Namestitev virtualne naprave in nastavitev

Namestitev virtualnega stroja (VM) je uporabna za različne namene, kot je testiranje ali konfiguriranje v izoliranem okolju, ločenem od glavnega operacijskega sistema. VM lahko uporabniku pomaga tudi pri zagonu starega, ki ne deluje z novim operacijskim sistemom, ali pri raziskovanju programa o uspešnosti.

Splošne določbe o virtualnih strojih

Virtualni stroj je računalniška programska oprema, ki posnema. Lahko rečemo, da je to en računalnik v drugem ali programska oprema, ki emulira obnašanje strojne opreme. Namestitev virtualnega računalnika je najboljša alternativa nakupu novega fizičnega računalnika, cenejšega in pogosto bolj priročnega. Navidezni trdi disk je datoteka na pravem pogonu, del RAM-a, procesor in zunanje naprave, ki se uporabljajo skupaj.


V terminologiji virtualizacije se pravi računalnik imenuje gostitelj, VM pa je gost. Na primer, MacBook Air zažene MacOS High Sierra in namesti sisteme za goste pod Windows, Linux ali drugo različico macOS. Lahko postavite toliko strojev, kolikor bo "gostitelj" trajal. Letos so po mnenju razvijalcev trije vodilni vodje virtualizacije:
 • Parallels Desktop;
 • VMware Fusion;
 • VirtualBox.
 • Hkrati je večina prišla do zaključka, da je Parallels Desktop najboljša izbira za Macove lastnike. To je najlažji način za namestitev navideznega računalnika z dostopom do aplikacij Windows Mac. Za konkurenčne cene in odlično delovanje. Hkrati VMEnostavna namestitev in uporaba. Dve drugi aplikaciji dobro delujeta v Win. VirtualBox je popolnoma brezplačen, zato je uporaben za vse poskuse.


  Izbira in primerjava platforme

  Primerjava produktov programske opreme ni vedno enostavna, zlasti pri virtualnih strojih. Da bi bila naprava uspešna, je učinkovito delala na poceni platformi in ročno testirala vsak izdelek, da bi razumela, kaj ponuja. Spodaj so merila, ki so vredna pozornosti pri ocenjevanju gostinskih strojev:
 • Operacijski sistemi - poganjanje VM na Mac, Windows ali oboje. Ta možnost je še posebej pomembna za uporabnike Mac, ki želijo zagnati Win, zato so največja skupina, ki se zanima za virtualizacijo. Pri nameščanju gostujočih operacijskih sistemov uporabniki operacijskega sistema Windows opozarjajo na različice, ki niso Win.
 • Hitrost in enostavnost namestitve virtualnega računalnika v operacijskem sistemu Windows 7 in drugih operacijskih sistemih s pomočjo. Namestitev operacijskega sistema je odlična naloga, vsakdo jo opravlja z različnimi hitrostmi. Preden izberete VM, se seznanijo z informacijami o tem, kateri mediji se lahko namestijo v operacijski sistem Windows, kako gladko je proces in so nameščeni samodejno nameščeni gonilniki.
 • Hitrost zagona aplikacije. Če uporabnik uporablja virtualizacijo za dostop do programa, si želi, da se postopek izvaja gladko, preprosto in odzivno. V idealnem primeru ta proces ne sme biti počasnejši od zagona lastne aplikacije.
 • Kakovost strank in tehnična podpora. Prej ali slej v kateremkoli ZObstajajo vprašanja in težave, uporabnik bo potreboval pomoč, komunikacijo z razvijalci ali ekipo za podporo na več kanalih, vključno z e-pošto, klepetom in telefonom. Jasna in podrobna baza znanja o vseh vprašanjih mora imeti pozitivne odgovore.
 • Vprašanje cen. Ni vsakdo bo pripravljen porabiti denar za programsko opremo za virtualizacijo, bo brezplačna različica zaželena za mnoge.
 • Tukaj je kratek pregled stroškov aplikacij v letu 2018:
 • Parallels Desktop Home - $ 7995;
 • VMware Fusion - 7999 USD;
 • Parallels Desktop Pro in podjetje - 9995 USD na leto;
 • VMware Fusion Pro - 15999 USD.
 • Namestitev virtualne naprave VirtualBox je popolnoma brezplačna.

