Toyota Mark 2 v 100 telesih: pregled, funkcije, funkcije in pregledi

Kljub prenehanju serijske proizvodnje priljubljenost tega avtomobila ne pade. Še vedno je pomembna do danes. Ta limuzina je v povpraševanju ne samo na Japonskem, ampak tudi v Rusiji (zlasti njenih vzhodnih regijah). Toyota Mark-2 v 100 telesih je prava legenda JDM avtomobilov. Avto je naslednik "nyivician" in je bil izdan v obdobju od 1996 do 2000 leto. Kaj je Toyota Mark-2 v 100 telesih? Značilnosti in pregled glej naš današnji članek.

Oblika avtomobila

Videz tega avtomobila se ni spremenil. Toyota Mark-2 v 100 telesih je osma generacija trde strejne limuzine. Od prejšnjega je podedoval nekdanjo obliko optike, odbijače in celotno telo kot celoto. Ena od glavnih značilnosti avtomobila so brezramochnye vrata. Še en trik so luči na robovih kril. Ampak niso namenjeni za prihajajoče voznike razlikovati ta avto v mraku (za to obstaja ločena svetilka v glavni optiko). Zaradi te podrobnosti lahko voznik vidi rob pokrova motorja in samozavestno čuti dimenzije avtomobila.

Navsezadnje je "nos" v Toyoti zelo dolg. Daje mu tudi monumentalnost in športen videz. Za tiste, ki želijo izstopati iz splošnega toka, je plastična avers. Na "Mark-2" v 100 telesih idealno dvigniti različne letvice na pragih, zadnji odbijač, kot tudi "ustnice" spredaj. Izgleda, da je to skupaj z nizko profilnimi gumami zelo impresivno. Tako je "Toyota Mark-2" v telesu 100 enostavnoiz poslovnega razreda limuzine v pravi športni avtomobil. Avto ima ogromen potencial za uglaševanje (ne samo zunanjih, temveč tudi tehničnih).
Glavne razlike v videzu so se dotaknile zadnjega dela avtomobila. Da, "Toyota Mark-2" je prejel 100 novih teles, velike zadnje luči. Vsi se spominjamo širšega pasu v "Ninewist", zaradi katerega je prejel vzdevek "Samurai". Vendar pa niso vsi odobrili novih žarometov na "Sotka". Mnogi pravijo, da je bilo 90. telo najbolje oblikovano. Kakorkoli že, avto je še vedno učinkovito izpuščen iz toka tudi brez uglaševanja. "Mark-2" v 100 telesih in zdaj precej dobro privlači poglede mimoidočih.

Salon

Znotraj nas Toyota vidi z isto notranjostjo velvierja z debelim oblazinjenjem na vratnih ploščah in močno preprogo pod njo. Notranjost je poenotena z "križem" in "chayzerami". Obdelava lesa na vratih in centralna konzola se še vedno uporablja tukaj. Arhitektura sprednje plošče se ne razlikuje od "nyivist". Instrumentna plošča je lahko digitalna ali analogna. Volan je štirikraka, brez dodatnih gumbov. Centralna konzola ima stari kasetofon, klimatsko napravo, vžigalnik in par deflektorjev. Pri turbo izvedbah se lahko nad instrumentno ploščo pojavijo "alarmne ure". V drugem je notranjost avtomobila "Toyota Mark-2" v 100 telesih zelo dolgočasna. Kljub temu pa so ocene večkrat opažene z njegovo ergonomijo. Sedeti notri je zelo priročno. Stroj je primeren tako za kratke kot za oddaljenerazdalje
Mimogrede, pride samo prečiščen zrak. Salonski filter na "Mark-2" v 100 telesih je že iz osnovne opreme. Ampak? Da ne bi občutili težav s pečjo in klimatsko napravo, jo je treba zamenjati vsakih 20 tisoč kilometrov.
Ena od prednosti avtomobila "Toyota Mark-2" v 100 telesih - prostorni salon. Prostor zalog je dovolj tako spredaj kot zadaj. Znotraj, z udobjem, lahko sprejme do pet oseb, vključno z voznikom. Sedeži imajo dobro nastavljivo območje. Res je, da so v večini različic mehanske. Volumen prtljažnika v "Mark" je tudi dostojno - okoli 450 litrov. Zaradi velike višine tovora je treba pri nakladanju /razkladanju stvari zelo močno dvigniti. Vendar pa odpiranje prtljažnik v tem avtomobilu ni tako pogosto.

"Toyota Mark-2" v 100 telesih: tehnične značilnosti

Z izdajo osme generacije se je linija motorjev znatno razširila. Torej, osnova za "Toyota" je bil štirivaljni bencinski motor 4S-FE s prostornino 18 litrov. Glede na šibke dinamične lastnosti (največja moč samo 130 konjskih moči) je bil ta motor na trgu izjemno nelikviden. Podzemni prostor "Toyota Mark-2" s takšnim motorjem je bil skoraj prazen. Konec koncev, telo je bilo izračunano na namestitev veliko bolj obsežnih in močnih motorjev.

