moč je 150 konjskih moči. V Ameriki je bil prodan "Audi 2.8". Ta bencinski motor je že razvil 174 konjskih moči.

Dizel

Kar se tiče dizelskih motorjev, je tu na voljo 19-litrski TDI s turbopolnilnikom. Njena moč je 90 konjskih moči. Enota se je razlikovala po direktnem vbrizgavanju, zaradi česar je bila najbolj ekonomična v liniji. V mestnem ciklu je ta avtomobil porabil do 8 litrov goriva. Čeprav so bile 6-valjne bencinske različice varčne. Tako je 28-litrski motor porabil 14 litrov v mestu. Za takšno količino je to vreden kazalnik.

Posredovanje

Celotna linijamotorji so lahko opremljeni z avtomatskim in mehanskim menjalnikom pri 4 in 5 stopinjah. In v "Audi" ni bilo takšno razmejitev na kontrolni točki: pravijo, če je največja oprema, potem samo s samodejnim strojem. Kupec lahko izbere prenos. Pogosti primeri, ko je bil vodilni motor 28 opremljen s petstopenjsko mehaniko. Nasprotno pa bi lahko z avtomatskim menjalnikom šel celo dizelski 90 konjskih moči. Mimogrede, pogon Quatro je bil na voljo za vse motorje, tudi za osnovni 2-litrski L5.

Dinamika

Avtomobil lahko za ta leta imenujemo eden najbolj dinamičnih. Torej, razpršenost na sto na 28-litrski motor je trajala le 8 sekund na mehaniki. Največja hitrost - 220 kilometrov na uro. "Civil" dvolitrski motorji so bili vloženi v prvih deset.
Če boste na Audi 80 B4 opozorili na zgodnje opozorilo, bo avtomobil zmanjkalo do 95 sekund v dvolitrskem motorju. Najbolj "zelenjava" je dizelski motor. Tudi v prisotnosti turbo polnilnika do sto, pospeši ne prej kot 16 sekund na stroju in 14 - na mehaniki. Njegova največja hitrost je 168 kilometrov na uro.

Vsestranski

Leto kasneje, v 92. letu, so se na trgu v telesu V4 pojavila prva univerzalija. Model je bil postavljen kot družinski avto s prostornim prtljažnikom. Njegova prostornina pri zloženih sedežih je bila 1200 litrov. Ampak Audi ni nikoli izdal dolgočasnih avtomobilov. Tudi vagon je bil opremljen s 150-močnim 26-litrskim motorjem. Enota je imela v obliki črke V razporeditev valjev in nameščenaprečno na telo. V letu 93 se je na trgu pojavil "Avant" s 28-litrskim motorjem za 174 sil.
Spomladi leta 94 so Nemci izdali univerzalni RS2 s petimi sedeži, opremljenimi z 22-litrskim bencinskim motorjem. Zahvaljujoč moči s turbopolnilnikom je bila moč 315 konjskih moči. Navor - 400 Nm. Avto dobesedno strga celo na prostem teku. Vendar pa je bila poraba goriva v njem precej visoka - 15 litrov na sto. Oktansko število bencina - od 98 do 102.

Zaključek

Torej smo ugotovili, kaj ta konstrukcija stroja in tehnične značilnosti. Audi 80 V4 je zanesljiv in udoben nemški avto. Danes ga je mogoče kupiti za 3-6 tisoč dolarjev, odvisno od motorja in prisotnosti celotnega pogona. Kar je izjemno, Audi Barrel v 4. generaciji ima pocinkano ohišje. Zato lahko najdete popolnoma pokvarjeno kopijo. Glavna stvar je, da ni bil pretepen. Oglejte si tudi kompresijo motorja in oljne lise. Ne glede na starost lahko vedno najdete rezervne dele. "Audi 80 B4" lastniku ne prinaša težav glede storitev. To je zelo popravljiv avto.

Sorodne publikacije