  Področja uporabe naprav VM

  Tudi če je uporabnik zadovoljen s svojim Macom, vendar obstaja več aplikacij Windows, ki bi jih želel zagnati (in na Macintoshu ni analogov), je potreben virtualni stroj. Ali pa, če je lastnik računalnika zadovoljen z operacijskim sistemom Windows, vendar se zanima za Mac ali Server 2008, da razišče vse razlik v sistemih. V tem primeru lahko namestite MacOS ali Server 2008 VM. Če je uporabnikovo poslovanje odvisno od programa, ki se izvaja samo v starejših različicah operacijskega sistema, posodobitev pa ni mogoča, lahko operacijski sistem namestite na navidezni stroj. Ko mora uporabnik preizkusiti novo aplikacijo, vendar je zaskrbljen, da lahko njegova namestitev krši celovitost trenutnega delovnega računalnika, namestijo namestitev na VM, ki je v tem smislu varna. Tudi če virtualna naprava ne uspe, operacijski računalnik ne bo trpel.
  Čerazvijalec želi, da se prepriča, da aplikacija deluje na različnih operacijskih sistemih ali starejših različicah sedanjega sistema, bo treba namestiti virtualni stroj MAC ali drug operacijski sistem, zaradi česar je virtualizacija priročna. Če morajo spletni razvijalci videti, kako izgledajo njihove spletne strani v brskalnikih, ki delujejo na različnih operacijskih sistemih, lahko uporabite virtualizacijo. Ali pa nekateri uporabniki radi raziskujejo novo programsko opremo in operacijske sisteme, vendar jih zaradi pomanjkanja potrebnih računalnikov ne morejo vse namestiti. Virtualni stroji lahko tečejo toliko, kolikor jih potrebujete. In med njimi je zelo enostavno preklopiti.

  Najboljša izbira: Paralele Desktop za Mac

  Parallels Desktop 13 za Mac je hitra MacOS aplikacija za virtualizacijo. Namenjen je povprečnemu uporabniku, ima konkurenčno ceno, ima odlično podporo in omogoča enostavno namestitev platforme Windows. Obstaja več plačanih različic, ki se začnejo pri $ 7995 in jih lahko kupite v trgovini Parallels. Parallels Desktop olajša namestitev operacijskega sistema Windows kot njegovi konkurenti. Po namestitvi programske opreme za virtualizacijo morate namestiti Win. Pri drugih VM je to lahko težavno in dolgotrajno, vendar ne z Parallelsom. Razvijalci VM so izvedbeni postopek naredili čim bolj preprost:
 • Možnost namestitve programa Win iz katerega koli medija, vključno s pogonom USB. Nobeden od konkurentov ne podpira namestitve VM iz bliskovnega pogona.
 • Poenostavlja zagon aplikacij Win. S klikom na ikono Parallels lahko izvajate programe Windows iz menija Start, opravilne vrstice ali kot običajno.
 • Zagotavlja obvoznicovmesnik "Vetrovi". Aplikacije lahko zaženete na enak način kot Mac v svojem oknu. Zato vam ni treba videti namizja Win ali menija Start. Paralele ga imenujejo "Način skladnosti". To lahko gosti Win ikone namizja v prostoru Mac. Ko v okolju Win kliknete z desno tipko miške na dokument ali sliko, program Parallels Desktop za program Windsor zažene skoraj po naravni stopnji.
 • Omogoča zagon drugih operacijskih sistemov. Morda boste morali zagnati macOS na navideznem računalniku. To je lahko uporabno, če želite testirati novo aplikacijo, ne da bi ogrozili vaš glavni stroj. Ali pa, če ima uporabnik aplikacijo, ki deluje samo na starejši različici OS X. Na primer, 16-bitni program, ki ni več podprt.
 • Enostavna namestitev virtualnega stroja na Ubuntu. Z enim klikom lahko namestite različne distribucije Linuxa.
 • Za razliko od VMware, Parallels ponuja brezplačne podpore za svoje izdelke, ki so na voljo prek Twitterja, klepeta, Skypea, telefona (Click-to-Call) in elektronske pošte v prvih 30 dneh po registraciji.
 • Analogi za uporabnike operacijskega sistema Windows