Naslednji na seznamu je inline šestvaljni motor 1G-FE. Ta motor ima večji volumen. Toda na oblasti, ki ni daleč od prejšnje enote - samo 140 konjskih moči.
Tudi v postavi je bilo dvolitrsko1G-FE enota s sistemom VVT-i. Zahvaljujoč faznemu premiku distribucijskega plina so inženirji lahko dosegli moč pri 160 konjskih močih in hkrati ohranili prostornino zgorevalne komore.

Jay-Zet serija

To je verjetno najbolj priljubljen motor iz Japonske. Kot prejšnje generacije je tudi "Mark-2" v 100. ohišju opremljen z bencinskimi motorji serije "Jay-Zet". Osnovna je bila 1JZ-GE. To je inline, šestvaljni atmosferski motor z VVT-i sistemom. Toda kljub odsotnosti turbine je bil ta motor že na zalogi in je ustvaril dobre lastnosti. S prostornino 25 litrov je razvil 200 konjskih moči. In to ni meja. Prav tako bomo preučili turbo različico tega motorja. Medtem pa preidimo na drugo generacijo Jaya Zetova. Imajo motor 2JZ-GE. Ta motor pri prostornini 3 litre razvija moč 220 konjskih moči. Tako kot prejšnji ni opremljen z turbino. Hkrati je značilna visoka zanesljivost in dobre značilnosti delovanja (stroški v mestu na stroju ne več kot 15 litrov).

Tourer S

Za tiste, ki se niso želeli ukvarjati s tuningom, je japonska izdala že pripravljeno, napolnjeno različico. V ljudeh so ti avtomobili dobili vzdevek "Touric". Ta modifikacija je bila opremljena z turbinskim motorjem 1JZ-GTE.
S prostornino 25 litrov je ta pošast proizvedla neverjetnih 280 konjskih moči in 383 Nm navora. Treba je omeniti, da je navor "razmazan" v celotnem razponu in je na voljo od 25 tisoč zavojev. To daje dobro dinamiko in elastičnost tečaja. Do stotine takih primerov se je razpršilo v 6 sekundah. Kot je navedeno v pregledih, to še zdaleč ni omejeno. Nekajobrtniki "poganjajo" ta motor do 400 sil.

Diesel

Dizel "Mark-2" v stoti enoti - izjemno redki primerki. Če in jih kupiti, potem le pod "Swap" (da bi zamenjali motor z novim, močnejši). Linijo dizelskih motorjev je vodil 2L-TI. To je 24-litrski, 4-valjni motor. Tudi z močjo s turbopolnilnikom je proizvedla samo 97 konjskih moči.

Tekoči del

Inženirji so kot platformo vzeli prejšnjo generacijo "Mark". Zato je shema suspenzije "stotine" skoraj enaka "nyovician". Torej, spredaj je dvojna izvedba z vijačnimi vzmeti in teleskopskimi amortizerji. Za hrbtom je več možnosti. Kot je navedeno v pregledih, je prekinitev zelo energetsko intenzivna. Na standardnih, visoko profiliranih pnevmatikah, se neenakost praktično ne čuti. Ampak v zavojih, tak avto je zelo roll. Torej, za tiste, ki želijo boljše upravljanje, je nastavljiva vzmetenje TEMS. Na zalogi je bil nameščen na različico Tourer S in je imel več stopenj togosti amortizerjev. Poleg tega je bilo vzmetenje odlikovano z ojačanimi zavorami s povečanim premerom in posodobljenimi zavornimi čeljustmi.
Kot možnost na "Toyota Mark-2" je bila v 100 telesih ugotovljena razlika med povečanim trenjem. Obstajale so tudi spremembe na vsa kolesa.

Stroški

Treba je opozoriti, da se cena tega avtomobila zelo razlikuje. Večinoma ni odvisno od leta izdaje in vožnje, ampak od motorja in razpoložljivosti turbine. Mnogi kupujejo atmosferske različice in jih neodvisno prilagajajo. Izhodi so zmogljive, 300-močne različice."Vegetable" limuzina z dvolitrskim motorjem na stroju lahko kupite za 120-170 tisoč rubljev. Toda zaračunane različice bodo stale vsaj pol milijona.

Na koncu

Tako smo ugotovili, kaj je Toyotin Mark-2 v 100 telesih. Avto je najbolj znan po svojem motorju. Motorji "Jay Zet" so se že dolgo dokazali na dobri strani. Z redno menjavo olja se njihovo življenje prenaša preko 500 tisoč kilometrov.
V zvezi s storitvami je ta avtomobil tudi nezapleten (razen turbopolnilnih različic Mark-2 v 100 telesih). Varovalke - najbolj resna stvar, ki lahko zlomijo v naslednjih 100-150 tisoč kilometrov. Iz Japonske lahko kupite veliko pogodbenih delov - od notranjosti do motorja. Pogosto gre v montažo s tečaji in škatlico. Prostor v podplatu "Toyota Mark-2" v 100. ohišju je primeren za vsak motor. Lastniki avtomobilov enostavno zamenjajo dvolitrske motorje 1G-FE na Jay Zeti. Kot je za škatlo, veliko svetujemo, da mehanika. Če pa ne potrebujete dirkalnega avtomobila in preprostega avtomobila za vsakdanje življenje, se lahko omejite na avtomat. On ni nič manj zanesljiv, vendar uživa določen odstotek dinamike.

Sorodne publikacije