Kdo so stari bogovi v WoW

Starodavni bogovi WoW so parazitske grozne stvari, ki so jih ustvarili Gospodarji brezna. Je tudi fizična manifestacija slednjega. So kot ogromne gore mesa, ki se širijo po svetu, kot rakaste celice. Njihov namen je najti in še bolj absorbirati titanske duše.

Splošne informacije

Znana imena starih bogov, ki živijo v Azerothu. Zvenijo tako: K'Tune, Yogg-Saron, Zot in Y'Sharaj. V zgodnji starosti so imeli popoln nadzor nad planetom. Oblikovali so tako imenovano temno cesarstvo, ki so ga sestavljali takratni prebivalci sveta. Po nekaj časa je Pantheon prispel v Azeroth. Njegove vojske so poslali, da bi uničili trdnjavo zavojevalcev in premestili njihovo moč. Prvi je bil J'Sharaj. Bil je premočan. Prvotno vojaki Titanov niso bili dovolj, da bi ga premagali. Vendar je to povzročilo, da je njihov vodja Aman Tula rešil svoje sovražnike.


Hkrati je nenamerno ustvaril velikanski zlom v zemeljski skorji, iz katere se je utopila kri Azerotha. Tako so Titani spoznali, da so bili Starodavni preveč globoko potopljeni v globine sveta. Nemogoče je bilo premagati pošasti brez uničenja planeta. Zato so se odločili, da jih postavijo v zapor, za vedno pa globoko potopijo zlo pod zemljo. Nesposobni in do nedavno pozabljeni Starodavni bogovi še vedno vplivajo na ljudi in na dogodke v vesolju. Skupaj z Burning Legionom so ena najmočnejših in ponavljajočih se groženj v seriji iger.

Manifestacija starodavnih bogov WoW v igri

Na neki točki K'Townzbudil se je in ponovno izginil iz globin Azerotha. Najdemo ga lahko v ruševinah An'Kiraja, preden so ga ubili pustolovci.
Med vladanjem v Ulduaréju je Locken padel pod vplivom Yogy-Saron. Na koncu je izdal Panteona in njegovega brata Torima. Loken je živel v razsvetljavi Lightning in poskušal popolnoma osvoboditi svojega novega škofa.


Po mnenju Malfuriona so starodavni bogovi oskrunjeni z Smaragdnim snom. Čeprav se je zlobni gospodar na koncu izkazal za satiro Xavier, obstaja sum, da je ravnal v imenu neke grozne sile. Znano je tudi, da je Yogg-Saron odgovoren za nastanek Smaragdne nočne more, in -Zot za njegovo distribucijo.
Med vojno v Pandariji je Garrosh Hell Cry izkopal srčni utrip Y'Sharajovega še vedno premaganega in ga odpeljal v Orgrimmar. Med zadnjo bitko je bila moč srca izčrpana. Rezultat je bilo izginotje Y'Sharjaha. Starodavni bogovi so posredno sodelovali pri letenju modrega voditelja Horde k alternativnemu Drennorju. Nozdormu je povedal, da so antični bogovi povzročili veliko trpljenja, ki so ga doživeli aspekti. Madness Malygos in Deathwing, Emerald Dream se je spremenil v Nightmare, spremembo časovnih vrst, ustvarjanje pošasti iz Blackmorea, Twilight Cult - vse te stvari so bile povezane z zaroto Starodavnih. Njegov cilj je bil za vedno uničiti Aspekti in Zmaje, z njimi pa vse možnosti reda in stabilnosti.

Šepetanje

Biti na določenih mestih, ko opravlja nalogo, sodeluje na prireditvah iger, lahko slišite nekatere fraze Drevnih bogov WoW. Bili bodov splošnem klepetu. Jezik, na katerem so napisani, se imenuje Shatiar. Ta glas se imenuje šepet. To je tisti, ki je preganjal številne znake vesolja in jih prisilil, da počnejo strašna dejanja.

Sorodne publikacije