  Parallels Desktop je lahko uporaben za uporabnike Mac, vendar ne deluje v sistemu Windows. Toda VMware Fusion in VirtualBox dobro opravljata svoje delo, čeprav ima vsaka svoje edinstvene prednosti. So zmagovalci uporabnika leta 2018.

  Namestitev virtualnih strojev Vmware in VirtualBox je dobra za podjetja ali podjetja z ekipo IT. Vendar so ti proizvodi v fazi namestitve nekoliko bolj zapleteni za povprečnega uporabnika. VirtualBox je ediniBrezplačna različica privlači številne uporabnike s tem dejavnikom. Če uporabnik išče kakovostno rešitev za virtualizacijo, ki ne deluje samo na računalniku Mac, potem je VMware Fusion najboljša možnost. Deluje enako dobro na Mac, Windows in Linux. Ima popoln nabor dodatnih tehničnih izdelkov za strežnike in korporacijske trge. To je odlična izbira za poslovanje z vašim IT oddelkom. Namestitev operacijskega sistema Windows na navidezni stroj VMware Fusion je nekoliko bolj zapletena kot pri Parallels Desktop. VMware ne more uspešno delati na računalnikih Mac, ki so bili izdani pred letom 2011 in tudi ne morejo namestiti Win s pogonom USB. Delovne možnosti so DVD ali slikovna datoteka diska. Zato morate datoteke Windows prenesti iz Microsoftovega spletnega mesta.
  Za uporabnike operacijskega sistema Mac, ki poganjajo Windsor VM, obstaja pogled Unity, ki je podoben načinu usklajevanja v paralelnem načinu. Omogoča zagon aplikacij:
 • neposredno iz vmesnika Mac;
 • s priključno postajo;
 • Iskanje po reflektorjih;
 • ​​
 • Desni klik na kontekstni meni.
 • In jih poganja v svoje okno, ne da bi videl uporabniški vmesnik Windows. Stroški VMware so konkurenčni. Standardna različica VMware Fusion ($ 7999) je skoraj enaka kot Parallels Desktop Home ($ 7995), vendar se vse ostalo spremeni, ko uporabnik preide na različice Pro programov. Za VMware Fusion Pro boste morali plačati enkratno plačilo v višini 15.999 $, letna naročnina na Parallels Desktop Pro pa stane 9.995 $.

  Projekt odprte kode VirtualBox

  VirtualBox je edina možnost virtualizacije, ki je zagotovljena popolnomabrezplačno Zaradi tega je privlačen za mnoge, čeprav morate žrtvovati zmogljivost in kompromis pri tehnični podpori. To je skupnost, ki ne temelji na Oraclu, ki upravlja projekt. Prednosti VirtualBoxa so njegova cena in sposobnost za delo na več platformah. Programska oprema je osredotočena na tehnično občinstvo, saj je vmesnik nekoliko bolj zapleten. Namestitev virtualnega računalnika v operacijskem sistemu Windows 7 je bolj zapletena kot pri Parallels Desktop in VMware Fusion zaradi ročnega postopka. VirtualBox nima zmožnosti za nastavitev tako kot druge aplikacije. Tako kot pri VMware, morate prenesti sliko diska z Microsoftovega spletnega mesta. Gonilniki tudi niso nameščeni samodejno. Čeprav postopek namestitve ni zelo zapleten. V meniju Devices (Naprave) izberite "Insert guest add-on image C" in nato zaženite aplikacijo VBoxAdditions, da namestite vse gonilnike. Po ponovnem zagonu navideznega stroja se prikaže celoten niz nastavitev zaslona. Vključno z delom v celozaslonskem načinu »Vetrovi«. Učinkovitost sistema Windows je povsem sprejemljiva, čeprav v manjši meri kot Parallels ali VMware. To je posledica dejstva, da je privzeti pomnilnik, ki je dodeljen VM, 2 GB.

