Kako spremeniti slog GPT particij pri nameščanju operacijskega sistema Windows 7: trije preprosti načini

Ni skrivnost, da včasih pri namestitvi operacijskega sistema Windows 7 na sodobnih računalnikih ali prenosnih računalnikih v fazi izbire particije namestitveni program izda sporočilo o napaki, da namestitev v izbrani particiji ni mogoča, ker ima slog GPT. Mnogi uporabniki veliko zamenjujejo to situacijo. In takoj je vprašanje, kako spremeniti slog GPT particij, da bo sistem primeren. Če želite to narediti, lahko uporabite tri različice dejanj, o katerih bomo podrobneje razpravljali.


Namestitev sloga predloge GPT v sistemu Windows 7 se ne zaveda: kaj je razlog?

Ne da bi se spuščali v tehnične podrobnosti, je treba omeniti, da pri nameščanju operacijskega sistema z več kot sedmim rangom na trdih diskih s prostornino več kot 2 TB in primarnim vhodno /izhodnim sistemom UEFI spreminjanje slogov particije ni priporočljivo.
Za Windows 7 pa sloga particije GPT ni prepoznan, ker lahko deluje samo s slogom MBR (zagonski zapis). Ampak tukaj morate razmisliti, kje namestiti sistem. Ni priporočljivo spreminjati GPT za več kot 2 TB, saj se po konverziji prepozna le prostor, ki ne presega te omejitve, in vse ostalo bo ostalo nezasedeno. Zato je bolje izbrati drug del. Po drugi strani pa je problem z UEFI, če računalnik nima zastarelega BIOS-a. V tem primeru lahko sistemska particija, ne glede na obseg, sam dodeli slog GPT.

Kako spremeniti slog razdelka GPT z namestitvenimi programi operacijskega sistema?

Toda kakospremenite slog za namestitev operacijskega sistema Windows 7? V najenostavnejšem primeru lahko uporabite orodje za namestitev orodja.


Kako spremeniti slog GPT oddelkov? Vse je preprosto. Če nenadoma opazite, da je nemogoče namestiti, morate najprej izbrati želeno particijo s seznama (običajno disk z ničelnim prvim delom) in pritisnite gumb na dnu nastavitev diska.
Nato se na particijah diska prikaže okno s popolnim seznamom. Bistvo zadeve je združiti jih v prvi fazi. V ta namen preprosto izbrišite vse dele, razen rezerviranega sistema. Po tem bo na seznamu particij neuporabljen prostor. Pritisnite gumb za nadaljevanje namestitve, po katerem bo namestitveni program izbral, kako želite pretvoriti particijo, samodejno opraviti vse potrebne ukrepe in nadaljevati postopek namestitve.

Pretvarjanje preko ukazne vrstice v delujoč sistem

Zdaj razmislite, kako spremeniti slog GPT particij prek ukazne konzole v OS, ki je višje od sedmega, če bo v prihodnje nameščen. Uporaba ukazne konzole je najboljša rešitev, saj vam celo sistem za upravljanje diskov ne omogoča vedno pravilnega izvajanja takšnih operacij. Torej, najprej zaženite ukazno mizo v imenu skrbnika, ki uporablja orodje DISKPART, in prva stvar, ki jo napišemo na seznamu ukazov, je seznam, na katerem bodo prikazane vse razpoložljive particije. Razdelek GPT je mogoče prepoznati, čeprav ni velikna desni strani opisa.
Nato izberemo želeni del (ponavadi je to 0). V ta namen vnesite ukaz select disk 0. Naslednji korak je čiščenje particije z vnosom ukaza clean (to je potrebno, da se MBR konvertira brez napak). Po končanem čiščenju lahko slog izbranega odseka spremenite, kar se izvede s konverzijo mbr. V naslednjem koraku morate ustvariti zagonsko particijo in jo povezati s sistemom tako, da zaporedoma vnesete primarno particijo ustvarjanja ustvarite in dodelite (lahko dodate tudi oblikovanje, vendar je v večini primerov neobvezno dodatno namestitev sistema). Po zaključku vseh procesov zapustimo z vnosom ukaza za izhod. Vse. Zdaj lahko znova zaženete računalnik ali prenosni računalnik in namestite želeni operacijski sistem s katerega koli izmenljivega medija.

Uporaba orodij tretjih oseb

Nazadnje, nekaj besed o tem, kako spremeniti slog GPT particij, ki uporabljajo pripomočke za diske drugih proizvajalcev, ki so bili do sedaj razviti precej.
Eden od najpreprostejših in najprimernejših je Minitool Partition Wizard, vmesnik, ki skoraj popolnoma ponovi pogled okna Windows Disk Management, vendar je v orodju drugačen. Pravzaprav je njegova uporaba izbira želenega odseka in prek menija PCM pokliče ukaz za konverzijo. Nato morate slediti navodilom in se strinjati s predlogi za spremembe. Upoštevajte, da ta program uporabljate v prenesenem sistemuto ni mogoče (OS preprosto ne bo dovolil takšnih sprememb). Ker pa ima pripomoček lasten zagonski nalagalnik, ga je treba najprej zapisati na izmenljivi medij, tako da ga je mogoče zagnati (na primer z uporabo orodij UltraISO ali Daemon Tools), napravo nastavite kot prvo za zagon, začnete iz nje in nato izvedete vse zgornje korake.

Katero orodje uporabiti?

Gre za vprašanje, kako spremeniti slog GPT oddelkov. Kaj pa vse to, da bi dali prednost? Za najbolj leni, seveda, bo določena korist ali dejanja na stopnji namestitve sistema delujejo. Toda tukaj je treba upoštevati, da je pretvorba v obeh in v drugem primeru lahko nekoliko nepravilna zaradi nekaterih lastnosti namestitvenega programa Windows in programskega motorja. Toda ukazna vrstica bo zagotovo spremenila slog brez napak. Zato je bolje dati to tehniko, čeprav se za mnoge zdi bolj zapletena in dolgotrajna.

Sorodne publikacije