  Ustvarjanje prvega računalnika VMware Workstation

  Za izdelavo VM potrebujete računalnik ali prenosni računalnik z zadostnimi sredstvi za delovanje vsaj enega navideznega računalnika. Najpomembnejši vir je spomin. Če fizični stroj nima dovolj pomnilnika, potem ne smete dodajati drugega VM v njegovo strojno opremo. Minimalna količina RAM-a, ki jo potrebujete, je 2 GB. TudiPotrebovali boste operaterja operacijskega sistema, ki je nameščen na VM na podlagi operacijskega sistema Windows 7.ISO. Kadarkoli je to potrebno, uporabite fizični CD ali DVD. ISO aplikacija je najlažji način. Postopek za namestitev delovne postaje VMware je dokaj preprost. V postopku namestitve je dovolj, da sprejmete večino privzetih vrednosti. Pri namestitvi in ​​konfiguraciji virtualnega stroja upoštevajte nekatere funkcije:
 • Izberite komponente, ki jih želite namestiti. Če uporabnik ni programer, ki dela s programom Visual Studio, vtičniki, ki jih namestitveni program ne potrebuje, niso potrebni.
 • Uporabnost razširjene tipkovnice je lahko koristna, če uporabnikova postavitev ni angleščina.
 • Za vse druge nastavitve so privzeto uporabljene vse vrednosti.
 • Ko je namestitev končana, zaženite delovno postajo VMware, da ustvarite prvi VM. To storite tako, da na domači strani kliknete »Ustvari nov virtualni stroj« ali v datoteki izberete možnost »Nova virtualna naprava«.
 • Ustvarjanje gostujoče naprave:
 • Izberite metodo tipičnega ustvarjanja.
 • Izberite medije, kot je Windows 7.ISO.
 • VM zažene proces, imenovan enostavna namestitev na gostujočem računalniku, ki izvaja namestitev OS. Navesti morate samo informacije o imenu računalnika, licenci in skrbniškem geslu. Windows 7 lahko namestite brez ključa in ga aktivirate pozneje.
 • Označuje ime navideznega stroja, ki mu bo omogočil identifikacijo med vsemi VM in potjo, kamor bo shranjen.
 • Zagotavlja dodatne informacije o gostinskem trdem disku, in sicer največji velikosti nosilca VM. Če je izbrano potrditveno polje"Porazdeli ves prostor na disku", nato pa bo 60 MB prostora na disku uporabljeno za ustvarjanje VM. V nasprotnem primeru (privzeto) bo navidezni pogon vzel le nekaj megabajtov in se bo povečal takoj, ko bo uporabnik začel dodajati podatke v VM. Prednost prejšnje dodelitve prostora na disku je v tem, da je med delom z VM medij fiksiran na fiksni lokaciji.
 • Ko je namestitveni program VMware Virtual Machine končan, se bo začel in namestil postopek enostavne namestitve.
 • Zadnji korak je namestitev orodij VMware. Zagotavljale bodo uporabne funkcije, kot je samodejno premikanje kazalca miške v gostujočem računalniku in izmenjava datotek med fizičnim računalnikom in gostujočim VM.
 • Namestitev VirtualBoxa na gostujočem OS

  Če potrebujete zmogljivost in udobje VM, lahko namestite VirtualBox Guest Additions v Win. Če je gostitelj šibek, priporočamo, da na virtualni stroj namestite XP. Dodatki za goste so funkcije, zaradi katerih je VirtualBox močnejši. Spodaj so navedeni nekateri primeri funkcij, ki so jih dodali dodatki za goste:
 • Najboljša ločljivost zaslona omogoča delo v celozaslonskem načinu.
 • Samodejno spremeni velikost okna naprave.
 • Brezšivni način - gostiteljski OS se združi z gostiteljskim OS.
 • Celotna odložišče med gostiteljem in gostujočim OS.
 • Izboljšana učinkovitost gostujočih OS.
 • Vlečenje elementov med gostiteljskim in gostiteljskim OS.
 • Konfiguriranje gostiteljskih dodatkov Windows VirtualBox je zelo preprosto. Uporabniku ni treba prenesti CD-ja OracleVirtualBox Gost dodatki. Vse, kar je treba storiti, ko deluje VM Windows, je iti na sliko CD-jev Devices-> Insert Guest Additions. To vam omogoča namestitev CD-ja VBox Guest Additions za namestitev. Algoritem izvedbe:
 • Vstavite CD z dodatki za goste VBox.
 • Odprite Moj računalnik ali Moj računalnik in CD z dodatki za goste.
 • Poiščite izvršljivo datoteko v VBoxWindowsAdditions in jo dvokliknite, da jo zaženete.
 • Kliknite na izvršljivo datoteko za arhitekturo (amd64 ali x86), da namestite gostujoče dodatke VirtualBox na Windows.
 • Zaženite dodatek za goste VBox za Windows.
 • Pustite privzete nastavitve in se pomaknite po korakih v Raziskovalcu, da namestite dodatke za goste. Namestitveni program se bo samodejno pripravil in namestil.
 • Ko je namestitev končana, se gostujoči OS ponovno zažene.
 • Popoln vodnik za vzpostavitev domačega strežnika

  Deluje na Windows, Mac, Linux, Android, iOS in usmerjevalniku. Upoštevati je treba, da na gostiteljskem računalniku ni dodatkov za goste. Če je gostujoči operacijski sistem Windows (7 8.X in 10), je operacijski sistem, na katerem je nameščen VirtualBox, morda vseeno. To je idealna možnost, ko je gostiteljski sistem Linux in potrebuje dostop do sistema Windows za določene naloge. Kako namestiti VirtualBox Virtual Machine:
 • Namestite VirtualBox - Windows 7/8/10 Ubuntu /Debian.
 • Namestite razširitveni paket VirtualBox - gostitelj za Linux in Windows.
 • Namestite gostujoči operacijski sistem na Virtual Box - Ubuntu Server.
 • Namestite VirtualBox Gostinske Dodatke - Gost za Windows /Linux.
 • Osveži knjigo gostov VirtualBox - Windows ali Linux.
 • Konfigurirajte virtualno mapo VirtualBox - Windows in Linux.
 • Namestite VirtualBox Virtual Machine - Gost gost /Ubuntu.
 • Nastavite dostop do vrat USB na navideznem stroju Windows in Linux Guest.
 • Nastavite domači strežnik na strežniku VirtualBox - Ubuntu.
 • Okolje Bitrix: Razpoložljivi paketi

  Bitrix24 je edina platforma za sodelovanje z nalogami za upravljanje nalog in upravljanjem projektov, CRM, kontaktnim centrom in oblikovalcem spletnih mest. Lahko se uporabi v oblaku ali gostuje v lokalnem omrežju. Integrirana programska oprema ponuja nabor pomembnih poslovnih orodij, ki vključujejo procese in ponuja enotno delovno platformo, kjer lahko uporabniki preprosto sodelujejo. Različice Bitrix24 uporabljajo brezplačne virtualne strežnike, konfigurirane za optimalno delo s platformo, kar vam omogoča, da kar najbolje izkoristite različico popolnoma zaščitenega virtualnega okolja. Pri namestitvi virtualnega stroja "Bitrix" uporabite:
 • operacijski sistem CentOS 7 x86_64 (samodejno posodabljanje).
 • NGINX + Apache2NGINX je pripravljen s podporo za modul nginx-push-stream-module.
 • PHP 7.0MySQL5 s podporo za InnoDBAnsible 2.2.
 • Vgrajen požarni zid (iptables), naslov IP, ki je bil sprejet prek DHCP ali ročno konfiguriran.
 • Agent za poštni strežnik je konfiguriran upravljalni meni, podoben UNIX-u, z glavnimi ukazi.
 • Čarovnik za povezavo sfinge.
 • Dodatni paketi: geoip, catdoc, poppler, človek, strace.
 • Enostavno prilagodljiv poštni odjemalec (msmtp).
 • Namestitev "Linuxa" na navidezni stroj.
 • VMware v. 701 (760 MB).
 • Operacijski sistemi: Windows 7, Windows Vista, Windows XP,Mac OS, Linux, spletni brskalnik (ne glede na operacijski sistem, Windows 2000 Windows 8 Windows 10.
 • Omogočanje Hyper-V za Windows 10

  Vsaka poslovna različica operacijskega sistema Windows 10 vključuje celovito platformo za virtualizacijo Hyper-V. Če računalnik ustreza tehničnim zahtevam namestitve, lahko ustvarite navidezni stroj, na primer za testiranje programske opreme in storitev, ne da bi pri tem tvegali dnevno delovanje gostiteljskega računalnika. Pred uporabo Hyper-V vključite funkcijo prek pogovornega okna nadzorne plošče. Začnite s potrditvijo, da računalnik podpira Hyper-V. V računalniku mora biti nameščena računalniška različica programa Windows 10 Pro ali Enterprise. Windows 10 Home ne vključuje podpore za Hyper-V. Hyper-V potrebuje 64-bitni sistem Windows. CPE in pripadajoča oprema morata izpolnjevati določene zahteve. Potrebna je zadostna fizična oprema za VM. To pomeni vsaj 4 GB nameščenega pomnilnika (8 ali 16 GB je priporočljivo za resnejše delo na Hyper-V). Potrebujete tudi precej neizkoriščeno lokalno trgovino za celotno namestitev sistema Windows, programov in kontrolnih točk. Upoštevati je treba, da je dovolj 32 GB. S temi zahtevami lahko povežete Hyper-V. V iskalno polje vnesite »Vklopite ali izklopite komponento« Windows »in kliknite najvišji rezultat. Odpre se pogovorno okno nadzorne plošče. Nato se pomaknite navzdol do zapisa Hyper-V in vključite celoten nabor funkcij. Algoritem namestitve navideznega računalnika Hyper-V:
 • Zaprite okno Funkcije sistema Windows in znova zaženite računalnik.
 • Odprite konzolo za upravljanje Hyper-V in ustvarite navidezni stroj.
 • Na koncu izvajanja priporočil vodnika ponovno zaženejo računalnik, namestijo programe za namizje in znova začnejo z vsemi nastavitvami in nastavitvami.
 • VM bo deloval počasneje kot gostiteljski stroj, na katerem se nahaja. Emulacija računalniškega programa ne more imeti enake zmogljivosti kot računalnik, na katerem deluje, ker gostitelj z gostom deli le njegov osrednji PROCESSOR, OPERATING memory in prostor na disku. Podjetja, ki ustvarjajo VM, porabijo veliko časa za prilagoditev svoje programske opreme, da bi Windows deloval čim bližje standardni hitrosti, rezultati pa so bili impresivni. Kljub temu je hitrost gostujočega OS v vsakem gostiteljskem računalniku odvisna od določenih fizičnih parametrov računalnika.

  Sorodne publikacije